Courgette soep met zalm.

 

soep

Ik heb iemand in mijn directe omgeving, met wie ik veel over eten praat. En dan met name over ‘soepen.’ Zij is net als ik, dol op afwijkende soepvarianten en zo vertelde ze mij laatst over courgettesoep. Afgelopen week hadden we het er voor de tweede keer op rij over en nu was voor mij de maat vol! Vrijdags kwam ik thuis van mijn werk en besloot ik dit gezonde groentensapje eens zelf te maken. Dit kon je zien in déze videoblog. Aangezien ik al enige tijd ervaring heb in het bereiden van niet alledaagse soepen, heb ik deze op geheel eigen wijze klaargemaakt. En omdat mijn gezinsleden (inclusief ikzelf) het enorm geslaagd vonden, bij deze het recept.

soep

Courgette soep naar eigen recept.

Groentesoep, kippensoep, erwtensoep. Allemaal van die geijkte soep recepten, waar ik eigenlijk mijn buik wel vol van heb. Geef mij maar pompoensoep óf deze eigengemaakte courgettesoep. Vrij dun van structuur, maar toch verrassend vullend. EN niet geheel onbelangrijk: klaar in een half uur!

soep

Benodigdheden soep (6 personen).

 • Een scheutje olijfolie.
 • 3 Teentjes knoflook.
 • 1 Rode ui.
 • 4 Courgettes
 • 2 Blokjes kippenbouillon opgelost in 2 liter kokend water.
 • 1/2 Flesje kook room van Bleu Band.
 • 2 pakjes gerookte zalm in kleine stukjes.
 • Peper/ zout naar smaak.

soep

soep

Overig:

 • Een flinke soeppan.
 • Staafmixer.

soep

Bereidingswijze:

Bak de ui en knoflook glazig in de olie en voeg het water en de bouillonblokjes toe. Wanneer het water kookt, kun je de in stukjes gesneden courgette toevoegen. Kook dit zo’n 15 minuten tot de courgette zacht en gaar is. Neem nu de pan van het vuur en pureer alles tot een gladde emulsie. Dan zet je de pan terug op het vuur en voeg je de zalm en kook-room toe. Dit laat je nog ongeveer 5 minuten doorkoken tot ook de zalm gaar gekookt is. Het is echt zo simpel en slank, deze Cynthia-soep. Mijn dochters en Vic, vonden het echt lekker en bovendien voor herhaling vatbaar. Als dát geen goede graatmeter is?! Hopelijk vonden jullie dit idee zo aansprekend, dat je het ook eens probeert. Laat je me weten wat je er dan van vind? Liefs Cynthia.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

6 Comments

 • Bonsje

  12 september 2016

  Goed idee voor courgette! Straks slaat mijn liefde/haat verhouding met deze groente, nog om naar pure liefde 😉

  Reply
  • Cynthia

   12 september 2016

   Het is echt heel lekker Bonsje!

   Reply
 • Robin Valentine

  18 september 2016

  klinkt heerlijk! ik ben gek op courgette én zalm 🙂

  Reply
  • Cynthia

   18 september 2016

   Het is het proberen waard!! Liefs.

   Reply
 • Mariëlle Markgraaff

  3 oktober 2016

  Ik kies zelf dan niet voor zalm, want ik eet geen vlees en vis meer, maar courgette soup eet ik graag 🙂

  Reply
  • Cynthia

   3 oktober 2016

   Ook zonder zalm smaakt courgette soep inderdaad heerlijk. Dank je wel voor je reactie Mariëlle!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg