De schrik van dinsdag-avond

Ik had net de post klaar, van mijn laatste jaar als dertiger. We zaten goede tijden slechte tijden te kijken toen het gebeurde. 

Kaas & schrik

Ik had trek in een blokje kaas, en gaf Victor er ook eentje. Ons hondje Abby keek me aan. Overduidelijk had ook zij wel zin in een stukje. Altijd maak ik haar stukjes klein, omdat ik denk dat ze gewoon verwend is. Nu dus voor een keertje niet. Zal je nét zien.. Ik dacht dat ze er wel hapjes vanaf zou bijten. Vervolgens kregen ik en mijn gezinsleden, de schrik van ons leven.

Fout gedacht 

Kennelijk heeft ze het hele stukje in één X naar binnen geschrokt. Ik hoorde op de grond naast de bank, serieuze stik geluiden. Daar lag ze op haar zij-tje voor de bank. Instinctief wilde ik haar pakken en haar op de rug slaan. Maar ze sprong uit mijn handen en rende als een gek door de woonkamer. Toen pakte ik haar, en zoals ik bij EHBO heb geleerd bij vertstikkingen met baby’s, begon ik met mijn handen op borst en rug tegelijk te drukken. Dit had geen effect. Het voelde hard en geblokkeerd. Vervolgens sloeg ik haar op het ruggetje. Ik heb geschreeuwd. Help me. Alsjeblieft help me Vic. Door mijn hoofd spookten gedachten als, we mogen haar niet verliezen. Hubbie nam het over. Bleef zo kalm als hij altijd is geweest in noodsituaties. Zo knap. Hij deed zijn vinger in Abby’s keel en al snel was deze nare situatie opgelost. Van schrik was abby echt even in shock. En stonden wij er allemaal wel minuten lang stilletjes omheen. Victor haar nog steeds sussend.


Heel blij

Toen kwamen bij mij de tranen. Tranen van schrik. Ik dacht echt dat Abby zou sterven. Wat waren we opgelucht. Ik keek ons lieve poppenhondje aan en zei: “Doe dat mama nooit meer aan. Daar schrikt ze van. ” Ik ben echt heel, heel blij dat ons honden kind er nog is.

Vlogs worden voortaan op mijn Youtube kanaal  weergegeven, en (meestal) niet meer hier. Op mijn blog wil ik voornamelijk verhalen blijven delen. Wil je niets missen? Abboneer je dan gratis! Vanavond verschijnt op mijn kanaal ook weer een weekend vlogje. Natuurlijk hoop ik je ook daar te zien.

🎀Liefs Cynthia.🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

24 Comments

 • Marieke

  7 mei 2017

  Jeetje wat schrikken zeg! En fijn dat Victor het van je overnam!! Lekkere kroel voor je hondenkind! X

  Reply
  • Cynthia

   7 mei 2017

   Laat staan als het een kind betreft. Zeker fijn! Dank je wel Marieke, dat zal ik zeker doen! X

   Reply
 • Mooier Leven

  7 mei 2017

  Oeh dat zal inderdaad schrikken zijn geweest!! Gelukkig kwam alles weer goed!!

  Reply
  • Cynthia

   7 mei 2017

   Zeker! X

   Reply
 • alovelyadventurenl

  7 mei 2017

  Oh wat fijn dat het goed is afgelopen! Ik zou me ook kapot schrikken.. ik heb nog wel een tip. op pinterest hèb je van die schema’s voor ehbo honden en katten wat je in bepaalde situaties moet/kan doen. Ik heb dat ook uitgeprint voor mijn kat en opgehangen in een keukenkastje. Je weet natuurlijk nooit hoe je reageert. Maar is misschien wel handig. Fijne avond en lekker knuffelen met je schatje

  Reply
  • Cynthia

   7 mei 2017

   Dank je wel voor deze tip. Honden of katten ehbo is natuurljk wel een tikkeltje anders als bij kinderen, denk ik. Ik ga eens kijken! 😉

   Reply
 • dirk1heidi

  7 mei 2017

  Oei dat is inderdaad de schrik van je leven meid..

  Reply
  • Cynthia

   7 mei 2017

   Zeg dat wel..

   Reply
 • roeloveintheair

  7 mei 2017

  Oh dat is zeker schrikken. Fijn dat je man zo kalm bleef. Ik zou ook niet weten wat te doen hoor. Gelukkig is het goed afgelopen zeg.

  Reply
  • Cynthia

   7 mei 2017

   Hij kan dat op dat soort momenten heel goed. Niet voor niets oud agent. 😉

   Reply
 • Michelle

  7 mei 2017

  Oh wat eng! Gelukkig is het goed nu!

  Reply
  • Cynthia

   7 mei 2017

   Gelukkig wel!! Daar moeten we ons op richten. 🙂

   Reply
 • Carla Osenga

  8 mei 2017

  Pffff wat een geluk …. Toppie van Vic
  Weet jec dat kaas heel calorieën rijk is vooir een hond ( je) 1 blokje kaas staat gelijk als bij ons 2 grote hamburgers !

  Reply
  • Cynthia

   8 mei 2017

   Pfieuw.. Zeg dat wel. We waren zoo opgelucht! Ik wist niet dat het zo calorierijk is. Gelukkig wil ze nu niets meer van kaas weten, dat scheelt! X

   Reply
 • Ingrid

  8 mei 2017

  Tjeetje…..wat een schrik moet dat zijn geweest. Arme Abby en arme “honden mama en papa”.
  Gelukkig door boelkloedig handelen van Victor allemaal goed afgelopen.

  Reply
  • Cynthia

   8 mei 2017

   Nou hé? Inderdaad: eind goed al goed. Gelukkig maar. X

   Reply
 • rachel

  8 mei 2017

  pffff brok in me keel!! schrik daar altijd zo van he van die verhalen bah meis maar gelukkig is het goed afgelopen <3

  Reply
  • Cynthia

   8 mei 2017

   Het was echt naar inderdaad. Ik kan me voorstellen dat je ervan schrikt. Maar het liep goddank met een sisser af! X

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  8 mei 2017

  Aaargh, wat een schrik zeg! Ik krijg er kippenvel van. Het zal je toch gebeuren zeg. Gelukkig dat je man zo goed en rustig handelde! Phew.

  Reply
  • Cynthia

   8 mei 2017

   Nou, daar ben ik inderdaad erg dankbaar voor…

   Reply
 • Sheila

  8 mei 2017

  Oh bah, natuurlijk schrik je je kapot!!! Wat een geluk dat je man zo rustig bleef en de situatie redde.

  Reply
  • Cynthia

   8 mei 2017

   Zeker een geluk!

   Reply
 • Jeetje wat schrikken! Gelukkig is het goed afgelopen!

  Reply
  • Cynthia

   9 mei 2017

   Zeg dat wel Irene.

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg