Ben ik in het verkeerde land geboren??

ben ik in het verkeerde land geboren (2)

Jarenlang ben ik in de overtuiging geweest, dat ik niet thuishoorde in Nederland. Ik vond het te koud, grauw en bovendien te regenachtig. Daarnaast vond ik de Nederlandse cultuur maar kil. De mensen stijf, afstandelijk en erg individualistisch. Stiekem, droomde ik over verre Caraïbische oorden, wuivende palmbomen en mmmm, ik draaf teveel door… Maar, door hardlopen is mijn visie veranderd. Dat dít het gevolg zou kunnen zijn van een ‘stom’ rondje rennen’, dát had ik nooit verwacht. Want altijd weer, vroeg ik mezelf af: “Ben ik in het verkeerde land geboren?”

ben ik in het verkeerde land geboren

Hardlopen kreeg een heel nieuw doel.

Ik begon ooit met rennen voor een beter lijf en een meer tevreden gevoel daarover. Maar tijdens het rennen gedurende lange tijd (een aantal jaren inmiddels) zag ik ineens veel om mij heen veranderen. Dag na dag zag ik te midden van een kale polder, ineens een klein plantje opdoemen. Een week later was ineens alles groen, om vervolgens gele bloemetjes uit de grond tevoorschijn te toveren. Soms viel mij ineens een prachtig geel maisveld op, opgelicht door zonnestralen. En dát, zomaar ineens, tijdens het rondje rennen. Voordát ik begon met hardlopen, leken dit soort zaken mij nauwelijks op te vallen. Ik kwam amper de natuur in en zag hooguit een boom. Hardlopen maakte mij, van dit soort zaken duidelijk meer bewust. En na mijn ‘ontdekking’ begon ik steeds meer te twijfelen aan mijn eigen vraagstelling: ”Ben ik in het verkeerde land geboren?”

ben ik in het verkeerde land geboren 3

Ik merkte dat ik van mijn land begon te houden. Ik, die altijd zo klaagde over het sombere Nederland. Zelfs de fikse regenbuien, nam ik nu voor lief. Ook de mensen ben ik anders gaan bezien; er zijn er namelijk nog genoeg goed. Deze issue was vooral te herleiden naar mijn eigen ervaringen en het verloren vertrouwen. Dit besef ik nu. En náást het feit dat hardlopen mijn lichaam goed deed, veranderde, als welkome bijkomstigheid, mijn levensvisie. Dus, als je mij nu vraagt of ik in het verkeerde land geboren ben? Dan kan ik naar waarheid zeggen: ”Nee, dit is mijn land, HIER hoor ik thuis.”

Heb jij ook weleens het gevoel in het verkeerde land te zijn geboren? Of is jou visie bijgesteld door een onverwacht iets, in je leven? Laat het me weten in de comments! Greets Cynthia.

Lees ook: http://eentheelepelgeluk.nl/2016/04/24/eenvoud-met-een-gouden-rand/

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Volg

Volg