Afscheid van onze Piano

Soms komen emoties zomaar ineens op je pad. Afscheid ook. Vandaag namen wij afscheid van de piano van Vic. 😢
Weet je je deze post te herinneren? Waar ik nog zo vurig hoopte dat de klanken van onze piano weer zouden spelen? Voor déze piano geldt in elk geval, dat ze zullen uitblijven. Hier althans. Het raakt me zeer. Maar we hebben onze redenen om het prachtige, glanzende exemplaar een vaarwel te zeggen. En vandaag is het dan zover.

Door de liefde van de hel


De betreffende nieuwe eigenaresse wilde heel graag de klanken van de piano horen. Toen Vic begon te spelen werden herinneringen nieuw leven ingeblazen. Zittend op de bank kon ik het nauwelijks droog houden. De vrouw zag dit. Min of meer verontschuldigend zei ik haar dat ik het moeilijk vind. In werkelijkheid speelde Vic het nummer dat hij zelf heeft gecomposteerd voor zijn broer. Waarom speelde hij nu net dat nummer? Bedacht ik me. Misschien als afscheid van de piano. Welke ons door de liefde van de hel sleepte. En die mij op het netvlies gebrand staat. Afscheid van de toetsen. Waarop het Vic niet meer lukt ze te bespelen.

 

Het gesprek

Hier volgt in elk geval dat ene moment. Het nummer. Het gesprek van Vic met zijn broer. Waarin hij zijn broer vraagt naar het waarom. En tevens het gesprek waarin hij het antwoord krijgt.

 

 

Je begrijpt vast hoezeer het mij raakte. Want stiekem hoopte ik zo dat ons geliefde instrument zou blijven. En nu? Nu is het zover. Vaarwel piano.

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

18 Comments

 • Ingrid

  18 maart 2017

  Och lieverd…..het raakt mij ook.
  Ik heb ook zo’n dag van ‘hoge’ emoties.
  Wat moet dit moeilijk zijn. Dank voor het delen.

  Reply
  • Cynthia

   18 maart 2017

   En jouw reactie raakt mij weer, lieve Ingrid. Kennelijk heb ik mijn gevoel goed overgebracht. Ik vind het ontzettend moeilijk allemaal. En ook al weet ik dat het maar een piano is, het is het enorme verhaal erachter. Sterkte met jouw emotionele dag. Zo kunnen we elkaar een beetje steunen. Op afstand en toch dichtbij. ❤

   Reply
 • Mooier Leven

  18 maart 2017

  Och wat naar! Een heel mooi nummer dat wel, maar het klinkt ook beladen. Afscheid nemen als je dat liever niet wilt is altijd vervelend.. ik leef met je mee meis! Liefs,

  Reply
  • Cynthia

   18 maart 2017

   Heel lief van je! Ik geloof dat het zo klinkt. Dikke kus. X

   Reply
 • Marieke

  18 maart 2017

  Wauw wat mooi! En ik begrijp heel goed dat het je pijn doet. Is wellicht ook een definitieve afsluiting! Dikke kus voor jou! X

  Reply
  • Cynthia

   18 maart 2017

   Dank je wel Marieke. Wie zal het zeggen. De tijd gaat het ons leren. Dikke x terug!

   Reply
 • Mooi! En heel emotioneel!

  Reply
  • Cynthia

   19 maart 2017

   Dank je wel Nancy. X

   Reply
 • rachel

  19 maart 2017

  bam en janken maar…. wat emotioneel lieffie en kan je heel goed begrijpen en geef je vanuit hier de dikste digitale knuffel die ik je maar kan geven <3 <3

  Reply
  • Cynthia

   19 maart 2017

   Xxx En dan geef ik jou die meteen dik terug! Dank je lieverd!

   Reply
 • ilona

  19 maart 2017

  ppppfff heftig en wat kan victor mooi spelen heel veel sterkte lieverds dit is zo moeilijk voor jullie dikke knuffels voor jullie lieve kanjers knuffels voor jullie

  Reply
  • Cynthia

   19 maart 2017

   Dank je wel lieve schat. Ik heb echt een soort rouw gevoel gehad gisteren. Zo verdrietig. In de avond ging het weer beter. Jij begrijpt het zo goed. Fijne avond hoor en lekker knuffelen met Knuffel. Xx

   Reply
 • ilona

  19 maart 2017

  ja zijn moeilijke dingen lieve Cynthia kanjers zijn jullie jullie doen het zo bijzonder met elkaar samen deze moeilijke weg met jullie mooie meiden knuffels voor jullie

  Reply
  • Cynthia

   19 maart 2017

   Ongelooflijke mooie woorden. Ze geven kracht en hebben dat altijd gedaan. Jij hebt me altijd heel veel positiviteit gegeven. In de zwaarste storm. Daarvoor ben ik je zeer dankbaar. Xx

   Reply
   • ilona

    19 maart 2017

    knuffels jij ook lieverd denk aan jullie

    Reply
    • Cynthia

     19 maart 2017

     Ik aan jou!! X

     Reply
 • roeloveintheair

  19 maart 2017

  Wat ongelovelijk mooi en tegelijkertijd enorm emotioneel. Muziek kan een mens zo raken. Sterkte.

  Reply
  • Cynthia

   20 maart 2017

   Dank je wel Roelina! Alles draait om muziek. Xx

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg