De Gordijnen wassen. Hoe vaak doe jij dat?

gordijnen

Ik had weer een leuke actie hoor vandaag. Ik besloot om nieuwe gordijnen voor de woonkamer te kopen. Uiteraard kwam ik met te korte exemplaren thuis (echt een Cynthia actie), waardoor ik er vervolgens maar voor heb gekozen om de gordijnen te wassen. Daarom dus ook een echt vrouwen artikel over de zin en onzin van gordijnen wassen, ons druk maken om niets & onstuimig gedrag.

Blij door de gedachten aan frisse gordijnen

Ik baalde aanvankelijk wel. Mijn zinnen had ik namelijk gezet op heel rustige en strakke gordijnen in de kleur lichtgrijs. Ze waren echt prachtig en ik werd helemaal blij bij de gedachte aan frisse, nieuwe gordijnen in een mooie en neutrale kleur. Het mag ook best wel, aangezien we al jaren onze huidige hebben hangen. Deze zijn crème en beige van kleur, we hebben ze namelijk gematched. Dus daar kwam ik dan, op zondagmiddag, thuis met 5 pakken gordijnen. Ongeduldig als ik ben, moest het allemaal natuurlijk meteen. Mijn lieve man stond mij direct bij want hij voelde mijn onrust. Morgen moet ik weer werken, zo dacht ik, dus vandaag moet alles gebeuren. Ik was een beetje in een onstuimige bui vandaag.

gordijnen

Het was geen gezicht

Maar zo liep het niet! De gordijnen kwamen zeker tien centimeter boven het kozijn uit, geen gezicht. En het vijftal pakjes kon weer terug. Ik ben nog diverse zaken afgegaan, maar nee. Het mocht niet zo zijn. Ik heb de oude dus gewassen. En besloot daar voorlopig tevreden mee te zijn. En eenmaal gewassen en gestreken zijn ze eigenlijk best heel mooi. Onze gordijnen was ik meestal tijdens de voorjaarsschoonmaak, 1 x per jaar dus. Het leven is mij te druk om dit vaker te toen.

Hoe zit dat met jou? Hoe vaak was je de gordijnen? En voel jij je ook geregeld rusteloos en wel dusdanig dat alles metéén moet gebeuren? Ik ben super benieuwd naar jullie reacties natuurlijk. Nou, een mooie avond en succes met jullie komende werkweek. 

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

9 Comments

 • ilona

  6 mei 2018

  jammer van je nieuwe gordijnen cynthia deze zien er weer fris en mooi uit ik was nooit gordijnen door de astma kunststof lamellen hangen af en toe een sopje er over en klaar
  deze lamellen nu vervangen voor een glad verduisterings rolgordijn
  hoop dat je je mooie nieuwe gordijnen ooit ziet in de goeie lengte
  knuffels voor jullie lieverds

  Reply
  • Cynthia

   6 mei 2018

   Ach, het is goed voor nu. Wel lekker fris dat jij lamellen hebt. Die kun je inderdaad lekker een sopje geven!

   Reply
   • Ilona

    6 mei 2018

    Zeker cynthia goed stof vrij te houden knuffels lekker slapen lieverds

    Reply
    • Cynthia

     6 mei 2018

     Welterusten!! 🙂

     Reply
 • Rachel

  7 mei 2018

  oh wat jammer zeg! en ja hier was ik ze nooit want ik heb ze niet 😀

  Reply
  • Cynthia

   7 mei 2018

   Oh Haha, dat is lekker makkelijk!

   Reply
 • Rachel Kromdijk

  7 mei 2018

  haha wat heerlijk om te lezen mijn moeder is heel netjes en schoon maar doet dit echt maar 1 x per jaar!

  Reply
  • Cynthia

   7 mei 2018

   Ik ben ook heel netjes en schoon. Maar sommige zaken behoeven gewoon minder vaak. Dank je wel!!

   Reply
 • roeloveintheair

  15 mei 2018

  Haha, ik heb dat regelmatig dat rusteloze gevoel. En dan MOET het ook stante pe gebeuren. Ik was de gordijnen wanneer ik denk dat ze smoezelig zijn. Kan zo maar een jaar tussen zitten.

  Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in