Bijnamen van onze hond

Ze heet Abby. Maar onze hond bezit vele bijnamen. Ze wordt amper bij haar echte naam genoemd. Omdat ze soms de meest bespottelijke namen naar haar kop toegeslingerd krijgt, vond ik het grappig erover te bloggen.

Bijnamen voor onze engel- hond


Esperans verzon haar echte naam. Ik moest even wennen maar vind het nu echt een leuke. Abby is vaak genoeg een lief hondje. Met natuurlijk de nodige streken. Ze is nog jong en schijnbaar aan het puberen. Daarom ben ik ook weleens boos op haar. Maar ik raak geregeld vertederd wanneer ik naar haar kijk. Net een kind. Naar gelang haar gedrag, ontvangt ze verschillende bijnamen.

Zo noem ik haar, wanneer ze lief is: 

 • Ebbelientje- hondenkind – Ze gedraagt zich gewenst
 • Eppie- Gewoon als lief koosnaampje
 • Lieverd (met hoge stem). -Ik zeg dit vaak en betrap mezelf hier steeds ongemerkt op
 • Meissie-  Als ze me weer eens vertederend aankijkt
 • Doggy style – Ik weet hoe gek dit wellicht klinkt. En wat voor beelden je hier mogelijk bij krijgt. Maar echt, ik zeg dit meestal als ik haar uit ga laten. Dan zeg ik tegen Victor: ”Ik ga even Doggy-Style uitlaten”
 • Eps –  Wanneer ik met Vic praat en Abby me aankijkt. Ik betrek haar dan bij ons gesprek & zeg bijvoorbeeld: Toch Ebs?

Maaar… Ebbelientje haalt geregeld het bloed onder mijn nagels vandaan. Dan is ze draak-hond. En áls ik dan boos ben. Dan heet ze weleens zo:

 • Idioot ~ als ze weer eens als een malloot tekeer gaat in de tuin
 • Mafketel ~ Deze naam word afgewisseld met idioot om dezelfde reden
 • Mafkees ~ Hmmm. Eigenlijk ook als ze weer een keel opzet en ik me werkelijk het leplazerus schrik
 • Klojo – De katten worden weer eens obsessief opgejaagd
 • Kl…zak- Ja ik weet het. Echt heel erg. Ik heb haar vorige week toevallig 1 x zo genoemd. Zomaar, uit het niets, had ze op de overloop gepoept. Nadat wij haar nota bene 15 minuten hadden uitgelaten en zij enkel had geplast. Dat doet ze nooit en ik vind dat zo smerig. Dus kreeg ze tijdelijk deze naam.

Puber hond 

Erg hé? Dat beest heet bijna nooit Abby. Wat doen wij deze hond aan? Het klinkt erger als het is. Abby heeft hier een goed leven. En we zijn heel gek op haar. Maar ze kan erg stout zijn en is met haar anderhalf, nog niet uitgepuberd. Dat betekent dat ze echt heel irritante streken uithaalt. Sja. dan ben ik weleens pissig. Onze katten hebben ook diverse bijnamen. Daarover een andere keer! Heb jij bijnamen voor jouw dier? Of man, of vriend, of kinderen, of wie dan ook??

Tot later

Zo. En nu ga ik sporten & boodschappen doen & douchen. Om me klaar te maken voor de outfit post van 2day. Wat zal ik vandaag eens dragen… Tot later!
Liefs Cynthia

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

32 Comments

 • Nancy Baten

  6 april 2017

  Haha, erg is dat he! Wij noemen de katten alleen bij hun naam als ze de kamer uit moeten ofzo? Nounik ben benieuwd wat je vandaag draagt!

  Reply
  • Cynthia

   6 april 2017

   Nou hé? Ze heten nooit normaal, die beesten.. Ik weet nog niet wat het worden gaat. Het is maar net hoe ik me straks voel.. X

   Reply
 • Ilse Verhoeven

  6 april 2017

  Je doet me denken aan mijn nichtje. Hoeveel bijnamen ze heeft voor haar honden en katten weet ik echt niet, maar het stopt niet met 5 – hahahaha

  Reply
  • Cynthia

   6 april 2017

   Echt waar?? Ik weet zeker dat heel veel mensen dit doen. Mijn dochters kunnen er ook een houtje van.. 🙂

   Reply
 • MamaIssues

  6 april 2017

  Hahahaha arm beest weet straks niet meer hoe ze heet :p
  Onze Jessy krijgt ook wel eens gekke bijnamen

  Reply
  • Cynthia

   6 april 2017

   Gelukkig weet ze Dat nog heel goed.. Leuke naam, Jessy!

   Reply
 • rachel

  6 april 2017

  haha klootzak …arm beest lol

  Reply
  • Cynthia

   6 april 2017

   Whaha Rachel. Als je boos bent, floept er weleens wat uit. Achteraf moest ik ook lachen om wat ik nu toch weer had gezegd.. x

   Reply
 • bonsje

  6 april 2017

  hahaha ik lig in een deuk hier! zo herkenbaar dat klootzak! Onze katten heten Floortje, Suus en Sloeber maar worden Dikkiedik, dikzak, dikke zwarte, sukkel, terrorist, dombo en achterlijk beest genoemd 😉

  Reply
  • Cynthia

   6 april 2017

   Oh sukkel.. Zo noemen wij 1 van de katten ook. Die laat alles toe, watje. Sloeber is echt een leuke naam. Hoe kwamen jullie daar eigenlijk op?

   Reply
   • bonsje

    6 april 2017

    We dachten dat we een katertje op hadden gehaald…. de eerste avond zat ze al in mijn bord bietjes te schranzen…. een echte sloeber dus 😉 er kwamen enkel geen ballen aan…. Toen heette het beest al Sloeber 🙂

    Reply
    • Cynthia

     6 april 2017

     Haha, leuk bedacht! Ach en wat maakt het dan uit dat ze een dametje is.

     Reply
 • nicoleveevy

  6 april 2017

  hahah oh heerlijk! Wij hebben 3 katten met eigenlijk van zichzelf al een achterlijke naam! Hummel Deugie en Gabber… maar ze worden alle 3 geregeld kutkat genoemd hoor! Gewoon omdat ze dan het bloed onder je nagels vandaan halen omdat ze weer eens wat uit de vensterbank lopen! Verder geef ik weinig bijnamen… zelf heb ik wel echt de meest idiote! Ik word snikkel genoemd… en ik weet echt niet hoe ze daar ooit op gekomen zijn.. krijg er nog steeds redelijk rare beelden bij… maar je went eraan.. zucht.. :p

  Reply
  • Cynthia

   6 april 2017

   Whaha! Ik lig in een deuk. Snikkel?! Jij?? Nou echt, die is geweldig! Mijn broer heet sinds jaren Erwalines, terwijl hij Erwin heet. En zo hebben ook meer mensen in mijn omgeving bijnamen van me gekregen. Ik weet niet wat dat is. Maar die naam van jou, ik blijf erom lachen…. 🙂

   Reply
 • Nadine

  6 april 2017

  Hahaha ik moest zo lachen om ‘doggy style’! Ik noem mijn 2 katten zelden bij naam. De ene is een beetje ‘mijn’ kat en dat is ook gewoon de liefste van de 2. Die word regelmatig ‘snackje, snacks, lieveke, dikzak, en donnie’ genoemd. De andere is meer de kat van mijn vriend. Leuke aanhankelijke kat, maar is echt ook zo’n eikel. Altijd klote streken heeft hij zoals dingen op de grond laten vallen en dingen doen die niet mogen haha. Ik noem hem regelmatig ‘eikel, rat, dikzak’. Ik houd van allebei even veel, maar bijnamen geven gaat gewoon automatisch. Pas was er iemand hier thuis en die zei heel verbaasd “noem jij je kat nou snackje???” Haha. Ik heb iets met bijnamen. De buurman heeft ook een bijnaam (naam van een Nederlandse acteur omdat hij daar op lijkt). Bijnamen zijn gewoon leuk haha. Succes met de boodschappen en sporten en ik ben benieuwd naar je outfit! X

  Reply
  • Cynthia

   6 april 2017

   Ik ben niet de enige ‘gek’ Haha. Eikel voor een irritante kat is grappig en heel logisch. Mijn katten halen nooit streken uit, dat zijn zulke schatjes. Maar Abby… Poeh

   Reply
 • Gera

  6 april 2017

  Haha, de hond van onze buurvrouw heet ook Abby. En ook die krijgt van alles naar het hoofd geslingerd! Leuk!

  Reply
  • Cynthia

   6 april 2017

   Whaha, geweldig!

   Reply
 • Florentine

  6 april 2017

  Wat ontzettend leuk om te lezen!! Ik noem mijn hond altijd chico (jongen in het spaans) en mijn kat Chiqui, het woord voor klein meisje in het spaans.
  Vind dat zo schattig!
  Wat een leuk hondje heb je trouwens <3

  Reply
  • Cynthia

   6 april 2017

   Oh wat een grappig, die namen. Maar zijn dat hun echte namen? Dank je wel. Ze is ook heel leuk!

   Reply
 • Mooier Leven

  6 april 2017

  Haha wat een leuk artikel! Ik noem onze kat vaak Junebug omdat hij zo lekker kan knuffelen.

  Reply
  • Cynthia

   6 april 2017

   Dank je wel! Grappig ook. Xxx

   Reply
 • Ingrid

  7 april 2017

  Leuk om te lezen. Volgens mij noemt niemand z’n diertjes bij de ‘doopnaam’
  Onze poes heet bij vlagen poesenbeest, moppie, liefie, dove kwartel, omaatje of soms kut kat hihihi maar toch hou ik van haar.

  Reply
  • Cynthia

   7 april 2017

   Ik geloof het ook hoor. Allemaal bijnamen hier. Maar wat je zegt: je houdt niet minder van ze! Liefs!

   Reply
 • Michelle

  7 april 2017

  Haha, heel herkenbaar! Onze hond en katten hebben ook duizenden namen. Veelal gewoon hun echte naam maar ook Bandidos (ipv Bandit) en Laylos ipv Layla en Bonos ipv Bono. Slaat nergens op, maar vind het wel grappig klinken, beetje Spaans haha.

  Reply
  • Cynthia

   7 april 2017

   Ook al? Alle namen behalve de goede. Xxx

   Reply
 • iliveformydreams.com

  8 april 2017

  Leuk om te lezen! Onze katten noem ik eigenlijk wel altijd bij hun volledige naam…

  Reply
  • Cynthia

   8 april 2017

   Dat is ook eens wat anders als alle andere reacties die ik lees! Dank je voor jouw reactie! X

   Reply
 • Sheila @ beineffable.com

  9 april 2017

  Hahahaha…. grappig om te lezen dat je echt een waslijst aan namen hebt. We hebben 2 katten: Mojo en Lotus. En soms noem ik Lotus liefkozend Flotus. Maar dat is eigenlijk ook het enige 🙂

  Reply
  • Cynthia

   9 april 2017

   Ik hoor het je zeggen, lief. Dan hou jij het netjes met de hoeveelheid bijnamen! Liefs!

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  10 april 2017

  Haha wat grappig om te lezen! Heeft ze inmiddels niet meer in huis gepoept?

  Reply
  • Cynthia

   10 april 2017

   Nee gelukkig niet. Ze waren hier aan het verbouwen en er lag plastic. Dan is het anders en dan doen ze zulke gekke dingen!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg