Het ontvreemde recept van Aneta.

aneta

Vandaag een (h) eerlijk gepikt recept van blog~collega Aneta. Ik mócht deze van haar ontvreemden. In mijn vorige post kondigde ik al aan dat zij een heel leuk blog heeft, vol motivatie-tips om te sporten & gezond te leven, recepten en ook DIY (knutsel) inspiratie. Daar vond ik dus dit recept zonder zakjes. Wil je weten hoe je deze winterse kost bereid? Lees dan gauw verder. 

aneta

Een beetje van Aneta & van mezelf.

Ik gaf er een beetje een eigen twist aan, zodat deze Chili een beetje van Aneta én een beetje van mezelf zou zijn. Zo voegde ik verse tomaten toe, een blikje tomatenpuree en ook wat zout. En ik verdubbelde de hoeveelheid, aangezien ik voor 4 personen kook. Hier volgt in elk geval het recept Chili zoals Aneta deze heeft opgesteld.

Recept Chili Con Carne (2 personen).

Benodigdheden:

  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 rundergehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder (of meer)
  • 200 gram gepelde tomaten
  • 100 gram Champignons
  • Pot Bruine bonen/ Kidney bonen (250 gram)
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels platte peterselie
  • Rijst voor twee personen

Hoe maak je het klaar?

  1. Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Snij de rode ui, paprika en champignons in kleine blokjes.
  3. Bak de uien met een beetje olie in een pan.
  4. Voeg het rundergehakt, geperste knoflook, komijnpoeder, chilipoeder. Bak dit alles mee totdat het gehakt niet meer rood is.
  5. Voeg vervolgens de gepelde tomaten, paprika, champignons en de uitgelekte bonen toe.
  6. Roer alles tot een geheel en laat het nog 15 minuten pruttelen.
  7. Schep de rijst en de Chili Con Carne op een bord & eet smakelijk!

aneta

De blog van Aneta heet Love4seasons en ik bezoek haar gezellige blog graag voor een kopje koffie. Dan hop ik van Een theelepel geluk naar 4 seizoenen vol liefde. Zo gezellig, blog-hoppen! Lieve Aneta succes met je eerste video, welke vandaag online verschijnt. Het is een beetje wennen, maar zo leuk om te doen. Je zult het beleven! Een mooie zondag iedereen. Liefs Cynthia. 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

8 Comments

  • Nancy Baten

    30 oktober 2016

    Ik ben dol op Chili con carne! Ik eet er ook altijd Taco s en wraps bij en dan doe ik de Chili daar in en dan lekker met de handen eten!

    Reply
    • Cynthia

      30 oktober 2016

      Ja dat is ook heerlijk Nancy. Ik steek er ook weleens taco chips tussen, strooi er kaas overheen en doe dit dan even in de oven. En dan dien ik het op met crème fraíche. Zo lekker!

      Reply
  • Aneta

    30 oktober 2016

    Wat super leuk dit!!! Ik lees deze post met een lach op mijn gezicht lieve Cynthia Dank je wel! Geniet van deze prachtige dag!

    Reply
    • Cynthia

      30 oktober 2016

      Dat is goed te horen!! Mooie dag. Xx

      Reply
  • Vlijtig Liesje

    30 oktober 2016

    Hmm, ik krijg er zin in. Het ziet er zo lekker pittig uit!

    Reply
    • Cynthia

      30 oktober 2016

      Het is heerlijk en puur!

      Reply
  • Dewi

    1 november 2016

    Ik vind Chili heerlijk! Mijn recept is bijna hetzelfde. Ik laat alleen de champignons eruit, vind ik niet lekker brrr..

    Reply
    • Cynthia

      1 november 2016

      Ik vond het ook een apart idee, maar eenmaal uitgeprobeerd was het echt goed te doen!

      Reply

Geef een reactie


Volg

Volg