Aan alles komt een eind

 

eind

Ik wil jullie vandaag een hart onder de riem steken. Wanneer je geneigd bent om met spullen te gaan gooien of het uit te schreeuwen van wanhoop. Want dames, zeg nu zelf: wanneer was het bij jou zover? Hoe dan ook: aan alles komt een eind. 

Niets hielp

Ik had laatst zo’n gevoel dat het me allemaal teveel was. Toen de hele badkuip weer eens vol was lag. En ik me afvroeg waar ik alles nou eigenlijk helemaal voor deed. Toen ik van mijn tienerdochter de zoveelste snauw kreeg, terwijl ik de benen uit mijn lijf voor haar ren. Wat was ik het zat. Er werd mij geadviseerd te gaan rennen. En dat is precies wat ik deed. Maar het enige wat werkte was naar bed gaan. Niets was nog goed! Zaterdag kreeg ik te maken met een lieve vrouw die het ook even helemaal zat was. Niets was meer goed. Ze loosde een hartenkreet en ik zocht haar op. Samen met Esperansa. We hoorden haar aan. En konden haar zo begrijpen.

We zagen haar opklaren

Ze had het die ochtend willen uitschreeuwen, zo vertelde ze. Het was haar te zwaar. Die dag was ik sterk en in staat haar van een afstandje te observeren. In plaats van in mijn eigen gevoel zitten. Ik begreep hoe het gespui haar de lucht deed klaren. Ik wist dat ze zich strakjes beter zou gaan voelen. “Strakjes lach je weer”, verzekerde ik haar. En inderdaad; Langzaam zagen we die glimlach, daar was ze weer. Ze begon zelfs door haar huis te dansen en zag het weer zitten haar huis op te ruimen. Wat heerlijk dat ons bezoekje haar zo hielp. Bedenk dus dat we allemaal k….dagen hebben, echt. Maar bedenk ook dat je hierdoorheen komt. Aan alles komt een eind. En als het even kan, gooi het eruit en in de wereld. Dat kan enorm opluchten. Maar dan wel bij mensen die je begrijpen. En ook al deel je het niet, ook dan gaat die zon weer komen.

Dit probeer ik mezelf momenteel ook voor te houden bij de problemen waarmee wij nu moeten dealen.

🎀 Liefs Cynthia🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

13 Comments

 • bluebirdbelgium

  19 februari 2018

  Dat is ook zo… Maar soms is het moeilijk om daaraan vast te houden. Bedankt voor de reminder

  Reply
  • Cynthia

   19 februari 2018

   Ja dat klopt hoor. Dan moet je helaas uitzitten.. Wanneer het weer beter gaat kun je opnieuw relativeren.

   Reply
 • darinanykl

  19 februari 2018

  mooi geschreven en een goede reminder x

  Reply
  • Cynthia

   19 februari 2018

   Dankjewel!

   Reply
 • Nicolette

  19 februari 2018

  Dat is helemaal waar. Ik visualiseer voor mezelf dat ik in keiharde tegenwind op de fiets zit. En dan realiseer ik me dat ook tegenwind gaat liggen. Ooit stopt het. Sterkte en hou vol!

  Reply
  • Cynthia

   19 februari 2018

   Dat is een mooie illustratie. Dank je wel lieve Nicolette!! X

   Reply
 • Ilona

  19 februari 2018

  Zo herkenbaar lieve cynthia die dagen zijn heel herkenbaar en dan is mijn lontje erg kort hoeft maar een verkeerd woord te zijn en de bom ontploft lieve cynthia mooi gezegd op een dag zie je het zonnetje weer dikke knuffels voor jullie lieverds

  Reply
  • Cynthia

   19 februari 2018

   Vervelend hé dat soort dagen? Gelukkig gaat dat gevoel weer weg, soms al na een paar uur. Zolang we dat in ons achterhoofd houden geeft dit hoop! X

   Reply
 • Ingrid

  20 februari 2018

  Wat heb je dat weer goed en mooi “opgenoteerd”.
  Inderdaad is het iedereen soms wel eens te veel en wil/ga je schreeuwen. Zo bizar en, in mijn geval, tegen mijn karakter in.
  Zelf heb ik geen kids maar kan me er iets bij voorstellen. En ja……uitzitten…..heel vaak tot 10 tellen……de gebeten hond zijn. Maar het komt goed!

  Reply
  • Cynthia

   20 februari 2018

   Valt niet mee he Ingrid? Maar het komt altijd goed gelukkig! Een volgende dag kijk je er vaak al heel anders tegenaan!

   Reply
 • Rachel

  20 februari 2018

  knuf voor jullie lieverds <3

  Reply
  • Cynthia

   20 februari 2018

   Dank je lief!

   Reply
 • roeloveintheair

  23 februari 2018

  En zo is het! Gooi het eruit. Zoals een vriendin van mij ooit zei; “over de schouder, weg ermee”

  Reply

Geef een reactie


Volg

Volg