Ben jij je bewust van ontvangen complimenten? Maak er eens een lijstje van! 

We krijgen ze allemaal; complimenten. En toegegeven, ze  doen iets met je. Maar welke zijn het meest blijven hangen? En waren dus het meest waardevol? Misschien een idee ze eens op te schrijven? Daar kun je dan kracht uit putten, wanneer je eens twijfelt. Bij deze mijn mooist ontvangen complimenten, welke oprecht zijn gegeven: 

 • ”Jij bent een goed mens, er zit echt niets kwaads in jou.” Dit compliment heeft Victor mij de afgelopen jaren zó vaak gegeven, dat ik er nog altijd mijn kracht uitput.
 • ”Je beleeft je leven heel intens, zowel positief als negatief. En ik vind dat heel mooi om te zien.” Onlangs zei mijn psycholoog dit, tijdens ons afsluitende gesprek. Ik kan hem niets anders dan gelijk geven…
 • ”Je bent een topmoeder, topvrouw en top-huisvrouw!” Mijn moedertje zegt dit zoo vaak en is zo complimenteus!
 • ”You make me a better man.” Victor zei het onlangs en dat gaf me een brok de mijn keel.
 • ”Je bent mooi van binnen en van buiten. Je bent perfect, je bent alles.” Mijn schoonmoeder zegt mij dit altijd weer. Zo lief en bijzonder dat, mijn schoonmoeder nota bene, dit tegen me zegt.
 • ”Je bent sterk, echt heel sterk.” Een lieve vriendin zei me dit onlangs, juist op een moment, dat ik me NIET sterk voelde. Dit gaf me kracht!

Het is mooi om complimenten te ontvangen, omdat ze je persoonlijk raken en je enorm kunnen sterken! Zelf vind ik het ook fijn om gemeende complimenten te geven. En al helemaal als iemand zich dan niet geneerd ze te ontvangen. Dat die persoon gewoon open reageert en trots is, want dat mag ook gewoon!

Wat zijn jou mooist ontvangen complimenten?? Greets Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

4 Comments

 • ilona jantz

  5 juni 2016

  mooi om te lezen ik heb er altijd moeite mee en weet niet wat ik er mee moet doen met complimentjes wordt verlegen of loop weg

  Reply
  • Cynthia

   5 juni 2016

   Dank je wel Ilona. Ik denk dat veel mensen er moeite mee hebben en zich wat opgelaten voelen. Ik vond het ook lastig ze te ontvangen, maar ik neem ze nu wel dankbaar aan. Misschien vind de ander het ook moeilijk om een compliment te geven aan iemand, waarvan hij/zij weet die ander daar moeite mee heeft. Dát is misschien ook weer iets om bij stil te staan. Bedankt voor je reactie. Groetjes Cynthia.

   Reply
 • mamma

  5 juni 2016

  mooie gemeende woorden, dat geeft je natuurlijk kracht en moed!! dit verdienen jullie dan ook terecht!!! lieverds ,zijn jullie , ik hou heeeeel veeeeel van jullie en ben er overtuigd van dat met de gemeende en liefdevolle complimenten van zulke mensen er elke stap in de goede richting gaan ❤️

  Reply
  • Cynthia

   5 juni 2016

   Bedankt weer, lieve mama! Wat een super lieve reactie. Wij houden ook veeeel van u. Dikke knuffel.❤️

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg