Als de bel gaat, nét wanneer jij op de wc zit.

bel
Heb jij dit ook weleens? Zit je nét op je gemak en dat dan die verrekte bel gaat? Ik heb er nogal eens mee te maken en ik krijg er de zenuwen van.
Als ik bezoek verwacht, of een pakketje óf een monteur, zul je mij NIET op de wc aantreffen. Nee, desnoods stel ik mijn bezoekje úren uit. Ik weet niet. Ik vind het een isseu. Er rust een bepaalde géne op en ja, dat vind ik lastig. Op mijn werk zal ik ook niet gaan, dat is not done. Nee, ik hou het, slecht genoeg een hele dag op. Stel je toch eens voor, dat iemand weet dat JIJ diegene was.. Een belachelijk hersenspinsel van mezelf, aangezien iedereen gewoon moet! Het gevolg is dat ik niet meer in staat ben te eten; mijn buik is té vol.

bel

 

De bel ging, mídden in een sessie..

Ok, nu komt mijn verhaal van onlangs en het is voordien al zò vaak gebeurd. Ik zat er dus op, die wc. En midden in ‘de sessie’ ging dus die bel. Gek genoeg geneerde ik me op dat moment al. Alsof de beller het licht zag bránden en wist dat ík het was, die daar zat. Ik voelde me betrapt. Muisstil bleef ik zitten, verrekte het om open te doen en wachtte. Het leek úren te duren eer de voetjes verdwenen. En ik weer opgelucht adem kon halen.Ik heb het vaak, deze wc taferelen. Onze wc (we hebben er maar één) grenst aan de voortuin. Deze ligt langs een doorlooproute en dus voel ik me er een beetje bloot. Het blijft een lastig puntje voor mij. Ik en de wc. Ik vind het al een héle overwinning dat ik over dit onderwerp schrijf. Kon ik dát gedeelte van de wc-gang maar laten voor wat het is, dan zijn we van het hele gedoe af. Of ik moet ook in deze mijn mindset volledig omgooien. Maar dat is met dít vastgeroeste patroon wél lastig, vrees ik. Misschien moet ik oefenen?

 

bel

Herken JIJ dit? Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

5 Comments

 • Cynthia

  11 juli 2016

  Whahaha! Dit is voor mij dan een eerste stap!!

  Reply
 • Naomi van den Berg

  11 juli 2016

  Hihihi ooohh wat herkenbaar!! Ik ga ook nooit he, soms hou ik het ook uren op en ga ik met buikpijn naar huis als ik op m’n werk zit Maar ik had een keer diarree, tja toen KON ik niet anders maar vreselijk! De geluiden die ik produceerde toen hahaha echt genant joh! Maar hoe doe je dat eigenlijk dan? Als je diarree hebt? Ga je dan wel of snel ff naar huis? Ben wel benieuwd haha! Xx Naomi

  Reply
  • Cynthia

   11 juli 2016

   Herkenbaar voor velen, denk ik.. Dát is me nooit gebeurd gelukkig. Maar als de nood écht hoog is, heb ik weinig keus! EN ik zit dichtbij huis..

   Reply
   • N Van Den Berg

    11 juli 2016

    Haha ja dat scheelt wel voor jou

    Reply
    • Cynthia

     11 juli 2016

     Precies!

     Reply

Geef een reactie


Volg

Volg