Blunders -Wegduiken & gezien worden enzo.. 

Jaaay. Ik mag er weer een ‘soort van’ blunder bij rekenen. Het gebeurde me weer eens. 

Met deze actie stond ik op het punt weer één van mijn blunders te begaan

Ik stond in mijn keuken. Afgemat na een dag werken. Plús ik had gewoon dingen aan mijn hoofd. Ik ben druk met leuke dingen. Maar zoals in ieder leven, spelen er ook minder leuke. Daar door het raam zag mijn oog een man in wit overhemd. Onder zijn arm droeg hij een lederen mapje. Oh oh. Weer iemand die iets van ons wil. Ging er door mijn hoofd. En daar ging mijn rolgordijn keurig naar beneden. Triiing. Wat ik verwachtte gebeurde. Begrijp me niet verkeerd. Maar soms wil ik gewoon niet ongevraagd benaderd worden. Was het eerst via de telefoon. Nu staan verkopers aan de lopende band voor mijn deur. Om mijn portomnenee te openen. En dat vind ik altijd zo lastig. Want men speelt op je gevoel in. In mijn eigen, vertrouwde gebied. Ik besloot niet open te doen. Vervolgens stond ik op het punt weer één van mijn blunders te begaan..

De smiecht had me gezien

Sanne was net iets bij oma gaan lenen en opende op datzelfde moment de voordeur. Ik hoorde haar wat woorden wisselen en vervolgens ging de deur open. Snel dook ik weg. Ik gebaarde Sanne dat ik er niet ‘was’. Maar de smiecht had me gezien. Volgens Sanne had hij helemaal de hoek in gekeken waarin ik was gedoken. Toen moest ik wel. Och, en de man was zo vriendelijk. Al kleedde hij me aardig uit met zijn ogen. Uiterst vriendelijk heb ik vervolgens gemeld dat ik geen interesse heb ik kunststof kozijnen. Ook niet volgend jaar… Wij hebben even genoeg aan ons hoofd kosten..

 Vinden jullie verkoop aan de deur ook zo belastend? Ik bedoel, ze komen toch wel heel dicht in jouw privé domein & spelen op je gevoel in..

🎀Liefs Cynthia.🎀

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

26 Comments

 • Mooier Leven

  6 juli 2017

  Het kost inderdaad vaak veel energie. Gelukkig heb ik twee kindjes die meteen beginnen te roepen als ik even uit het zicht ben dus ik heb altijd een goed excuus!!

  Reply
  • Cynthia

   6 juli 2017

   Dat is zeker een perfect excuus!

   Reply
 • Marieke

  6 juli 2017

  Het is zo irritant! Brutaal trouwens dat ie helemaal je huis in kijkt! Ik heb ook een hekel aan dat soort gasten.

  Reply
  • Cynthia

   6 juli 2017

   Ja ik vind het eigenlijk ook erg brutaal hoor.

   Reply
 • Nancy

  6 juli 2017

  Ik had vorige week twee gasten aan de deur die me wat aan wilden smeren. Ik had er echt heb trek in, dus ik zei: sorry, ik heb een longziekte en ben echt heel moe op t moment. Ha ha ha, ze wisten niet hoe snel ze weg moesten komen zo geen trek in.

  Reply
  • Cynthia

   6 juli 2017

   Ik ben niet de enigste.. Maar wat een geweldige van jou! Vaker doen. X

   Reply
   • Nancy

    6 juli 2017

    Ha ha, ja. Ik neem ook nooit de telefoon op. Nou bijna nooit. Heb ik altijd zo’n hekel aan. Ik bel wel terug.

    Reply
    • Cynthia

     6 juli 2017

     Een hekel aan bellen bedoel je? Haha.

     Reply
     • Nancy

      6 juli 2017

      Ja, en t komt me ook nooit uit als er iemand belt. Mailen doe ik dan wel meteen of appen.

     • Cynthia

      6 juli 2017

      Ik ben ook sneller van het appen. We look a like..

     • Nancy

      6 juli 2017

      Best wel!

     • Cynthia

      6 juli 2017

      🙂

 • Ingrid

  6 juli 2017

  Vreselijk inderdaad die verkopers aan de deur. Meestal denk ik er niet aan door het raam te kijken maar doe ik meteen open. Gelukkig kan ik ze redelijk goed en snel afpoeieren. Geen moeite mee. Ik heb wel altijd lichtelijk moeite om de mensen van ‘het woord’ af te poeieren omdat ze vaak zo aardig zijn. Ik heb er wel een manier om te vinden. Voor ze beginnen zeg ik dat ik m’n eigen geloof heb (voornamelijk in mezelf hihi( Nou dan wensen ze me een fijne dag verder. Leugentje om bestwil.

  Reply
  • Cynthia

   6 juli 2017

   Het is zo opdringerig en brutaal. Ik vond die telefoontjes van telemarketing bureaus al zo vervelend. Nu verschijnen ze gewoon op de stoep! Goed dat jij ze gemakkelijk de laan uit stuurt!

   Reply
 • Christa Schrijft

  7 juli 2017

  Ik vind deur verkopers hoogst irritant.
  Wanneer ik merk dat ze er weer zijn, trek ik de deurbel er uit en laat mijn keukengordijn half dicht, dat alleen ik ze kan zien.
  Weg ermee.

  Reply
  • Cynthia

   7 juli 2017

   Haha! Gelijk heb je..

   Reply
 • alovelyadventurenl

  7 juli 2017

  Inderdaad zo vervelend. Ik duik ook altijd weg of achter de bank. Vaak probeer ik dan te spieken of ze al weg zijn. Meestal weet ik dat de kust veilig is als ik de bel van de buren hoor. Haha. Gelukkig heb ik er hier op lanzarote niet zo heel veel last van.

  Reply
  • Cynthia

   7 juli 2017

   Haha. Ik zie het gewoon voor me!

   Reply
 • rachel

  7 juli 2017

  oh haha ja uhh hier zijn we daar heel aso in en roepen vanuit de keuken al “oprotten!!!” maar zo doen we dat in den haag hihih

  Reply
  • Cynthia

   7 juli 2017

   Echt? Oh wat erg! 🙂 Ik ken dat niet..

   Reply
 • Hahaha… Ik durf ook wegduiken…
  Aan de deur kopen vind ik absoluut niet leuk.

  Reply
  • Cynthia

   7 juli 2017

   Hee, wat leuk. Helemaal vanuit China!! Naar jullie zin?
   Nee, je hebt helemaal gelijk!

   Reply
 • karlien

  8 juli 2017

  Hahah zo herkenbaar 🙂 Ik heb een hekel aan die deur-verkopers. Je kan een sticker halen bij het gemeentehuis, dat je geen colportage ofzo aan je deur wilt. Ik ga dat van de week ook even doen.

  Reply
  • Cynthia

   8 juli 2017

   Oh dat is een slimme. Thank youuu! X

   Reply
 • roeloveintheair

  11 juli 2017

  Haha, herkenbaar! Ik heb er ook altijd een hekel aan, alsof ik er tijd voor heb. En nooit is goed wat je doet hoor. Ik heb laatst nog iemand beleefd zijn verhaal laten doen om vervolgens te melden dat ik geen interesse had. Boos dat ie werd? Maar als ik ze afkap is het ook niet goed, ja zeg..

  Reply
  • Cynthia

   11 juli 2017

   Tegenwoordig zeg ik steeds vaker: voordat u verdergaat met uw verhaal, ik heb geen interesse.. Het is inderdaad niet snel goed..

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg