De afgedankte kast gerestyled. 

 


Wat een gaaf cadeautje ontving ik pas geleden zeg! Of eigenlijk deed ik het mezelf cadeau. Ik liep er per toeval tegenaan, gewoon tijdens mijn herfstwandeling. Daar, tussen allemaal grofvuil, stond dát wat mijn nieuwe meubelstuk zou worden. Mijn eigen opbergkast. En wat ben ik blij, dat ik uiteindelijk tóch ‘vervoer’ kon charteren.  kast

kast

Roze van kleur, maar ik prikte erdoorheen.

Ik liep er wel twee keer langs. Maar ik was alleen & de kast te zwaar. Dus ik dacht dat deze op de terugweg vast al opgehaald zou zijn. Maar tot mijn verrassing stond hij er nog. Nu had ik daar niks aan, aangezien ik nog steeds alleen was. Tot Esperansa aan het eind van de middag thuiskwam. Ze besloot wel even mee te lopen. In snelpas liepen we erheen. In mijn gedachten zag ik al voor me, dat de kast door één of andere rouwdouw, in de vrachtwagen van de stadswerf werd gegooid. Maar tot mijn geluk stond deze er nog. Hij was toen nog roze van kleur maar daar prikte ik doorheen. Ik hou heel erg van roze (zie mijn site), maar een kast in die kleur was me net een beetje té. Nee: ik zou hem restylen en er een trendy item van maken.

 kast kast

Op een skateboard vervoerden wij onze buit.

Maar nu moesten wij de zware kast nog zien te vervoeren. Hoe zouden we dat doen? Wij: twee vrouwen! Maar inventief als wij zijn, gebruikten wij een skateboard (die lag er namelijk ook tussen). En zo werd de afgedankte kast, op de skateboard, keurig naar huis vervoerd. We kwamen wat hobbels en obstakels tegen op onze weg, waardoor de kast alle kanten op werd geslingerd en soms bijna omkiepte. Het zal er vast gek hebben uit gezien voor omstanders. Maar thuis gekomen is hij.

kast

kast

kast

Van afdankertje naar opbergkast. Eerst overwoog ik toch nog even, om de kast in de huidige kleur te laten. Maar uiteindelijk, heb ik er voor gekozen een frisse wit-teint te gebruiken. Dat vond ik voor de woonkamer gewoon mooier. En tot mijn verrassing, bleek ik nog een pot verf in de schuur te hebben staan. Aangezien de kast vintage is, vond ik het in dit geval, mooier om deze strak af te lakken. Nu is de kast in gebruik als opberger. Alle verzorgingsspullen, snoepjes en speeltjes van de katten en hond, liggen er keurig geordend in. En laat ik nu dol op sorteren en ordenen zijn.  Om het geheel af te maken, heb ik er gezellige accessoires op gezet. Ik ben nu echt helemaal blij en tevreden met mijn gratis kast. Als je goed kijkt, is het eigenlijk een dressoir. Maar creatief als ik ben, staat hij hier lekker rechtop. Heb je mijn overige schattige vintage meubeltjes al gezien?? Ik schreef er onlangs deze & dit artikel over. Neem gerust een kijkje en drink een kopje koffie bij mij thuis. Thee is uiteraard ook aanwezig. Binnenkort laat ik mijn vintage Living op video zien! Dan kom jij toch ook kijken? Een theelepel geluk, lieve lezers en een fijne week gewenst. Kus Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

14 Comments

 • MamaIssues

  21 november 2016

  Wat een leuke kast!!! En op een skateboard vervoerd

  Reply
  • Cynthia

   21 november 2016

   Ja dank je wel!! Beetje ‘apart’ vervoer, maar hij staat! Bedankt voor jouw reactie. X

   Reply
 • Kim

  21 november 2016

  Heb je mooi opgeknapt! Gaan de kastjes wel gewoon open? Want de kast ziet er uit alsof ze normaal horizontaal dient te staan? Anyway ik vind hem mooi staan!

  Reply
  • Cynthia

   21 november 2016

   Dank je wel! De kastjes gaan open door ze te op te lichten. Het is inderdaad eigenlijk een dressoir. Maar hier staat hij lekker rechtop. X Thanx voor je reactie.

   Reply
 • Nancy

  21 november 2016

  Okay? Maar hoe doe je dat dan als je de laatjes opendoet? Maar hij is wel mooi geworden zeg, volgens mij heb jij zowieso een heel leuk interieur! Heel gezellig! Ik ga straks even verder kijken bij je!

  Reply
  • Cynthia

   21 november 2016

   Nou Nancy, ik ga er een foto bijvoegen van hoe ik het creatief heb opgelost aan de binnenzijde. Wordt vervolgd.. En bedankt voor je compliment. Ik ben inderdaad erg blij met mijn gezellige en stijlvolle interieur!

   Reply
 • Bonsje Kraaij-van den Berg

  21 november 2016

  ik zie het voor me 😉 2 giebelende meiden met een groot dressoir op een skateboard…..
  Je hebt het leuk opgeknapt! ik vind het ook knap dat jij schoon kan blijven tijdens het schilderen 😉
  Staat superleuk bij de rest van je spullen, ik hou wel van jou stijl in huis 🙂

  Reply
  • Cynthia

   21 november 2016

   Ja en het was zo geinig, want Esperans liep er al skatend achteraan. Met haar voet op het uiteinde, zeg maar. Nou je begrijpt hoe dat eruit moet hebben gezien. En dan al die kuilen in de weg… Leuk geworden hé Bons? Dank je wel. Ik voel me goed in deze stijl. Het voelt warm.

   Reply
 • Marieke

  21 november 2016

  Superleuk geworden! En wat grappig had niet eens gezien dat het een dressoir was!
  Slim trouwens om een skateboard te gebruiken. Ik ga je andere artikel ook meteen lezen.

  Reply
  • Cynthia

   21 november 2016

   Dank je wel!! Ik moest ook even kijken, maar zó kan het dus ook! Leuk dat je ook de andere posts gaat bekijken. Ik ben benieuwd wat je ervan vind! X

   Reply
 • Anega

  21 november 2016

  Wat een toffe kast! Ik ben heel benieuwd hoe je het opgeslost hebt aan de binnenkant. Kijk uit naar je volgende blog

  Reply
  • Cynthia

   21 november 2016

   Dank je wel Aneta!! Is goed, tot dan.

   Reply
 • Dewi

  23 november 2016

  Superleuk!!! Waarom vind ik dat nooit! Hahaha! Hilarisch ik had het wel willen zien zo op een skateboard. Ik vind de kleur mooi fris! Dat roze was trouwens ook mooi. ❤️

  Reply
  • Cynthia

   23 november 2016

   Dank je Dewi! Ik vond roze ook echt iets hebben maar kon er mijn rust niet in vinden. Met strak wit komt het net iets beter uit.

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in