De ontdekkingsreis als hondenbezitter. 

IMG_0543[1]

Een hond aanschaffen is één, maar de wereld welke je betreed is echt een heel nieuwe..

IMG_0556[1]  IMG_0560[1]
Samen met Abby ontdekken we veel. Vandaag hebben we een park gevonden waar het heel kalm was en vredig. Het gezang van vogels was overal om je heen, de zon scheen op ons neer en de mensen waren vriendelijk. De sfeer was ook sereen.
We kwamen op een uitrenveld uit waar Abby los kon lopen. Het is prachtig om te zien hoe vrij ze dan is en hoeveel zelfvertrouwen dat haar geeft. En als ze even onzeker is, zoekt ze ons op als steunpilaar.

IMG_0561[1]  IMG_0554[1]  IMG_0564[1]

Er kwamen hordes honden met hun bazen voorbij en iedereen maakt er een praatje. Dat is fijn, aanspraak van anderen en ervaringen delen over even iets ‘leuks.” En ik bedacht me dat dit een compleet nieuwe wereld voor ons is. Voorheen begreep ik de hondenwereld en hun bazen niet. Ik begreep honden niet. Nu begrijp ik óns pupje zó goed dat ik haar lichaamstaal kan lezen. Ik zie hoe ze reageert op andere honden en hoe zij ónze lichaamstaal leest. Ik ben met Abby nooit geen moment onzeker geweest. Bij Cesar Milan zie je veelvuldig onzekere mensen verschijnen die niet weten hoe ze moeten handelen met hun hond. Maar, hoe onzeker ik ook ben als persoon; niet met Abby. Ik weet wat ik wil wanneer ik iets wil en wat ik verwacht van haar. Dat geeft haar weer de zekerheid om mij te volgen.

peacock-453846_960_720

Ik ben ook heel trots op Vic vandaag. Dat hij ons op eigen initiatief mee uit wandelen nam. Het is fijn om samen met hem deze reis te doorlopen. Ik hoop op nog veel meer grootste wandelingen. Waarin we samen veel kunnen leren en bewust kunnen genieten van sereniteit en kunnen ‘zijn’ in het nu. Het moment was waardevol, leerzaam en vol lichtpuntjes voor hernieuwde energie en kracht!

dunes-1273814_960_720

Elke stap is een overwinning. Bedankt donderdag, voor dat wat je bracht. X Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie


Volg

Volg