De sportschool- Hoe het mij bevalt.

sportschool

Ik ben van mijn geloof afgestapt. Jarenlang zwoor ik de sportschool af en begaf ik me enkel in buitengebied om hard te lopen. Maar dat zo’n school me zo zou bevallen, had ik nooit gedacht.

Ik kom er echt tot rust.

 

Want mijn vader vroeg me al jaren mee. “Probeer het gewoon een keertje”, zei hij dan. Alleen het idee al gaf me weerzin. Sorry pa.. Nu heb ik me begin januari dan toch maar ingeschreven. Omdat ik hardlopen niet meer zo goed kon oppakken en ik tóch iets wilde doen. En ik héb het weer gevonden. Passie. En niet geheel onbelangrijk: ik kom er tot rust. Mijn hoofd is na afloop leeg en gevoelens van tevredenheid gieren me door het lijf. Dat is wat sport doet met een mens.
De sportschool zit op vijf minuten van ons huis en ik rij er altijd met mijn autootje heen. Dat is niet lui hoor. Hooguit praktisch. Want als ik klaar ben met sporten, haal ik meteen de boodschappen. Zelfs dat vind ik niet erg. Kun je nagaan! En waar ik ook zo blij mee ben, is dat ik niet meer in de snijdende kou hoef te gaan rennen. Dát vond ik altijd zo moeilijk. Vooral om zo te starten.

Hardlopen. Misschien past het even niet meer zo bij mij. 

Hardlopen is even van de baan. Misschien past het even niet meer zo bij mij. Nu niet in elk geval. Maar wie weet ga ik het er wel weer bij doen. Als de zon weer gaat schijnen. Voor nu vind ik het heerlijk en is dit een van mijn favoriete vrije tijd bestedingen. Ik hield vroeger nooit van sport. Gruwelde ervan zelfs. Maar ik zou nu niet meer ‘niets’ kunnen en willen doen. EN ik kan het iedereen aanraden! Welke sport beoefen jij? Oh, ik doe eigenlijk gewoon aan fitness.

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

10 Comments

 • Bonsje

  25 januari 2017

  Wat goed van je! Mss ben jij wel gewoon een mooi weer loper Ik vind het top dat je zo goed voor je zelf zorgt, dat straal je ook uit met je mooie lach xx

  Reply
  • Cynthia

   25 januari 2017

   Nou. Wat lief Bonsje. Dank je wel. Ik was altijd een alles weer loper. De passie is gewoon even weg denk ik. En wie weet laait deze weer op. Xxx

   Reply
 • Denise

  25 januari 2017

  Misschien moet je met hardlopen gewoon weer langzaam beginnen, door de loopbaan steeds een stapje hoger te zetten of zo. Ik vind het heel leuk voor je dat je er nu zo van geniet terwijl je er vroeger niet aan moest denken om te sporten bij zo’n school!

  Reply
  • Cynthia

   25 januari 2017

   Wie weet Denise, dank voor je tip! Het kan altijd goedkomen met die weerzin.

   Reply
 • Dewi

  25 januari 2017

  Goed van je Cynthia, het is wel lekker he om bezig te zijn. En fijn dat de sportschool om de hoek bij je is. Ik ga ook gelijk om 9.00 als de meisjes naar school zijn, dan begint er een leuke groepsles, daarna vaak met rood bezweet hoofd door naar de AH. Ik ben 2 jr terug aan m’n schouder geopereerd, sindsdien was ik ook even klaar met hardlopen, ben het helemaal kwijt..

  Reply
  • Cynthia

   25 januari 2017

   Ja Dewi. Het voelt zo fijn.. Wat goed dat jij ook lekker actief bent! En dan is het geen hardlopen, maar dat is dan even jammer. Lastig om het weer echt te vinden hé? X

   Reply
 • Charel

  25 januari 2017

  Super goed dat je lekker bezig bent! Ik moet ook weer aan de slag:(

  Reply
  • Cynthia

   25 januari 2017

   Dank je wel. Dat kan altijd nog!! X

   Reply
 • AwkwardCityChicks

  25 januari 2017

  Ik denk dat hier ff iets mis gaat. Positieve woorden over een sportschool!?

  Reply
  • Cynthia

   25 januari 2017

   Ja hoor! Wat zijn jouw ervaringen dan? Of ben je anti sport, zoals ik vroeger??

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg