Avondeten; aan tafel of op de bank?

Avondeten is toch altijd hét eten van de dag. De maaltijd waar we met zijn allen vaak s’ ochtends al mee bezig zijn. Maar, waar nuttigen wij deze eigenlijk?

Geen idee waarom 

Al sinds wij samen zijn, eten we aan tafel. Niets huiselijker dan gezamenlijk aan de eettafel je maaltijd nuttigen. Of, toch niet? Ik merk dat ik de laatste tijd geen zin heb om op die plek te eten. Ik doe dit liever op de bank. Steevast aan tafel zitten vind ik namelijk zoveel moeite. Dan is op de bank eten vaak gemakkelijker. Geen idee waar dit ineens vandaan komt eigenlijk.

Waar eet jij?

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

18 Comments

 • Patricia Mommy Stories

  3 oktober 2017

  Wij eten eigenlijk altijd aan de tafel maar ik snap wel wat je bedoeld. Wij eten dan op Zaterdag wel lekker op de bank of aan de salontafel. Dat vinden de kinderen ook extra gezellig!

  Reply
  • Cynthia

   3 oktober 2017

   Daarom is afwisseling wel leuk!!

   Reply
 • Nancy

  3 oktober 2017

  Alleen op vrijdag en zaterdag lekker op de bank. Voor de rest aan tafel, dan praat je ook!

  Reply
  • Cynthia

   3 oktober 2017

   Klopt, het bevorderd de communicatie!!

   Reply
 • Wij zitten met de kinderen altijd aan tafel. Een enkele keer hebben we mini pizza’s op de bank gegeten en tv gekeken, dat is op zo’n moment dan ook iets speciaals. Al vanwege het geknoei van die twee is de tafel ook véél makkelijker ;-).

  Reply
  • Cynthia

   3 oktober 2017

   Wanneer kids nog wat kleiner zijn, is aan tafel zitten inderdaad praktischer. 😉

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  3 oktober 2017

  Hier altijd aan tafel. Dan hebben we ook tijd voor elkaar zonder mobieltjes ed. In de ochtend ook aan tafel, maar tussen de middag wil ik weleens op de bank ploffen.

  Reply
  • Cynthia

   3 oktober 2017

   Grappig om te lezen van een stelletje zonder kids! Hoewel wij dat ook al deden toen we nog geen kinderen hadden.

   Reply
 • Daisy Dingen

  3 oktober 2017

  wij eten noodgedwongen op de bank. Ik zeg regelmatig dat ik een klein huisje heb, maar ja, wat is klein? Nou zo klein dus dat er naast onze zithoek geen plek meer is voor een eettafel 😉

  Reply
  • Cynthia

   3 oktober 2017

   Oh wat schattig, zo’n klein huisje! Ja, ik houd daarvan.

   Reply
 • Ingrid

  4 oktober 2017

  Wij eten altijd aan tafel met z’n tweetjes. Als ik avonddienst heb eet manlief wel languit met bord op schoot op de bank. Gek genoeg doe ik dat niet als ik een heel enkele keer alleen eet. Gewoon aan tafel.

  Reply
  • Cynthia

   4 oktober 2017

   Gezellig hoor Ingrid. En wat grappig dat jij altijd aan tafel eet, ook alleen. 🙂

   Reply
 • Darina

  4 oktober 2017

  Wij hebben jaren op de bank gegeten maar nu we nieuwe meubels hebben, eten we weer netjes aan tafel 🙂

  Reply
  • Cynthia

   4 oktober 2017

   Oh, dan moet je wel een heel gezellige eettafel hebben Darina!

   Reply
 • Rachel

  4 oktober 2017

  hier burgelijk hoor haha altijd aan tafel omdat ik dat zo vind horen 😉 en ja we eten ook wel eens op de bank maar dat is in het weekend als we tapas dingetjes eten maar gebeurd niet vaak. eigenlijk maakt het niet zoveel uit waar je eet maar ik ben vanuit huis gewoon gewend aan tafel te eten en vind ik ook fijner

  Reply
  • Cynthia

   4 oktober 2017

   Ja, dat heb ik ook. Van huis uit geleerd!!

   Reply
 • Marja Jager

  7 oktober 2017

  Mijn ontbijt eet ik doordeweeks op de bank,lees ik gelijk de krant.’s avonds altijd een tafel,wel zo gezellig.Alleen bij hoge uitzondering op de bank

  Reply
  • Cynthia

   7 oktober 2017

   Het is inderdaad gezelliger. Op de bank is wat meer gemakzuchtig!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg