De eerste date

Wanneer je voor het eerst op date met iemand gaat, loopt het eigenlijk vanzelf. Tenminste; als het klikt. Tuurlijk is het altijd wel een beetje ongemakkelijk. Hoewel het voor mij alweer een poos geleden is dat ik een date had, vind ik het wel leuk om de betreffende afspraak hier te delen. Het wás immers een succesvolle. Déze date is blijven plakken.

Zenuwachtig liep ik de trap af

Het was een mooie, maar frisse avond in juli. Ik had afgesproken met de knappe agent, die ik enkele dagen daarvoor had ontmoet. Daar zat hij op een bankje bij het metrostation. Spierwit overhemd, opgerolde mouwen, zwarte broek. Zenuwachtig liep ik de trap af naar beneden, waar ik juist de metro was uitgestapt. Gekleed in mijn korte, van mijn zus geleende, zachtgele rokje, liep ik op hem af. Na even kort met elkaar te hebben gesproken, liepen we richting de auto, om te vertrekken richting den haag.

Uhmm, wat zijn je hobby’s?

Scheveningen it was! Daar zou onze eerste afspraak plaatsvinden. In de auto toonde de onbekende zijn welgemeende interesse en vroeg hij steeds door. De muziek die speelde vond ik maar gek. Aan Kaapverdische muziek moest ik gewoon hartstikke wennen. Eenmaal de stoere, witte Volkswagen golf geparkeerd, liepen we richting de bios. En daar kwam de volgende vraag als vanzelf over mijn lippen: ” Wat zijn je hobby’s?” Deze vraag vond de jonge man opmerkelijk. Die was hem nooit eerder gesteld. Nog altijd heeft hij het erover. En ook ik vergeet het nooit meer. Want, nooit eerder had ik een dergelijke vraag aan iemand gesteld. De eerste date was geslaagd, zo mag nu blijken. Na de film liepen we nog even over het strand. Daar waar wij later veelvuldig met onze kinderen zouden wandelen. Maar dat kon ik toen nog niet weten.

Scheveningen heeft op deze manier een Heel speciaal plekje in mijn hart verworven. Hoe was jouw eerste date eigenlijk, met je huidige partner?

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

16 Comments

 • Nancy

  1 oktober 2017

  Oh mooi!

  Reply
  • Cynthia

   1 oktober 2017

   Dank je!!

   Reply
 • Ingrid

  1 oktober 2017

  Mooi om te lezen. Wat goed voelt, en is, blijft.
  Niet écht een eerste date gehad. Wij kenden elkaar al vanuit het cafeetje waar we beide, met eigen vrienden, kwamen. En ineens…….en nooit meer weggegaan:)

  Reply
  • Cynthia

   1 oktober 2017

   Dank je wel! 😉 Dan is het bij jullie net even anders gelopen! Maar dat is al net zo mooi.

   Reply
 • Dat vind ik heerlijke verhalen om te lezen.
  Mijn man heeft heel wat moeite moeten doen voor die eerste date …. 😉

  Reply
  • Cynthia

   1 oktober 2017

   Dan ben ik nu toch wel erg benieuwd hoe dat bij jullie is gegaan..

   Reply
 • Sheila @ beineffable.com

  1 oktober 2017

  Leuk om te lezen! Als antwoord op je vraag: met welke?

  Mijn man leerde ik 14 jaar geleden kennen. Een vriendin had een profiel aangemaakt op een dating site. Zelf was ik niet op zoek en ik maakte al makkelijk contact. Maar ik ben wel iemand die altijd open staat voor contacten (ook op vriendschappelijk niveau) en dacht: misschien vind ik wel iemand die ook van bordspellen houdt. En mijn huidige man reageerde. Na eerst op MSN te hebben gechat (jaja), besloten we af te spreken. Hij kwam interessant over en we hadden veel grappige overeenkomsten. Ik had een bordspel ingepakt en hij kwam me ophalen. Toen ik open deed vond ik hem zelfs leuker dan op de foto. En we hebben alleen maar gekletst. Het klikte direct en meer dan dat. 3 weken later woonden we samen en dit jaar vierden we ons 10 jarig huwelijksfeest 🙂

  Mijn vriend leerde ik kennen op het werk. Maar daar blogde ik al uitgebreid over natuurlijk. We gingen samen ergens wat drinken en dat werd een leuke en fijne avond. En inmiddels zijn we 5 jaar verder en zijn we een reis naar Nieuw Zeeland aan het voorbereiden om met z’n allen te maken. Vanmiddag gaan we met z’n alleen een dagje naar de dierentuin.

  Reply
  • Cynthia

   1 oktober 2017

   Het blijft een bijzonder verhaal. Die eerste kennismaking met een geliefde. En in jouw geval dus twee keer in één. Bedankt trouwens, voor je uitgebreide comment. Zo leer ik weer iets meer over jou. Ik wist bijvoorbeeld niet dat jij jouw vriend op het werk hebt ontmoet. Veel plezier vanmiddag en natuurlijk met de voorbereidingen voor de reis naar Nieuw Zeeland!

   Reply
 • Mooier Leven

  1 oktober 2017

  Mijn man en ik hebben nooit een eerste date als zodanig gehad. We waren al beste vrienden voor we ons realiseerden echt gek op elkaar te zijn. Onze eerste date was daarom gewoon een avondje op de bank een serie kijken (True Blood) en dat doen we nu nog steeds heel graag 🙂 <3

  Reply
  • Cynthia

   1 oktober 2017

   Wat een comfortabele date, en bijzonder! En dat je vervolgens ineens geliefden wordt, wauw!

   Reply
 • Rachel

  2 oktober 2017

  wat leuk om te lezen!! nou ik niet zo’n romantische scheveningen date hoor haha nee ik heb mijn vent gewoon letterlijk tegen het lijf aan gelopen in een discotheek in zoetermeer hahaha

  Reply
  • Cynthia

   2 oktober 2017

   Haha, ook hartstikke leuk. Wat maakt het uit. Je hebt je ventje nog steeds!

   Reply
 • roeloveintheair

  2 oktober 2017

  Ah wat leuk zeg, en die vraag. Wat was zijn antwoord? Mijn eerste date was ‘zuipen’ in een plaatselijke scholierenkroeg op vrijdagmiddag. Ik ken mijn vriend sinds mijn 17e jaar nml 🙂

  Reply
  • Cynthia

   2 oktober 2017

   Oh grappig, ik was ook 17. Zijn antwoord weet ik echt niet meer.. Hihi!

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  2 oktober 2017

  Wat leuk om te lezen. Ik vind het altijd leuk om terug te kijken naar de eerste momenten samen. Ik leerde mijn vriend min of meer via facebook kennen. Tijdens ons eerste afspraakje gingen we een wandeling doen. Het is toen geen moment stil geweest.

  Reply
  • Cynthia

   2 oktober 2017

   Dat is een goed teken Irene!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg