Beur me op dag. 

dag

Omdat ik me vandaag niet zo happy voel, besloot ik een eerlijke post te schrijven. Omdat het leven niet perfect is (nee, ook niet dat van bloggers) en we daar ook oprecht over mogen zijn. Dit is het echte leven. 

Ik ben baas vandaag!

Echt vervelend om jezelf zo in de weg te zitten hé? Het lukt me steeds vaker gewoon positief te blijven, dat is het niet. Maar soms ben ik het zat. Dan zou ik zo graag willen dat alles weer bij het oude was. Het zijn van die dagen, dat schaduwen mijn gedachten bevangen. Mijn blik vertroebelen. En wat doe je dan? Waar kies je voor? Vandaag ben ik vrij en hoef ik gelukkig ook niets. Het huis schreeuwt wel om een stofzuigertje erdoor. En mijn goed bijgehouden was, dreigt enige schade te ondervinden. Als ik deze verzuim aan te zetten. Ook de vaatwasser is schoon en vol. Nieuwe, vuile vaat staart me alweer aan, daar vanuit die keuken. Maar ik ben baas vandaag. Want ík voel me niet opperbest. De sportschool? Vandaag kan die de pot op.

dag

Een reëel beeld van hoe wij vrouwen ons soms kunnen voelen.

Wat ik wél deed was een uitgebreide douche nemen. Met mijn favoriete karamel parfum op en een opgemaakt gezicht bezwaar ik nu mijn bank. Volgegoten met een paar koffiemokken tik ik me weer een weg naar geluk. Daar kies ik voor. Doen wat ík nu wil. Laat maar zijn. Dat gevoel. Vanmiddag klaart de boel vast op, daarboven. Er komen ongetwijfeld goede tijden. Alleen voelt het nu even anders. Ik heb gewoon een vette knuffel nodig! Wat is het brein toch een onberekenbaar orgaan. Maar dit gevoel heeft ook een functie. Dan weet ik straks weer extra, hoe het voelt om blij te zijn. Deze post is misschien niet heel positief, maar schetst wél een reëel beeld, van hoe wij vrouwen ons soms voelen. Hoe we, af en toe overladen worden door gevoel en emotie. EN, hoe we ermee dealen!

Wat doe jij op bléh- dag? Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

26 Comments

 • Denise

  2 februari 2017

  Op een ‘bleh’-dag ga ik naar buiten, vooral de natuur omdat de natuur mij weer tot rust brengt. Dit helpt bij mij ook na een ruzie. Ik laad dan op of zo. Misschien helpt het bij jou ook? 😉 Enne, hier komt je vette knuffel: *huggg*

  Reply
  • Cynthia

   2 februari 2017

   Lief!!! Dank je wel. Ik vind het knap dat je dan naar buiten gaat. Ik weet inmiddels wel dat alles overwaait. Ook dit. Je knuf is in ontvangst genomen.

   Reply
 • Bonsje Kraaij-van den Berg

  2 februari 2017

  Ik had het gister, lekker op de bank getukt, TLC gekeken en nu voel ik me weer opperbest 😉 ik zal meteen ff stofzuigen! Gewoon ff toegeven aan je bleeegh gevoel, dat heeft iedereen wel eens meis, xx

  Reply
  • Cynthia

   2 februari 2017

   We hebben het allemaal Bonsje. Heel gewoon! Fijn dat je je nu opperbest voelt. Daarvoor moeten wij vast dat soort off-dagen doorstaan! Geniet ervan. X

   Reply
 • nancy

  2 februari 2017

  Och lieve meis, kom hier, dan geef ik je even een hele dikke knuffel! En dan even lekker janken, niet te lang, even keihard, en dan even naar buiten. Tien minuutjes , kwartiertje is genoeg, even frisse lucht. Gelijk door naar de bakker, iets lekkers halen en thuis op de bank kruipen met thee en je lekkers!

  Reply
 • ingrid

  2 februari 2017

  Hierbij ook van mij een welgemeende dikke vette virtuele knuf.
  Ik voelde hem vandaag ook aankomen. Ook ik was vrij. Ben wel even naar mijn werk geweest om iets voor een opdracht van m’n opleiding voor te bereiden. Eigenlijk moest ik ook door het huis. Maar ik heb manlief alleen gelaten. Heb een vriendin opgehaald en we zijn even bij mijn ouders langs geweest met meegenomen tompouces. En nu ben ik weer blij. Het gaat over……soms……meestal. Morgen weer een betere dag.

  Reply
 • ingrid

  2 februari 2017

  Ook ik had vandaag zo’n dag. Was ook vrij en had huisschoonmaak plannen. Heb ook lang en uitgebreid een douche genomen. Lekker geurtje. Man de man gelaten in ons niet schoongemaakte huis:)
  Wel even naar mijn werk geweest voor een opdracht van mijn opleiding (anders had ik er nog meer tegen aan gaan zitten hikken) en heb daarna een vriendinnetje opgehaald en zijn we samen even naar met ouders gegaan met meegebracht tompouces. Nu gaat het weer goed.
  Hierbij voor jou achteraf nog een dikke vette virtuele knuffel.

  Reply
  • Cynthia

   16 februari 2017

   Echt zo zoo lief. En deze lieve reactie was beland in mijn spam! Vandaar dat ik nu pas reageer. Heel veel liefs!

   Reply
 • Ingrid

  2 februari 2017

  hahaha…..ik heb net op m’n laptop comment gegeven maar die komt geloof ik niet door. Dus maar ‘gewoon’ via mijn telefoon. Misschien vertraging met die knuffel maar voor het zelfde geld staan er straks drie commentaren.

  Reply
  • Cynthia

   2 februari 2017

   Ach lief Ingrid. Je comment is 1 X binnen gekomen en jouw knuffel dus ook!! Hartstikke bedankt. Die had ik net nodig!!! Xxx

   Reply
 • Anne-Marie

  2 februari 2017

  Je hebt gelijk, het leven is niet altijd even zonnig en leuk. En dat is ook okay. Ik had vandaag echt een k*t dag op mijn werk. Heb spontaan morgen vrij genomen. Lekker even niets, en een pecan pie bakken. Instant happiness. Ik stuur je een virtueel stukje

  Reply
  • Cynthia

   2 februari 2017

   Echt waar? Had je zo’n vervelende dag? Het valt niet altijd mee! Goed van je, dat je lekker vrij hebt genomen. Even niks. Behalve Pecan Pie!! Ik kom bij je eten. Geniet van je vrije dagje morgen. X

   Reply
 • Aneta

  2 februari 2017

  Misschien lig je al wel te slapen maar alsnog krijg jij van mij een digitale knuffel. Morgen is alles beter! Ik heb vandaag ook een rotdag gehad. Migraine, kwam weer om de hoek zwaaien. Maar morgen is alles beter! Truste

  Reply
  • Cynthia

   2 februari 2017

   Lief van je Aneta!! Morgen een betere dag, absoluut. Wat rot dat bij jou migraine op kwam zetten. Ik hoop maar dat het gauw zakt. Veel beterschap en hopelijk ook voor jou morgen een betere dag. En dan hebben we weekend! X

   Reply
   • Aneta

    4 februari 2017

    Gelukkig is het over! En bij jou? Fijn weekend

    Reply
    • Cynthia

     4 februari 2017

     Ja gelukkig beter Aneta! Het vliegt altijd weer over. Wat fijn dat bij jou de migraine over is. Jij ook een mooi weekend!

     Reply
 • Charel

  2 februari 2017

  Soms is het gewoon een en al ellende! Achteraf blijkt het altijd mee te vallen maar soms heb je gewoon van die momenten dat je het even niet ziet zitten. Ik snap je helemaal hoor! Morgen weer een dag XXX

  Reply
  • Cynthia

   2 februari 2017

   Precies! Zo voelt het soms ja. Morgen inderdaad weer een dag hoor! Xxx

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  3 februari 2017

  Meestal ga ik dan in vredesnaam maar hardlopen. Dan voel ik me daarna eigenlijk altijd weer beter. Al was het maar omdat ik daarmee klaar ben…

  Reply
  • Cynthia

   3 februari 2017

   Precies! Het klusje geklaard.. Hardlopen werkt ook erg goed inderdaad. X

   Reply
 • Dewi

  3 februari 2017

  Och ja herkenbaar! Haha, van de week ook gehad er komt dan ook niks uit m’n handen. Vaak bij mij als het weer ook zo grauw en regenachtig is…en dan ook geen weer om naar buiten tegaan. Een stuk chocolade doet vaak wonderen bij mij;)

  Reply
  • Cynthia

   4 februari 2017

   Precies: dat niets uit de handen komen hé? Chocolade is ook heerlijk op zulke dagen. X

   Reply
 • Nadine

  4 februari 2017

  Hopelijk voel je je inmiddels weer beter. Groot gelijk dat je lekker even niets heb gedaan en aan je zelf hebt gedacht! Het huishouden loopt niet weg.

  Als ik een rot dag heb ga ik lekker op bed liggen. Gordijnen dicht, Netflix aan. Of lekker met de katten knuffelen, dat helpt ook!

  Reply
  • Cynthia

   4 februari 2017

   Gelukkig wel Nadine. Dan moet je even toegeven aan dat gevoel. Wij hebben drie katten en ik zou willen dat ze wat knuffeliger waren. Dan zou ik ook met ze kroelen op die momenten. Gelukkig kwam ons hondje wel bij me liggen.

   Reply
 • Irene Blaauw

  4 februari 2017

  Herkenbaar! Soms voelt de wereld zwaar en voelt mijn hoofd vol overpeinzingen. Soms is het fijn om de boel de boel te laten. Niet om lui te zijn, nee om nog meer terleurstelling te voorkomen, want er komt dan echt niets uit mijn handen!

  Reply
  • Cynthia

   4 februari 2017

   Nee, zeker niet om lui te zijn. Gewoon om op te laden en er weer voor te gaan als het echt weer moet.. De wereld kan inderdaad erg zwaar voelen hoor. Gelukkig verdwijnt het gevoel ook weer. Fijn om te weten!! X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg