Een dank-je-wel blogje voor de goeden. 

blogje

Ik ben gezegend met heel veel goede mensen om mij heen. En dat is de laatste maanden helemáál gebleken. Ik waardeer het goede in de mens zo. Omdat je het soms in je leven ook zo anders kunt beleven. Vandaag een blogje gewijd aan een goed mens, die onverwacht in mijn dagje verscheen en mij werkelijk verwarmde met zijn bezoekje.

Als hij gaat zitten, luistert hij vooral.

Een paar dagen geleden, werd er aangebeld. Voor mijn gevoel, kwam het op dat moment niet zo uit. Alles was hier nét op orde. En ik was net even gaan zitten om Abby haar tandjes te poetsen. Want dat doen wij nou eenmaal braaf. Maar, iedereen is altijd welkom bij mij. Ook onverwacht. En dus opende ik de deur. Vanuit de deuropening verscheen daar een lief gezicht. En enthousiast riep ik: ”Hooooi! Kom binnen. Welkom.”

blogje

Hij meent wat hij zegt, ik voel het. Het is de voormalig leidinggevende en inmiddels goede vriend van Victor. En regelmatig komt hij aanwaaien om te zien hoe het met zijn vriend gaat. Als hij gaat zitten, luisterd hij vooral. En in zijn ogen lees ik begrip. En zie ik goedheid. Het is echt een goede man, van de oude stempel. Zo eentje die echt normen en waarden bezit en het hart op de juiste plek heeft. En ik voel, dat hij het begrijpt. Dat hij zijn vriend echt begrijpt. En voelt. En het doet me goed, hoe vol lof hij over mijn man spreekt, als werknemer en als mens. Ook het feit dat hij altijd het beste voor heeft met hem. Het doet echt iets met me. Want hij meent wat hij zegt. Ik voel het. Goede, integere mensen. Ze weten me zo te raken.

Dankbaarheid. Soms kan een eenvoudig bezoekje zo’n enorme kracht geven. En dankbaarheid. Het zijn de juiste mensen, die de juiste energie uitstralen en die ook nog eens de juiste snaar raken. En hij kwam op het juiste moment. Dus dank je wel, lieve vriend. Voor je onverwachte maar zeer welkome bezoekje. En ook, dat je mijn man binnenkort mee neemt, om te gaan varen. Heb jij ook van die typische persoonlijkheden in je omgeving, die zoveel energie geven?

Nog een heel mooie zondagavond en veel liefs Cynthia. X

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

6 Comments

 • ilona

  14 augustus 2016

  wat lief en mooi en fijn zulke lieve vrienden om jullie heen alvast heel veel plezier met het varen dikke knuffels voor jullie ga zoor lieve cynthia

  Reply
 • Cynthia

  14 augustus 2016

  Dank je wel Ilona, voor jou werkelijk hartverwarmende reacties steeds! Veel liefs X.

  Reply
 • Rachel Kromdijk

  15 augustus 2016

  Mooi geschreven en fijn om zulke vrienden om je heen te hebben!

  Reply
  • Cynthia

   15 augustus 2016

   Dank je Rachel. Vriendschap is zeker een zegen!

   Reply
 • Victor

  17 augustus 2016

  Amen!

  Reply
  • Cynthia

   17 augustus 2016
   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg