Als ik een dier zou zijn, dan was ik…?

Ik heb er in mijn leven al vaker bij stilgestaan (misschien jullie ook wel). Welk dier ik zou zijn, als ik mocht kiezen. Nu zijn er echt heel veel dieren welke ik prachtig vind. De mooiste vind ik een leeuw, met van die grote manen. Maar toch zou ik hem niet willen zijn. Te wild en meedogenloos. Moordlustig ook. En dat ben ik niet. 

Een dier naar mijn karakter

Misschien hebben jullie het in voorgaande artikelen al enigzins kunnen proeven. Ik ben eigenlijk een heel vrijgevochten type. Het liefst wil ik vrij zijn om te bepalen wat ik doe. Kunnen gaan en staan waar en wanneer ik wil. Ja, dat past wel bij mij. In mijn optiek zijn wij mensen niet gemaakt om continu bevelen op te volgen. Het remt mij in elk geval in mijn zijn, als daar een teveel aan is. Ik ben graag onder de mensen, maar trek me ook graag even terug. Even op mezelf. Bovendien ben ik reislustig, ook al staat die reis even stil. Welk dier past er dan het best bij me?

Vrij als een vogel

De vogel dus. Het lijkt me heerlijk om van stad tot stad te trekken, en van land naar land. En wanneer ik verlang naar geliefden keer ik vanzelf terug. Trouw als altijd. Hoewel ik besef dat vogels keihard werken, realiseer ik me, dat ook dat me op het lijf geschreven is. Vogels trekken door barre weersomstandigheden en vliegen zich suf voor hun kroost. Als ik naar mezelf kijk, ben ik ook een harde werker. Thuis en op mijn werk. Ik ben geen type die de kantjes er vanaf loopt. Dus yes, een vogel it is. Goh, dit is best een lange post geworden. Maar ik vind het leuk mijn gedachtespinsels even met jullie te delen. Leuk dat jij er weer even voor koos om hier te komen lezen.

Welk dier zou jij zijn en waarom?

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

20 Comments

 • Jessica J.

  9 oktober 2017

  Wat heb je dit mooi omschreven.

  Reply
  • Cynthia

   9 oktober 2017

   Dank je wel, lief!!

   Reply
 • ilona

  9 oktober 2017

  mooi geschreven en zo waar vogel is vrijheid en een kat zou ik ook wel willen zijn lekker slapen eten op zijn tijd mmm knuffels voor jullie lieverds straks lekker slapen

  Reply
  • Cynthia

   9 oktober 2017

   Haha, dat zei Esperans ook al. Zij kiest ook voor de kat. Welterusten, lieve Ilona!

   Reply
   • ilona

    9 oktober 2017

    hhahaha grappig dat we beide de zelfde hebben in gedachten knuffels

    Reply
    • Cynthia

     9 oktober 2017

     Ja, zeker!

     Reply
 • Marja Jager

  9 oktober 2017

  Dan vlieg ik met je n mee,lijkt me heerlijk!

  Reply
  • Cynthia

   10 oktober 2017

   Gezellig Marja!

   Reply
 • Ingrid

  10 oktober 2017

  Ook ik ga voor de poes. Niet omdat ik me ermee identificeer maar het lijkt me heerlijk om de hele dag een beetje lui te doen. Lekker achter je oortjes gefriemeld te worden. Niet te koken maar gewoon op gezette tijden je eten in een bakje te vinden. Rotzooi maken en een ander ruimt het gewoon voor je op. En ssssssslapen en ssssspinnen:)

  Reply
  • Cynthia

   10 oktober 2017

   Als je het zo omschrijft, klinkt het wel heerlijk inderdaad. Vandaag (nu, op dit moment) wil ik poes zijn.

   Reply
   • Ingrid

    10 oktober 2017

    Kom maar even dan…..aai over je koppie. Blijf maar lekker liggen hahahaha.
    Ik ben net door iets heel hard spinnends wakker gemaakt. Of ik maar mee naar beneden kom……eten!

    Reply
    • Cynthia

     10 oktober 2017

     Haha! Toch wel gezellig, zo’n kat.

     Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  10 oktober 2017

  Haha wat een leuke blog. Ik weet niet wat ik zou willen zijn eigenlijk. Misschien wel een konijn.

  Reply
  • Cynthia

   10 oktober 2017

   Lekker knus in een veilig hokje!

   Reply
 • Roelina

  10 oktober 2017

  Heerlijk, en daarom hou ik zo van jouw blog ­čÖé Ik zou die leeuw best willen zijn. Mooi, strijdlustig en statig. Een ware koning!

  Reply
  • Cynthia

   10 oktober 2017

   Grappig, ik vind dat ook echt bij je passen. Je bent een stoer mens, zoals je overkomt!

   Reply
 • Charel

  10 oktober 2017

  oh heerlijk om daar over na te denken. Die vrijheid lijkt me heerlijk!

  Reply
  • Cynthia

   10 oktober 2017

   Mij ook Charel!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in