De bezem door je hoofd! 

IMG_0477[1]

Er zijn momenten, dagen of zelfs perioden wanneer je hoofd om wat voor reden ook vol is geraakt. Je hoofd kan dan wel een flinke bezembeurt gebruiken!

IMG_0475[1]

De kast hierboven is een chaos en dit zorgt voor gevoelens van onrust. Het irriteert, is een doorn in het oog en maakt bovendien dat je moeilijk kunt ontspannen. Met het voorbeeld van de kast, wil ik illustreren dat het in je hoofd soms al net zo,n rommel kan zijn.

IMG_0479[1]  IMG_0477[1]

Ik heb de laatste maanden ook een enorme ‘troep’ gehad in mijn bovenkamers. In mijn hoofd krioelden 1000-den gedachten door elkaar en ze stonden geen moment stil. Zelfs mijn lichaam kreeg er last van en begon op allerlei manieren tegen te sputteren. Het kleine lege plekje dat nog over was in mijn brein, bedacht dat het zo niet langer kon. Er moest een bezem door mijn hoofd!

IMG_0483[1]  IMG_0480[1]IMG_0482[1]

Eerst overzag ik het niet; waar moest ik beginnen? Maar ergens tussen het puin en mijn hersenpan in, zag ik daar in een kiertje, een eerste obstakel dat ik weg kon nemen. Ik moest niet overhaast te werk gaan, dat was niet reëel. Maar stukje je bij beetje opruimen en schoonmaken. Inmiddels ben ik  op de goede weg, misschien op de helft? De wil is er weer en ik werk hard. Deze kast hierboven is keurig en zo opgeruimd wil ik het ook in mijn hoofd, dát is mijn doel!

IMG_0481[1]

Overige tips voor een opgeruimd hoofd:

 • Ruim op en maak schoon, zoals de kast hierboven; orden kasten, sorteer op kleur voor een rustig geheel en gebruik bakjes waarin je kleine spulletjes bewaart. Een opgeruimd huis lost geen wezenlijke problemen op, maar kan wel rust geven in je hoofd.
 • Neem per dag bewust een paar minuten voor jezelf en concentreer op je ademhaling.
 • Doe leuke dingen en ga eruit. Ik weet het, het is soms echt moeilijk je ertoe te zetten. Ik heb het té weinig gedaan en begin het nu meer te doen. And i enjoy the little things.!
 • Ga wandelen en wees je bewust van alles. Je voeten op het astfalt, de kleine details, de geuren. Wat voel je, wat zie je en wat ervaar je? Mindfullness dus.
 • Neem een hond. ECHT! ik had het nooit verwacht, maar ik ben nu een hondenmens náást een kattenmens. De wandelingen en het contact met haar doen echt goed!
 • Ga hardlopen! Echt het helpt je te ontspannen. Beginnen is echt een kwestie van discipline, maar eenmaal klaar met je ronde, voel je je voldaan.

Stukje bij beetje komt het goed want niets is voor altijd. Ik kon het eerst niet geloven maar, ooit komt geluk weer. In wat voor periode je ook zit! En verder moet je lichtpuntjes halen uit elke dag! Zoek ze op en zie ze. En dan komt er echt weer een keertje meer ruimte in je hoofd! Heb je iets gehad aan mijn post? Vergeet dan niet te reageren in de comments! Een heel fijne zaterdag gewenst iedereen en tot morgen!! X Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

One Comments

 • Pappa

  14 mei 2016

  Je wordt al een echte gezondheidgoeroe haha

  Reply

Geef een reactie


Volg

Volg