About Jack – onze Bijzondere kat 💗

Dit is Jack. De liefste kat ooit. Omdat ik zo van katten houd, belicht ik vandaag onze eerste, hier in huis  gekomen kat (van de drie). Hoe hij hier is beland, hoe zijn karakter is, én wat hij in gang zette.

Na onze vakantie zouden we voor een kat gaan kijken

Ik ben gék op katten. Ik vind ze mooi, lief en mijn blik kan op ze blijven vallen. Tijdens ons samenzijn hadden wij al twee katten gehad. Het was hier al drie jaar stil. Toen gingen wij op vakantie naar Tunesië. Sanne en Esperansa waren werkelijk dol op de katten, die daar in grote getale rondliepen. Zij ontfermden zich over de kittens en hun moeders. Dat vonden wij zo schattig om te zien. Wij besloten dat als we weer in Nederland zouden komen, wij voor een kat zouden gaan kijken. Toch zou het nog twee jaar duren.

De gelaarsde kat

Het hele onderwerp ‘kat’ raakte in de vergetelheid. Tot het moment dat Sanne erover begon. We keken op marktplaats, en zagen daar een rood pluizenbolletje. Ik wilde eerst niet gaan. Hij sprak me niet aan. Maar Vic zei: hij is juist grappig. We besloten toch te gaan kijken. De beste keus ooit achteraf. Want ik en de meiden waren meteen al Outstanding. Wat een schatje, konden we alleen maar uitbrengen. Jack bleek een Perzische soort,  en leek exact op de gelaarsde kat. Met van die enorme pupillen keek hij ons om beurten in de ogen. Een paar daagjes later haalde ik hem op. Hij was (en is) de liefste kater ooit. Als was is hij in je handen & alles vind hij best. Je kunt de gekste dingen met hem doen. Omdat ik nog nooit zo’n bijzonder dier had gehad, werd ik verliefd op het ras. Vervolgens zijn er nog twee persjes bijgekomen. Daarover zal ik nog eens schrijven in een aparte post. De foto’s zijn overigens vanmorgen in bed genomen. Toen hij zijn lijfje letterlijk op mij neer wierp. Heerlijk beest.

Jack heet voluit Jack Daniëls. En hij is hier niet meer weg te denken. Fijne Vaderdag!

🎀 Liefs Cynthia. 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

10 Comments

 • Mooier Leven

  18 juni 2017

  Het is nog steeds een schatje! Ik vind het altijd bijzonder hoe dieren je huis een thuis maken, zonder is het vaak toch net niet af 🙂

  Reply
  • Cynthia

   18 juni 2017

   Dat vind ik ook. Ze maken het extra huiselijk. Jack is altijd een schatje gebleven inderdaad.

   Reply
 • alovelyadventurenl

  18 juni 2017

  Katten zijn gewoon heel leuk. Omdat ze lekker eigenwijs zijn maar toch ook lekker gek en knuffelig. Wij hebben nu nog maar een kat.. De andere hebben we vorig jaar helaas moeten laten inslapen. Muis moest eerst weinig hebben van onze dochter terwijl Ollie helemaal gek van haar was. Toen Ollie overleed gebeurde er iets heel geks. Muis nam de beschermende rol van ollie over. En nu zijn hij en mijn dochter de allerbeste vriendjes..i love it!

  Reply
  • Cynthia

   18 juni 2017

   Jouw kat vind ik prachtig. En wat mooi dat muis de rol heeft overgenomen van Ollie. Katten kunnen echt veranderen. Jack was eerst echt dominant naar de andere katten. Sinds Abby (de hond) er is, is de hele verhouding veranderd.

   Reply
 • Sandra

  18 juni 2017

  Wat een prachtig beest! Ik vind van die langharige katten echt super mooi. Goed dat jullie toen tóch zijn gaan kijken, ondanks dat jij eerst niet zo enthousiast was haha. Als mijn vriend en ik samenwonen willen we ook voor een kat gaan kijken. Lijkt me zó leuk!!

  Reply
  • Cynthia

   18 juni 2017

   Dank je wel. Moet je doen, het is echt leuk! Zeker goed dat we gingen kijken. Anders hadden we heel wat gemist!

   Reply
 • Ingrid

  18 juni 2017

  Hij is mooi! En zo te lezen ook qua karakter helemaal een top kater.
  Wij hebben een poes. Een zwart witte. Heb haar voor mijn verjaardag als klein hoopje gekregen. Inmiddels is het een behoorlijk bejaarde dame van bijna 18.
  Ze slaapt veel. Af en toe komt haar speelse en gekke karakter nog even om de hoek kijken. Het is ook een poes die denkt dat ze een hond is:)

  Reply
  • Cynthia

   18 juni 2017

   Dank je wel. Hij is mooi en heeft een heel lieve uitstraling. Jeetje, 18 jaar oud is een flinke leeftijd. Dan hebben wij nog even, want Jack is 3! En wat grappig dat jouw poes denkt dat ze hond is!

   Reply
   • Ingrid

    18 juni 2017

    Ze maakt kenbaar door iets voor je voeten te deponeren waar ze mee wil spelen. En als je heen en weer gaat lopen loopt mevrouwtje, wanneer ze in de goeie mood is, continue aan je voeten met je mee. Al is het tien keer het huis op en neer. Dat is zo grappig.

    Reply
    • Cynthia

     18 juni 2017

     Dat klinkt inderdaad heel erg ‘honds’. Want dat doet Abby ook. Wat leuk!!

     Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in