Cursus WordPress voor oelewappers?

cursus

Bloggen is een kunst. Een ding. En bovendien: een niet te onderschatten bezigheid. Bloggers van nu weten waarover ik praat. Het is niet even schrijven om vervolgens met één druk op de knop je artikel te publiceren. Nee! Het is inspiratie zoeken (wat soms echt heel moeilijk blijkt), schrijven, SEO~waardige content leveren en geschikte foto’s maken. Om vervolgens te schrijven en weer in te korten. Maar ook hier gaat een hele begrippenlijst aan vooraf. En in het begin voelde ik mij soms best een oelewapper. Toen zou een cursus hier en daar best op zijn plek geweest zijn.

cursus

Een cursus WordPress..

Iedere blogger weet waarover ik praat. Zet eens een blog op en praat dán mee. Toen ik bij wijze van uitproberen een blog startte, wist ik amper wat alles zou inhouden. Ik kende het hele begrip Wordpress en de wereld erachter niet. Had er nooit ook maar een woord over vernomen. Laat staan dat ik begreep hoe alle instellingen werkten. Ik heb dan ook het meeste van mijn kennis, woord voor woord en week voor week opgedaan. En zoals de meesten van ons (denk ik) zonder hulp van iemand. Ik ken namelijk geen ene ziel die er ook maar enig verstand van heeft. Gefrustreerd heb ik in het begin dan ook vaak achter de pc gezeten. Ik was een keer ál mijn blogartikelen kwijt. En vervolgens zat ik enkel naar mijn logo en het lege scherm eronder te turen. Nou geloof me: dat was paniek in de tent. Later bleek mijn ‘probleem’ met één simpele handeling verholpen. Maar how was i to know?? Ik zocht me soms urenlang suf op google naar hoe ik wat moest aan pakken. Geen haar op mijn hoofd die er toen opkwam om eens te zoeken naar een cursus WordPress. Nee, ik had het veel te druk met uitzoeken. En in mijn onwetendheid, maakte ik toen fout op fout. EN zat ik regelmatig met mijn handen in het haar.

Is het een bepaalde trots misschien? Bij bloggers heb ik het gevoel dat er een taboe rust op het stellen van vragen als hoe alles nou precies werkt. Onderling dan hé? Iedere blogger blogt maar. Maar niemand vraagt hoe. Want hoe verwerk je bijvoorbeeld een foto in de mail naar je volgers? Of hoe pas je de kleur van je tekst aan? Het blijkt achteraf vaak zo simpel, maar je moet het maar nét weten. Is het stellen van vragen een bepaalde trots misschien? En als je antwoord wilt, dan zoek je toch gewoon op je grote vriend Google. Right? Maar zou een cursus WordPress geen idee zijn? Deze vraag gesteld hebbende, blijken er tal van cursussen te worden aangeboden. Zowel online cursussen, als klassikale, waar je gewoon echt les krijgt. Sommige worden gratis aangeboden, voor weer andere cursussen moet je soms wel een paar honderd euro neertellen.

Gelukkig heb ik inmiddels de meeste kennis verworven, terwijl er echt nog weleens vraagjes omhoog borrelen. Hoe verworf jij jou kennis op WordPress vlak? Liefs Cynthia

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Comments

 • Bonsje

  3 september 2016

  Ik weet er nog steeds geen fluit van :p het technische deel doet de husband 😉

  Reply
  • Cynthia

   3 september 2016

   Kijk. Dat noem ik nog eens handig!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg