Comfortabel leven? 7 tips om dit meer te realiseren! 

comfortabel
Ik heb de laatste tijd veel nagedacht over mijn leven en ben tot nieuwe inzichten gekomen. Bijvoorbeeld, over hoe niet comfortabel ik het mezelf de laatste jaren heb gemaakt. IKZELF; niemand anders. Ik moest verandering brengen in mijn leven en heb dit op vele aspecten al aangepakt. Van andere zaken ben ik me bewust; dat is al een eerste stap. Hopelijk kan ik ook jou inspireren om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken! Ben je klaar voor mijn tips? Lees dan verder!

 

 

comfortabel

Niet comfortabel door je eigen opgelegde norm?

Voel jij je ook vaak niet comfortabel door je eigen opgelegde norm? Ik bemerk nu hoezeer dit bij mij het geval is geweest. Op mijn werk bijvoorbeeld, heb ik altijd de benen uit mijn lijf gerend. Waarom? Onzekerheid, eerlijk gezegd. Ik ben mezelf hiermee enorm voorbij gelopen en kwam bovendien altijd gebroken thuis. Eenmaal thuis ging het héle feestje meteen verder. Nu kan ik zeggen, dat ben ik bewuster ben geworden. Om maar een klein voorbeeld te geven; als ik mijn was buiten heb gehangen en ik haal het van de droogmolen, dan moeten de knijpers erna van de lijn áf en meteen netjes in het knijperbakje. Onlangs dacht ik: ”Waarom eigenlijk? En van wie? Juist… van mezelf.” Ik ben tot de conclusie gekomen, dat ik vooral veel druk op mezelf heb gelegd en dat put écht enorm uit. Daarom probeer ik het mezelf nu zo comfortabel mogelijk te maken en wijk af van mijn eigen opgelegde norm. Bij deze dan ook mijn 7 tips om het jezelf comfortabel te maken:

 1. Moet je weer eens koken? Koop eens een kant en klare maaltijd! Die zijn vaak erg lekker én gezond. Ik deed dit de laatste maanden vanwege vermoeidheid en stress.
 2. Het huis schoonmaken kun je best eens op de makkelijke wijze doen, met de Franse slag. Daar waar je bij kunt en éven niet onder de banken of daar waar je moeite voor moet doen. Zorg dat alles netjes oogt. En heb je even geen zin om alles tot in de puntjes op te bergen? Pak dan even een big shopper en stop hier tijdelijk de prullaria in. Misschien heb je er morgen wél zin in of energie voor. Dan is het voor nu even uit het zicht en dit geeft rust. Morgen weer een dag dat je wat grondiger te werk kunt gaan.
 3. Hou je net als ik, BESLIST niet van strijken? Vouw de was standaard op en strijk je kledingstuk pas wanneer je het nodig hebt. Ik doe het al jaren zo en het bevalt prima!
 4. Op je werk: Zorg dat je niet continu op hoogspanning staat, dat hoeft niet! Neem eens kopje koffie en doe even een stapje terug. Zo kun je je tijd goed benutten, door te observeren bijvoorbeeld. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal om je heen? Als je je bedenkt hoelang je (nog) moet werken, besef dan hoe zuinig je met je lichaam en geest om moet gaan. Alleen jij kunt dit voor jezelf invoeren, nobody else!
 5. Maak je niet al te druk om wat anderen over jou denken. Iedereen mag denken wat hij wil, jij WEET! Het is gemakkelijk gezegd, maar ooit zullen we het leren. Ikzelf ben er een eindje mee op weg, maar moet het me ook nog eigen maken nét als velen van jullie. Ik schrijf deze tip dan ook voor mezelf op.
 6. Kijk op je werk ook hoe je het jezelf zo comfortabel mogelijk kunt maken. Wees inventief, maak gebruik van je netwerk. Soms kunnen kleine aanpassingen je al zoveel meer rust bieden.
 7. Tot slot: Neem het leven niet al te serieus. Lach, geniet!! Over 50 jaar of wat ben je hier niet meer, dus besteed je tijd vooral goed.

 

comfortabel
Natuurlijk kunt voor jezelf ook even de balans opmaken van wat JOU druk geeft. Denk bewust na over hoe jij je meer comfortabel zou kunnen voelen. Ik ben ervan overtuigd; het kán zoveel beter!

Wat doe jij om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken? En heb jij aanvullende tips voor mij? Greets Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

8 Comments

 • ilona jantz

  25 juni 2016

  mooi ja belangrijk om aan jezelf te denken en rust momenten te pakken heb ik nu geleerd en werk met een planbord met een heel strak schema waar ook de pauze momenten op staan succes ga zo door knuffels voor jullie

  Reply
  • Cynthia

   25 juni 2016

   Wat goed van je, een planbord! Dat is helemáál strak en een inspiratie voor mij. Bedankt voor deze waardevolle tip! Aan jezelf denken is heel belangrijk en je kunt het alleen zelf, succes.

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  25 juni 2016

  Ik vind het best lastig om me comfortabel te voelen omdat er van buitenaf vaak van alles op me af komt. En daar heb ik geen controle over.

  Reply
  • Cynthia

   25 juni 2016

   Dat klopt, van buitenaf komt er ontzettend veel op je af. Daarom probeer ik dát waar ik wel vat op heb, te simplificeren! Of in ieder geval iets minder perfectie van mezelf te eisen!

   Reply
 • Ilse van Kreanimo

  26 juni 2016

  Ik kan de boel de boel laten als het nodig blijkt te zijn…

  Heb nu ook hulp in het huishouden omdat mijn man vaak in het buitenland zit.

  Reply
  • Cynthia

   26 juni 2016

   Dan ben je een eind op weg!! En een hulp in de huishouding is ook echt luxe!!

   Reply
 • Kim

  28 juni 2016

  Goeie tips!
  En als je er bewust mee bezig bent dan ben je vaak al een heel eind op weg he? Merk ik zelf tenminste.
  We moeten zo veel, maar waarom eigenlijk inderdaad?! Het merendeel is helemaal niet nodig en bezorgt ons alleen maar onrust!

  Reply
  • Cynthia

   28 juni 2016

   Dank je wel Kim. Inderdaad; bewustwording is stap één! Dan kun je eraan werken. Ik moest altijd veel van mezelf , maar wil je echt genieten van het leven, dan moet je dat los leren laten!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg