De etalageruit

 

Laatst liep ik richting sportschool. Ik kom dan altijd langs winkels. En etalages. Stiekem kijk ik dan even in de etalageruit. Om te zien hoe het ervoor staat. Laatst deed ik dat weer. Alleen toen was het even anders, dan anders.

Roze bril

Doen wij dames dit niet allemaal? Ik denk nu even hardop. Even in die ene etalageruit gluren. Een glimp opvangen van je eigen verschijning. Stiekem in de etalageruit om de hoek. Ik doe het zo vaak. Gewoon om even te checken of alles wel ok is, daar. Ijdel bén ik. Gedachten die zoal door mijn hoofd malen zijn: loop ik er wel goed-slank-onberispelijk- flatteus bij? Staat mijn kleding me goed? En zoals bij veel andere dames wisselt dat beeld weleens. Zo ben ik de ene keer beter toonbaar dan de andere. Tis maar net wat voor een bril ik die dag opheb. Toevallig droeg ik die ene dag waarover ik je nu zal vertellen, een roze.

Als mijn ogen geluid konden produceren, hadden zij ter plekke hun keel geschraapt

Ik ging die dag aan mezelf werken en droeg een legging. Met van die printjes erop. Jullie hebben hem vast al eens gezien. En daar liep ik dan. Een rustige zondagmorgen. De winkels waren dicht en er heerste rust alom. Etalageruit 1 kwam in zicht. Mijn plannetje had ik al gesmeed; Ik zou even checken. Keek even vluchtig opzij, vanuit mijn linker ooghoek. Mjaa, het kón ermee door. En strakjes, als ik eenmaal zou hebben gesport. Dan zou de bril nog wat roziger zijn. Wacht. Daar kwam de tweede winkel in zicht. Een leeg pand. Daar kon ik ongegeneerd koekeloeren. Dat deed ik. Ik begon beneden. Daar bij mijn enkels. Langzaam gingen mijn ogen omhoog. Tot ik bijna bij mijn hoofd was en ik spontaan in de ogen van een andere mevrouw keek. Betrapt, sjit. Als mijn ogen geluid konden produceren, hadden zij ter plekke hun keel geschraapt. Ik voelde me echt even vet betrapt. Doorlopen. Was het enige dat ik tegen mezelf kon zeggen. En ik zette pas in.

Levenslange trek

Het pand was kennelijk niet meer leeg. En de dame stond het raam af te plakken op mijn hoogte. Ik zal er geen moment minder om, in de etalageruit gluren. Dit blijft een levenslange trek. En oeps momentjes zullen er mogelijk zijn. Maar die neem ik maar voor lief.

Kijk jij in de etalageruit naar jezelf?

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

20 Comments

 • Nancy Baten

  19 april 2017

  Hahaha, grappige meid! Tuurlijk doe ik dat ook! Gewoon even checken.

  Reply
  • Cynthia

   19 april 2017

   Het hoort erbij! 🙂

   Reply
 • Ingrid

  19 april 2017

  Zeker. En ik kijk ook altijd in de spiegel naar mijn achterkant. Naar hoe de kleding staat met die (te dikke) billen. Volgens mij is dat een typisch vrouwen ding.

  Reply
  • Cynthia

   19 april 2017

   Dat kan natuurlijk ook! 🙂

   Reply
 • rachel

  19 april 2017

  hahaah echt een vrouwen dingetje dit 😀

  Reply
  • Cynthia

   19 april 2017

   Echt waar!

   Reply
 • alovelyadventurenl

  19 april 2017

  Ja hier ook schuldig haha. Wat zal dat er komisch uit hebben gezien hihi. Ach soms moet je jezelf gewoon ff checken toch

  Reply
  • Cynthia

   19 april 2017

   Gelukkig was de situatie sneller dan beschreven. Ik was zo weer weg.

   Reply
 • Charel

  19 april 2017

  Haha! Heerlijk hoort erbij! Ik werkte bij een bedrijf waar gespiegelde ramen zaten van de buitenkant. Je kon niet naar binnen kijken maar wij van binnen wel naar buiten. Hoeveel mensen er niet stonden te poseren voor die ruit hilarisch gewoon haha!

  Reply
  • Cynthia

   19 april 2017

   Dat lijkt me inderdaad erg grappig.

   Reply
 • Gera

  19 april 2017

  Volgens mij zijn er ook genoeg ijdele mannen die dit doen haha! Volgens mij is het niet meer dan menselijk. Maar wel enorm leuk om iemand op het naar zichzelf gluren te betrappen 😉

  Reply
  • Cynthia

   19 april 2017

   Vast wel Gera!! En zeker leuk. 🙂

   Reply
 • Daisy Dingen

  19 april 2017

  Hahaha heel grappig geschreven… ik doe het ook hoor:-P

  Reply
  • Cynthia

   19 april 2017

   Dank je! Ongetwijfeld doe jij dat ook. Xx

   Reply
 • Dewi

  19 april 2017

  Haha uh ja ik doe dat ook. Even een vluchtige glimp van mijzelf

  Reply
  • Cynthia

   19 april 2017

   Gewoon blijven doen! 😉

   Reply
 • Esperansa

  19 april 2017

  Hahah, wat zal ze gelachen hebben. Maar met dat lekkere wijf in de spiegel bekijken, is niks mis 😉

  Reply
  • Cynthia

   19 april 2017

   Haha, Esperans!! Bedankt voor je reactie!! Xxx

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  21 april 2017

  Hahaha. Benieuwd wat ze toen dacht! Ik herken het wel hoor.

  Reply
  • Cynthia

   21 april 2017

   Volgens mij ging het ook voor haar heel snel. X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg