Dé Benenblog


Eigenlijk hebben mijn lezers de titel van deze blogpost bedacht. Jullie slim, aller vrouwelijkst & meedenkend publiek! Ik vertelde namelijk, een aantal blogjes geleden, dat ik een artikel zou schrijven over benen. Ok, niet direct over benen. Maar over iets dat ermee te maken heeft. Benieuwd ladies? Read up. 

Een benenblog met een goede reden

Ik wil het namelijk hebben over de kleur. Ik zit nu dan wel met mijn gatenkaas jeans op de bank (omdat het koud is en regent).. Maar ik ben me wel degelijk bewust van de witte pels eronder. Vroeger vond ik het heel erg om wit te zijn. Maar weet je wat mij nu opvalt? Dat alle meiden tegenwoordig, hun witte huidje tonen. Het lijkt ze niet te deren. Ik vind het prachtig om te zien. Wit is helemaal niet lelijk! Waarom heb ik dat altijd gedacht? Daarom dan ook deze benenblog!!

Andere tijden

Ik kom uit andere tijden. Nu klink ik hoogbejaard. Maar dat ben ik niet, hèhè. In mijn tijd (en het cultuurtje waarin ik zat) dames, was wit namelijk vreselijk lelijk. Je moest zo bruin mogelijk voor de dag komen. Goedschiks, maar meestal kwaadschiks. Mijn oudere broer en zus waren ook continu met bruin worden bezig. Op onze zolder stond een zonnebank, waar wij om beurten onder gingen. Zó belangrijk was een bruine tint. Zo zonde ook eigenlijk..

Ik zit niet meer met mijn wit zijn

Tijden hebben een ommekeer gemaakt. Men lijkt zich bewuster te zijn van de gevaren. De kans op huidkanker is zoveel groter, bij regelmatige zonnebank bezoekjes. En daar wordt veelvuldig voor gewaarschuwd. Gelukkig ben ik jaren geleden tot inzicht gekomen. Anders had ik nu misschien een gebarsten, lederen huid gehad. Ook ik zit niet meer met mijn wit zijn. Iedereen is mooi in haar eigen doen. Ik toon mijn benen veelvuldig (en heb evengoed sjans há). Meiden van nu: goed bezig jullie. Smeer je maar lekker goed in, duik in de schaduw & wees mooi. Voor mij is wit het nieuwe bruin!

Hoe tevreden ben jij met jezelf & jouw pelsje?

🎀Liefs Cynthia.🎀

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

16 Comments

 • alovelyadventurenl

  11 juli 2017

  Ik was vroeger ook heel witjes en inderdaad toen was Hoe bruiner Hoe beter. Ik zon niet meer zo extreem als vroeger gewoon normaal (vroeger met olie nu zonnecreme). Het geeft je gewoon een lekker gezond kleurtje.

  Reply
  • Cynthia

   11 juli 2017

   Je leert gelukkig met de jaren. Wordt bewuster. En ja, (olijf) olie kwam hier ook voorbij. Met grote gevolgen soms..

   Reply
 • Christa Schrijft

  11 juli 2017

  Ik ben niet mega wit .. heb altijd wel iets een kleurtje en dat resulteert dat ik snel bruin wordt bij de eerste zonnestralen.
  Mijn kinderen zijn ook met deze ‘gave’ gezegend!
  Ik maak me dus sowieso nooit erg druk mijn pelsje … behalve dan de hoeveelheid 😉

  Reply
  • Cynthia

   11 juli 2017

   Haha. Aan de hoeveelheid kun je werken. Al kost het dicipline. Mooi dat jij vanzelf lekker kleurt. Dat had vroeger wel iets voor mij geweest. 🙂

   Reply
   • Christa Schrijft

    11 juli 2017

    Haha ja daar ben ik dan ook druk mee bezig!! 😀

    Reply
    • Cynthia

     11 juli 2017

     Dat weet ik!! Dat komt goed. X

     Reply
 • Michelle

  11 juli 2017

  Nou, precies dat! Mijn benen geven licht, zo wit zijn ze! En geef er wel iets om hoor, maar niet genoeg om ze bij te bruinen. Dus blijven ze witjes 😉

  Reply
  • Cynthia

   11 juli 2017

   Haha, je bent niet alleen. Wit en gezond. Daar moeten we maar naar kijken!

   Reply
 • Aneta

  11 juli 2017

  En zo is het! Ik ben op zich niet mega wit. Op zich houd ik er wel van om een kleurtje te hebben maar ben me wel bewust van de gevaren hiervan. Daarom haal ik het uit een potje van de kruidvat. Daar doe ik m’n benen, armen en de rest van m’n lichaam mee. Om het vlekken tegen te gaan smeer ik me daarna in met bodylotion, zo smeer je alles lekker egaal

  Reply
  • Cynthia

   11 juli 2017

   Dat heb ik ook wel gedaan inderdaad. In elk geval is dat een heel veilige optie!

   Reply
 • Ingrid

  12 juli 2017

  Groot gelijk. Wat maakt het uit wat voor kleur ze hebben. Ze mogen gezien worden! Als jij het accepteert dat ze redelijk blank zijn en ze wil showen is dat toch prima.
  Ik ben zo iemand die nooit echt wit is en heel snel bruin wordt. Ga er niet voor liggen maar ben graag buiten.

  Reply
  • Cynthia

   12 juli 2017

   Precies! Iedereen is ok in eigen Looks. Toch wel mooi om zo snel bruin te worden. Dan heb je nooit buitenlandse zon nodig!

   Reply
 • rachel

  12 juli 2017

  ik was vroeger ook een melkfles maar tegenwoordig heb ik gewoon bruine beentjes 😀 en wat maakt het uit wat voor kleur je pootjes hebben toch

  Reply
  • Cynthia

   12 juli 2017

   Ja ik weet dat jij bruine beentjes hebt! Ook helemaal goed & mooi!

   Reply
 • Esmee

  12 juli 2017

  Ik ben of wit, of knalrood. Bruin zit er voor mij echt niet in. Ik deed vroeger ook altijd panty’s aan e.d. om te zorgen dat ik wat bruinere benen had, maar het kan me nu echt niets meer schelen. Ik loop lekker met blote benen rond!

  Reply
  • Cynthia

   12 juli 2017

   Mooi hoor, wit. Zie het maar als blanke gezondheid.

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg