Benen ontharen. Hoe vaak & Waarmee?

Opnieuw een lekker girly onderwerpje. Heerlijk toch, zoetsappige vrouwen praat? Vandaag ben ik benieuwd naar het benen – scheer – gedrag van de ladies hier. Ben je er klaar voor?

Benen verwaarlozen

Als je een beetje smoothie & vrouwelijk voor de dag wilt komen, zal je je er aan moeten wagen om zo nu en dan je benen te ontharen. Ik ben gelukkig voorzien van blond haar op mijn armen & benen. Dus mocht ik het eens ernstig willen verwaarlozen, dan zie alleen ík dat. Iemand anders valt het amper op. Ik moet het eens in de twee weken bijwerken of zoiets . Dat vind ik wel te overzien. Ik kan me zo voorstellen dat donkere haartjes veel meer onderhoud vergen.

Geschiedenis

Ik heb even opgezocht hoe het zit met de geschiedenis van ontharen. Het blijkt dat de Grieken, oude Egyptenaren & Romeinen zich al ontdeden van hun lichaamshaar. Waarom scheren wij ons eigenlijk? Hier even een kleine opsomming.

 • Omdat we lichaamsbeharing niet mooi vinden
 • Vanuit hygiënisch oogpunt
 • Vanwege sporten die men uitoefenend

Sommigen doen het juist het juist niet, omdat ze het terug groeien van de haartjes als vervelend ervaren, bijvoorbeeld. Anderen scheren zich dagelijks van top tot teen, en worden ook wel smoothies of boldies genoemd.

Hoe te werk?

Nu zijn er verschillende manieren om het te doen. Zo heb je:

 • De ladyshave
 • Ontharingscrème of mousse
 • Waxen of harsen
 • Een ordinair scheermesje
 • Laseren
 • Body sugaring. Waarom klinkt dit zo lekker, terwijl het eigenlijk een soort van waxen is?!
 • Epileren
 • Elektrisch epileren
 • Het scheermesje van je man
 • & vast nog andere dingen waarvan ik geen weet heb.

Wat ik gebruik?

Het ordinaire mesje! Ik gebruik meestal crèmespoeling als zijnde scheerschuim, wat overigens prima werkt. En natuurlijk heb ik ook weleens het scheermes van my guy gepakt (sorry Vic).  Hoe dan ook, ik houd het bij.

Nu jullie, want hier ben ik nu benieuwd naar natuurlijk. Hoe vaak doe jij het? En hoe? 

🎀Liefs Cynthia🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

37 Comments

 • Ilona

  27 juli 2017

  Mooi dat je het bij houdt lieve cynthia dat is het mooist gladde benen helaas gaat dat hier niet op door de exceem gaat nu goed sinds 4 weken maar durf nog niet te scheren dan maar met haren doe voor zichtig met het mesje dikke knuffels voor jullie fijne dag samen

  Reply
  • Cynthia

   27 juli 2017

   Lieve Ilona, bedankt voor je lieve bezorgdheid. Je bent een schat! Ik hoop dat de eczeem maar gauw weg mag trekken. Want dat is wel heel naar. Knuffels terug voor jou & knuffel. Xxx en een mooie dag!

   Reply
 • Christa Schrijft

  27 juli 2017

  In de zomer scheer ik me elke douchebeurt.. dus zo’n 3/4 keer per week.
  In de winter laat ik mijn wintervachtje wat langer staan

  Reply
  • Cynthia

   27 juli 2017

   Oh, dat is veel!! Dan ben jij heel smoothie! 😉

   Reply
 • Sofie

  27 juli 2017

  Haha wat een heerlijk girly onderwerp. Ik heb me toevallig gisteren nog geschoren, alleen dat pakte blijkbaar iets minder goed uit dan ik dacht. Mijn mesje dacht leuk te doen en mij even te laten bloeden zonder dat ik het doorhad. Resultaat: matrashoes vies, haha. Maar gelukkig. Ik leef nog. Maar volgens mij is het bij mij tijd voor een nieuw mesje. Ik scheer me eerst en daarna epileer ik meestal nog even als ik daar zin in heb (lees: niet altijd).

  Reply
  • Cynthia

   27 juli 2017

   Haha, girly is good!! Oh, dat vind ik altijd zo eng. Gelukkig voelde je het niet in elk geval. Misschien is inderdaad je mesje bot. 😉

   Reply
 • Victor

  27 juli 2017

  Smoothie!! 🙂

  Reply
  • Cynthia

   27 juli 2017

   Yeahh!!

   Reply
 • Adri Klein

  27 juli 2017

  Ik hou het zomers beter bij dan in de winter. Oksels wel altijd. En ik heb mijn eigen mach 3 met scheerschuim vd aldi. Die dames dingen werken gewoon niet goed vind ik

  Reply
  • Cynthia

   27 juli 2017

   Ik denk dat het in de winter ietsjes gemakkelijker versloft.. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mannen scheermesjes ook beter vind dan de vrouwen dingetjes hoor.. Xx

   Reply
 • Charel

  27 juli 2017

  Blijft lastig haha! Soms heb ik zin om het echt iedere dag bij te houden en soms vergeet ik het bewust 2 dagen omdat ik geen zin heb haha! Gelukkig ben ik niet zo behaard en blond dus valt het allemaal wel mee!

  Reply
  • Cynthia

   27 juli 2017

   Het is ook echt niet een klusje waarbij je iedere dag denkt: wauw! Maar als je blond bent, valt het reuze mee!

   Reply
 • Aneta

  27 juli 2017

  Ik scheer mijn benen om de dag of twee. Helaas heb ik dondkere haartje dus ik moet wel. Ik koop mijn scheermesjes van Venus bij de Action. Het zijn van die wegwerp dingen. Ideaal!

  Reply
  • Cynthia

   27 juli 2017

   Oh, daar ga ik eens voor kijken bij de Action. Daar zijn ze ook stukken goedkoper. Dank je wel voor je tip. X

   Reply
 • roeloveintheair

  27 juli 2017

  Wanneer ik jeukende terugkeer haartjes krijg scheer ik weer. Met een mesje, maar omdat ik zo lomp ben snijd ik mijzelf nog wel eens. Ben dus smoothie met sneetjes

  Reply
 • Cynthia

  27 juli 2017

  Beter dat dan behaarde benen!

  Reply
 • Ingrid

  27 juli 2017

  Donker haar. Elke douchebeurt even HET mes (oud houdertje van mannetje met eigen gillette mesjes) eroverheen gewoon met douche gel of crème.
  Het voelt gewoon zo lekker zacht.
  Ik heb ook zo’n Venus apparaat maar dat vind ik toch minder effectief in gebruik.

  Reply
  • Cynthia

   27 juli 2017

   Wat goed, elke dag!! En dat zachte is zoo fijn. Zxx

   Reply
 • Mooier Leven

  27 juli 2017

  Hoe vaak ik mijn benen scheer hangt af van wat ik draag. Eerst deed ik het om de dag, maar inmiddels laat ik het ook wel eens een week staan als ik niet de intentie heb om met mn benen bloot te deur uit te gaan 🙂 ik heb van venus zon scheermesje met van die scheerschuimkussentjes

  Reply
  • Cynthia

   27 juli 2017

   Oh, klinkt goed. Zo’n Venus mesje!

   Reply
   • Mooier Leven

    27 juli 2017

    Ja die is heel handig. Ze kwamen er een paar jaar geleden mee en sindsdien gebruik ik niks anders. Ideaal!

    Reply
    • Cynthia

     27 juli 2017

     Daar ga ik eens naar uit kijken. Bedankt voor de tip!! X

     Reply
 • alovelyadventurenl

  27 juli 2017

  Met een mannen mesje (die zijn lekker scherp haha) en dan om de dag. Moet wel met al dat blote benen weer hier. Vroeger gebruikte ik een epileerapp. Pijnlijk maar bleef wel 3 weken weg. Alleen die dingen zijn zo traag grrr. Heb geprobeerd met ontharingscrème lekker ingesmeerd maar niet van te voren getest en toen bleek ik zwaar allergische reactie te hebben.. whahaha heb toen ruim 3 maanden met een lange broek moeten lopen ivm korsten op mn benen (gelukkig alleen benen)

  Reply
 • Sheila

  27 juli 2017

  Ik moet het wel om de 2 à 3 dagen bij houden. Anders krijg ik van die harde stoppeltjes, zeg maar. En ik heb wat donkerder haar, dus je ziet het ook. Natuurlijk niet van een verre afstand. En ik vind het niet eens fijn voelen als mijn benen niet glad zijn. Als ik ga backpacken heb ik een mesje en scheerolie in een mini tube. Thuis gebruik ik vooral de Wilkinson waar zo’n schuimblok aan zit. Die blokken zijn goedkoop bij de Zeeman verkrijgbaar. Lekker snel scheren zonder apart nog schuim te hoeven gebruiken.

  Reply
  • Cynthia

   27 juli 2017

   Oh dat is ook een top tip. Dank je wel Sheila!! Xxx

   Reply
 • Evelyne

  28 juli 2017

  Ik ga nu heel eerlijk zijn. ’s Winters scheer ik mijn benen niet. Ik loop dan ook niet in rokjes etc. Die haartjes op mijn benen groeien gelukkig niet zo hard en het lijkt haast nooit dat ik veel haar op mijn benen heb staan. Dan wanneer het terug lente word dan scheer ik mijn benen wel 2 keer na elkaar om zeker te zijn dat alles weg is. Althans de eerste keer dat ik mijn benen terug scheer. Dat doe ik met scheerschuim en een mesje. Daarna onderhoud ik mijn benen om de 2 dagen met een scheerapparaat.

  Reply
  • Cynthia

   28 juli 2017

   Dan heb jij vast niet zoveel haar. 🙂 zo’n ladyshave lijkt me best handig..

   Reply
 • Marieke

  2 augustus 2017

  Heerlijk zo’n girly blog 😉
  Ook ik ben gezegend met blond haar op mijn armen en benen. En ik scheer met een scheermesje en met mannenscheerschuim die ik in huis haal voor mezelf, want Erik gebruikt een tondeuse 😉

  Reply
  • Marieke

   2 augustus 2017

   Oh en 1 keer in de week 😉

   Reply
   • Cynthia

    2 augustus 2017

    Dat is aardig wat!

    Reply
    • Marieke

     2 augustus 2017

     Ja he maar krijg er last van en ach hoort bij het verwenmomentje voor mezelf 😉

     Reply
     • Cynthia

      2 augustus 2017

      Heerlijk toch?! X

  • Cynthia

   2 augustus 2017

   Blonds have more fun!! Whaha.

   Reply
   • Marieke

    2 augustus 2017

    Dat dan weer wel haha

    Reply
    • Cynthia

     2 augustus 2017

     Haha! Wij wel. 😉

     Reply

Geef een reactie


Volg

Volg