Boodschappen doen zonder boodschappenlijstje. Kun jij dat? 

Nu weet ik natuurlijk niet hoe dat bij jullie zit met het fenomeen boodschappen. Tja, het is een dagelijkse bezigheid waar wij vrouwen mee te maken krijgen. Je kunt het haten of liefhebben. Er een boodschappenlijstje bij gebruiken of alles uit je knappe, blote koppie inslaan. Daarover dit artikel, waarmee ik weer een gezellig heen & weer praatje tussen ons hoop te bewerkstelligen. Dus ik pak de koffie & thee erbij en nodig jullie uit in mijn Living! 

Niet zonder boodschappenlijstje, ook al is Jumbo geordend

Boodschappen, je raakt er niet over uitgepraat hé? De vraag wat er vandaag gekookt moet gaan worden & waar het gezinnetje zin in heeft, is er eentje die elke dag opnieuw gesteld wordt. Meestal heb je één of meerdere favoriete winkels waar je de boodschapjes haalt. Vroeger was dat voor mij de C1000. Maar sinds deze werd ingeruild voor Jumbo, werd dit mijn nieuwe favoriet. En hoewel deze supermarkt erg geordend is, kan ik écht niet zonder mijn boodschappenlijstje. Het lukt mij gewoon niet!

Zo’n warhoofd..

Ik heb het weleens geprobeerd hoor. Dan dacht ik het wel te kunnen onthouden. Maar nee, ik vergeet werkelijk de stomste dingen. Ik loop dan richting de ketchup bijvoorbeeld, en bedenk me dat ik beslist geen kattengrind moet vergeten. Om vervolgens de Crystal Clear te zien staan glinsteren. En ik compleet vergeet dat ik überhaupt katten heb. Of ik kom thuis zonder wc-papier, terwijl dat juist het meest urgente product was dat ik mee moest nemen. Aangezien dat hier zowat wordt opgegeten. Ik maak dus zeker gebruik van een boodschappenlijstje. Ook al heb ik maar 3 dingen nodig. Echt hé, ik ben zoooo’n warhoofd. 

Gebruik jij een boodschappenlijstje om boodschappen te halen? Ik ben super benieuwd naar jullie reacties in de comments. Daar kijk ik altijd enorm naar uit!! 

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

26 Comments

 • Nancy

  28 juli 2017

  Soms. Ligt eraan wat ik eet, of er veel ingrediënten in moeten. Ik die altijd op woensdag de boodschappen en hoef dan maar voor twee dagen. Gerben doet vrijdags de rest van de boodschappen.

  Reply
  • Cynthia

   28 juli 2017

   Oh dat is wel luxe, dat je voor twee daagjes hoeft te kopen. Maar dan toch vind ik het knap dat je dan geen lijstje gebruikt!!

   Reply
 • Pappa

  28 juli 2017

  Het heeft met je instelling te maken of je wel of niet een lijstje nodig hebt ,het gevaar bestaat altijd dat je meer meeneemt dan je eigenlijk van plan was.alles wat lekker is staat altijd op ooghoogte en is altijd het duurste,maar is toch het aantrekkelijkst dus als je een lijstje hebt kies je voor wat je wilde hebben en ben je goedkoper uit

  Reply
  • Cynthia

   28 juli 2017

   Dat is ook helemaal een voordeel van een lijstje. Daar doe ik het dus ook voor. Goede aanvulling. Tot straaaaks. Ik heb zin in die heerlijke, zelfgemaakte pizza van jullie!!! Xx

   Reply
 • Christa Schrijft

  28 juli 2017

  Ik moet ook alles MET boodschappenlijst doen, want ik doe altijd weekboodschappen.
  Ik heb geen zin om vaak heen en weer te moeten…

  Reply
  • Cynthia

   28 juli 2017

   Ik snap dat je daarin geen zin hebt. Dat is het ook echt niet helemaal. En als je boodschappen voor een hele week haalt, is een lijst een vette must!

   Reply
 • Marion

  28 juli 2017

  Ik ben net zo’n warhoofd als jij. Ik kan niet zonder boodschappenlijstje en ook dan vergeet ik dingen omdat ik erover heen lees.
  En ik kan ik niet ff snel terug. De dichtstbijzijnde winkel is hier 5 kilometer vandaan.

  Reply
  • Cynthia

   28 juli 2017

   Ik heb daarom altijd een pen bij me, om het gepakte product weg te strepen. 😉

   Reply
 • Victor

  28 juli 2017

  Gelukkig kan ik alles redelijk goed onthouden, tenzij ik erg veel producten nodig heb. Dan is een lijstje een handig hulpmiddeltje. Bijvoorbeeld tijdens de weekend boodschappen. Greetz.

  Reply
  • Cynthia

   28 juli 2017

   Ja, jij bent daar veel beter in Vic. Ik vergeet alles.. Maar daar weet jij alles van..

   Reply
 • ilona

  28 juli 2017

  heel herken baar cynthia hier altijd een lijstje mee en bestel de soyamelk altijd in grote hoeveel heden 1 keer in de 2 maanden want die gaat hard met 2 shakes per dag en verder kijken wat er is en dan het lijstje aan vullen en boodschappen doen het liefst om 8 uur smorgens met een volle maag fijne avond lieverds knuffels voor jullie

  Reply
  • Een theelepel geluk.

   28 juli 2017

   Jaa, met een volle maag shoppen is ook een goede aanvulling. Ik weet dat jij ook van de lijstjes bent. Anderen weer niet & zo zijn we allemaal anders! Wij lijken hierin op elkaar. Knuffels terug en bedankt voor jouw reactie weer. xxx

   Reply
 • Ingrid

  28 juli 2017

  Bij mijn “Sjumbo” kom je mij tegen zonder briefje. Ik ga in gedachten mijn voorraad en koelkast af. Moet helaas en tot mij schande bekennen dat ik wel vaak verse spullen de week erna moet weggooien omdat ik dat teveel of onnodig had ingekocht.

  Reply
  • Cynthia

   28 juli 2017

   Oh wat goed van je!!! Het nadeel is wel het teveel aan spullen. Zonde… Liefs!!

   Reply
 • Marja Jager

  28 juli 2017

  Ik maak ook altijd een lijstje en dan heb ik ook nog de plattegrond van de winkel in mijn hoofd….alles op volgorde. Dat is echt nodig want ik ben ook een chaoot.Ger haalt ook boodschappen en heeft ook altijd een lijstje.Is echt prettiger en probeer ook om niet iets extra’s mee te nemen.
  Loop tegenwoordig in de pauze het Kruitvat binnen,zonder lijstje. Van de week zag ik weer een aanbieding van onze tandpasta,gelukkig is dat niet aan bederf onderhevig…..want toen ik dat thuis in de kast ging liggen,zag ik dat er al 3 grootverpakkingen lagen. Voorlopig dus geen tandpasta meer kopen…als ik het niet vergeet hi hi.

  Reply
  • Cynthia

   28 juli 2017

   Haha, een lading aan tandpasta dus. Best fijn. Grappig te lezen dat ook jij een chaoot bent zonder lijstje. Ik ben hierin niet alleen. Oh, en ik maak ook een lijstje gebaseerd op de route. Wel zo overzichtelijk. Fijne avond Marja, en bedankt voor je reactie, hartstikke leuk!! 🙂

   Reply
 • alovelyadventurenl

  28 juli 2017

  Ik heb ook een lijstje nodig.. maar vaak hangt deze nog op de koelkast haha
  Ik kom dan altijd met teveel thuis en met dingen die ik totaal niet nodig heb en wat ik nodig heb vergeet ik mee te nemen en dan moet ik terug en dan begint het riedeltje opnieuw.. Hoe bedoel je chaoot

  Reply
  • Cynthia

   28 juli 2017

   Heeel bekend Syl! Ik vergeet mijn lijst dus ook weleens. Dan gaat het mis!

   Reply
 • Mooier Leven

  29 juli 2017

  Ik ga voor kleine boodschappen altijd zonder en koop dan vaak ook dingen die niet perse nodig zijn. Als ik grote boodschappen doe dan liever met een lijstje maar ook vaak zonder. In plaats van dingen te vergeten neem ik dan ook te veel mee dus een lijstje is voor mij ook beter..

  Reply
  • Cynthia

   29 juli 2017

   Knap zeg, zonder lijst. Maar het gevaar is weer teveel kopen inderdaad…

   Reply
 • Aneta

  29 juli 2017

  Boodschappen doen? Ja! Daar ben ik gek op! En ik doe het zonder lijstje. Omdat ik altijd week-boodschappen doe. Kijk ik gewoon in de kastjes wat er ontbreekt en dit koop ik dan ook. Ik neem in de winkel ook elk pad, dus bij mij komt het weinig voor dat ik iets vergeet. Daarnaast koop ik bijvoorbeeld groenten,vlees, vis enz. En kijk ik thuis wat we ervan maken.

  Reply
  • Cynthia

   29 juli 2017

   Nou, ik kan niet anders zeggen dan dat ik dat super knap vind!! Grappig dat jij van boodschappen doen houdt. Mijn hobby is het niet, al ben ik erg dankbaar dat ik ze kan halen… Xxx

   Reply
 • rachel

  29 juli 2017

  oh nee hahaha dat word chaos 😛 ik heb de app wunderlist op mijn iphone en zet daar savonds alle dingen in die ik moet halen

  Reply
  • Cynthia

   29 juli 2017

   Oh, die app ken ik niet. Wat handig! Daar ga ik naar kijken. Dank je lieverd voor de tip. En bedankt voor jouw reactie!!

   Reply
 • Sofie

  29 juli 2017

  Hahaha geweldig. Ik doe het half om half (oké, nu denk ik ook direct aan half om half gehakt, maar goed). Dus soms wel met lijstjes en soms gewoon blanco de supermarkt instappen om vervolgens thuis achter te komen dat ik toch nog een paar dingen ben vergeten haha.

  Reply
  • Cynthia

   30 juli 2017

   En daarom is die lijst wel verrekte handig. 😉

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg