10 redenen waarom ik (soms) net een vent ben

Ik ben beslist geen manwijf. Oooh nee. Dát is wel te zien. Maar toch zijn er dingen waarin ik soms net een vent ben. En vandaag ga ik ze met jou delen. 

Sjouwen als een vent

Ik heb me weleens geërgerd aan vrouwen die niet ‘kunnen’ tillen, omdat ze zogezegd  ‘te petit’ zijn.  Dan ging ik helpen verhuizen (lees: sjouwen als een vent) en stond de vrouw des huizes een beetje toe te kijken. Nee, alsof ík een bouwvakker ben! Maar mannen dingen doe ik wél. Kijk maar.

Mannelijke trekken:

 • Zoals hierboven beschreven, kan ik tillen als een vent. Ik draai en héb nooit ergens mijn hand voor omgedraaid. Als mijn rug meewerkt, en er dient getild te worden, dan sta ik daar
 • Ik snoei heggen en dat kan ik goed. Zie deze vlog ! Dát was de eerste heg die ik ooit snoeide
 • Ik plak fietsbanden
 • Ik kan met verbouwen slopen, hakken en zagen (Gabberen kan ik overigens ook, i,m a Nineties girl).
 • Bij verbouwen help ik actief mee
 • Ik ben geen vrouw die met de handen in de zij en tranen in de ogen een afwachtende houding aanneemt (zoals bij help mijn man is klusser)
 • Ik stuur geen kaartjes. Dat vergeet ik gewoon. Hoe mannelijk is dat..
 • Soms lust ik bier
 • Eten kan ik als een kerel
 • Ik kom op voor mijn kinderen, en treed op als reuzen-man indien noodzakelijk
 • Ik breng grof vuil weg in mijn uppie. Trek mijn stoerste pakkie aan, laad de auto vol en los op de werf. Moet je die mannen dan eens zien kijken.

Geen omgebouwde kerel

Eeeen zo heb ik wel meer mannelijke trekjes. Die schrijf ik maar niet op. Verder ben ik heel vrouw. En no worries: ik ben geen omgebouwde kerel. Nu ben ik door mijn lijstje heen. Kortom ik ben een vrouw met eigenschappen van een vent.

Liefs Cynthia. 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

38 Comments

 • alovelyadventurenl

  13 april 2017

  Hihi leuk geschreven. Ik doe bovenstaande ook allemaal klussen vind ik erg leuk en slopen nog meer Bier lust ik niet maar heb vroeger als vakkenvuller zijnde wel het (halve) alfabet leren boeren. Gabberen kan ik dan weer niet.. Fijne dag!!

  Reply
  • Cynthia

   13 april 2017

   Dank je wel! Haha, het alfabet..

   Reply
 • nicoleveevy

  13 april 2017

  Oow zo herkenbaar! Hup handen uit die mouwen en sjouwen maar! En slopen… heerlijk werk! En biertjes drinken.. ik zoop voor m’n eerste zwangerschap met de mannen mee en liep nog recht naar huis! Nu met 1 slokje word alles al leuker en mooier.. en staat er een lekker plaatje aan in de kroeg gabber ik lekker mee! Ik zeg wel eens voor de gein tis dat ik tieten heb maar anders.. hoewel ik de laatste tijd wel wat meer aandacht schenk aan m’n vrouwelijke kanten.. ook wel weer leuk..

  Reply
  • Cynthia

   13 april 2017

   Precies. De handjes laten wapperen. Daar wordt je sterk van! Ik vind jou juist heel vrouwelijk Nicole!

   Reply
 • Nancy

  13 april 2017

  Haha, ik kan wel eten als een bouwvakker!

  Reply
  • Cynthia

   13 april 2017

   Dát hebben we gemeen!

   Reply
 • bonsje

  13 april 2017

  ik ben niet zo’n meisje meisje, jou puntjes zijn zeer herkenbaar. Ik win trouwens ook elke boerenwedstrijd 😉

  Reply
  • Cynthia

   13 april 2017

   Haha Bonsje. Dat heb je al eens eerder verteld. En ik wist die nog! Kus.

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  13 april 2017

  Ik vind dat je hele goede eigenschappen hebt zeg! Je hebt het beste van de mannen tot je genomen : )

  Reply
  • Cynthia

   13 april 2017

   Hihi. 😉

   Reply
 • roeloveintheair

  13 april 2017

  Herkenbaar! Ik ben ook net een vent. Ben ook nog eens zo tactisch als een kerel (lees: niet).voor mijn werk moet ik wel eens helpen een beursstand op te bouwen. Dan loop ik tissen de kerels met pallets te sjouwen. Geen probleem. Tja, en gabberen kan ik ook… als een vent 🙂

  Reply
  • Cynthia

   13 april 2017

   Tactisch ben ik dan wel. Maar lekker sjouwen hebben we gemeen! X

   Reply
 • Jessica J.

  13 april 2017

  Herkenbaar, haha! Leuke invalshoek. 🙂

  Reply
  • Cynthia

   13 april 2017

   Dank je wel!!

   Reply
 • Nadine

  13 april 2017

  Wat heb je weer leuk geschreven! Meehelpen met de zware dingen in huis lukt me lichamelijk niet, dus ik zorg dat hij qua eten en drinken niets te kort komt 😉 En voor dingen als WC’s ontstoppen draai ik mijn hand ook niet voor om. Eten als een vent, daar ben ik wel goed in haha.

  Reply
  • Cynthia

   13 april 2017

   Dank je wel Nadine. Zo te horen komt jouw lief niets te kort. Eten kunnen wij dames wel hé? 😉

   Reply
 • ikhouvanbeautynl

  13 april 2017

  Heerlijk toch, lekker independent 🙂 Ik heb zo nu en dan ook wat mannelijke trekken, terwijl ik op en top vrouw ben. Ben dan ook opgegroeid in een mannenhuishouden 🙂 (En leef er nu weer in eentje haha.)

  Reply
  • Cynthia

   13 april 2017

   Inderdaad. Het is wat je zegt independent. Hoewel ik van veel klusjes geen kaas heb gegeten.. Maar dat terzijde. In een mannen huishouden opgroeien. Daar leer je veel van..

   Reply
 • Mooier Leven

  13 april 2017

  Haha wat een leuk artikel! Ik lust ook wel een biertje in de kroeg en ik kan heel goed file parkeren 😉 oh en ik snap buitenspel!

  Reply
  • Cynthia

   13 april 2017

   File parkeren. Hoe knap! Ik kon het gedurende alle rijlessen. Eenmaal geslaagd lukt het me niet meer. Misschien moet ik bij jou in de leer.. 😉 Leuk dat je ook een biertje lust. Dan kunnen we dat samen doen. Heel binnenkort. Xxx

   Reply
   • Mooier Leven

    13 april 2017

    Haha ja lunchen met een biertje 😀 leuk voor in de vlog liefs,

    Reply
    • Cynthia

     13 april 2017

     Lachen hoor!! 🙂

     Reply
 • Ingrid

  13 april 2017

  Zo herkenbaar. Ben wel een echte ‘meisjes’ vrouw maar ben ook zeer zelfstandig en van de aanpak. Sjouwen, tuinwerk, fileparkeren én ongeduldig vloeken in het verkeer:)

  Reply
  • Cynthia

   14 april 2017

   Een lekker zelfstandig type dus ook. In het verkeer ben ik dan weer redelijk geduldig. Ik kan me er niet druk om maken. Knap dat jij kunt file parkeren. Dát doe ik jou niet na.. 😉

   Reply
 • rachel

  14 april 2017

  haha herkenbaar !! voordat ik ziek werd stond ik zelfs te metselen met me vent lol, alleen dat bier sla ik wel ff over goed 😛

  Reply
  • Cynthia

   14 april 2017

   Oh wat grappig. Haha, een spa blauw voor jou!

   Reply
 • iliveformydreams.com

  14 april 2017

  Oh sommige dingen zijn best wel herkenbaar.

  Reply
  • Cynthia

   14 april 2017

   Goed zo!! X

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  14 april 2017

  Hahaha. Sommige dingen herken ik wel. Ik til ook als een vent. Verder lust ik ook graag een biertje. Het liefst een zwaarder biertje.. oeps! Als er hier sport gekeken wordt, is het op initiatief van mij. Ja ik weet echt wel wat buitenspel is hoor. hahaha

  Reply
  • Cynthia

   14 april 2017

   Een zwaarder biertje voor jou dus! En buitenspel. Wat is dat?! 😉

   Reply
 • Aneta

  14 april 2017

  Hahaha super leuk dit! Ik heb altijd gezegd dat als ik een man zou zijn dat ik graag schilder had willen zijn. Verbouwen en slopen vind ik ook heel leuk. En een biertje op z’n tijd ook

  Reply
  • Cynthia

   14 april 2017

   Schilder. Hmm, ja relaxed beroep! X Dank je Aneta.

   Reply
 • Sheila @ beineffable.com

  14 april 2017

  Ik ben niet van het klussen. Ik ben niet bang om vuil te worden, hoor. Dat niet. Maar ik heb geen talent voor klussen op zich. En ik drink geen alcohol. Maar voor een kleintje (1.50 meter) ben ik een pittige dame. Ik vind het irritant als mannen denken dat ze me moeten ‘beschermen’. Of voor me op moeten komen. Dat kan ik prima zelf! Ik stap overal op af, ook al is het een groep mannen, als iets me niet zint. Dus inderdaad, die vrouwen die je ziet bij ‘Help, mijn man is klusser’? Dan denk ik ook echt, heb je nou echt al die jaren over je heen laten lopen? Nope, dát gaat bij mij dus niet gebeuren.

  Reply
  • Cynthia

   14 april 2017

   Ik heb bij Help mijn man is klusser altijd zoiets van: je kunt als vrouw toch érgens beginnen? In plaats van afwachten tot er iets gebeurd.?? Ik geloof zeker dat jij een stoere, pittige dame bent. Dat straal je, op de enkele foto’s die ik van je heb gezien, uit. En uiteraard ‘lees’ ik het in jouw blogs. 😉

   Reply
 • Michelle

  14 april 2017

  Sommige dingen uiteraaaaard herkenbaar! Ik sjouw er gerust op los hoor, zowel thuis als op mijn werk. En die kaartjes.. Doe ik ook niet. Zonde van mijn tijd haha.

  Reply
  • Cynthia

   14 april 2017

   Haha! Ik vergeet het gewoonweg… Ik ben nogal een Uhm, warhoofd..

   Reply
 • Marieke

  14 april 2017

  Haha ik moest even lachen!!
  De meeste dingen doe ik ook. Al sla ik het echte sjouwwerk wel over ivm fibromyalgie. Heb die krachten helaas niet meer in mijn armen en handen.

  Reply
  • Cynthia

   15 april 2017

   Oh dat is rot en frustrerend, lijkt me. Wel fijn dat je om mijn artikeltje kon lachen! Xx

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg