Dé tip voor een gegarandeerd Onkruid – Vrije tuin 

Ook zo verkikkerd (net als mij) op onkruid verwijderen? Not/ krijgt spontaan kokhals neigingen.. Dan is deze tip dé oplossing voor onkruid en mos tussen je tegels.

Nooit meer onkruid weg schrapen met een mesje. Hoe klinkt dat?

Echt, toen mijn moeder mij deze tip gaf, kon ik het niet geloven. Jaren zat ik uren op de grond, om met een aardappelschilmesje dat ontsierende mos en de kroppen sla weg te schrapen. Echt een hels klusje, waar ik zoo niet van hou. En aangezien mijn vingers met de jaren minder groen worden, is dit dé oplossing voor het verwijderen én opnieuw voorkomen van onkruid en mos. Namelijk:

onkruid

Keukenzout

Ja, echt waar. Het enige dat je hoeft te doen, is een aantal zakken fijn keukenzout aanschaffen en dit tussen alle voegen te vegen. Het onkruid dat er al zit verschroeit, en dat wat graag wil komen, blijft weg. Ik heb deze methode nu een jaar geleden toegepast en pas nu kwam het onkruid in zeer lichte mate op. Daarom heb ik vandaag maar preventief gestrooid. Zo heb ik er de hele zomer geen omkijken naar.

Sneeuw in de lente Eigenlijk vind ik het effect van zout op de tegels heel gaaf staan. Het geheel krijgt een witte waas en doet mij denken aan sneeuw in de lente. Het voordeel van zout is dat het zeer goedkoop is (0,20 cent per zak), en heel tijdbesparend. Tips zijn er om gedeeld te worden. En dat heb ik bij deze graag gedaan.

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

32 Comments

 • Mooier Leven

  3 april 2017

  Oh wat handig! Had ik nooit aan gedacht. Als je dit zaterdag had gedeeld had ik gedacht dat het een 1 april grap zou zijn :’)

  Reply
  • Cynthia

   3 april 2017

   Haha, ik kan het me voorstellen. Dít is echt. Kus.

   Reply
 • bonsje

  3 april 2017

  meteen zout op het balkon 🙂

  Reply
  • Cynthia

   3 april 2017

   Strooien maar Bonsje. 😉

   Reply
 • Ingrid

  3 april 2017

  Mijn pad van kleine steentjes naar achter zie je niet eens meer door het overwoekerde gras en onkruid. Ben bang dat dat een brug te ver is voor zout hihi.
  Wel een goede tip als de tuin veranderd Gaat worden. Wat je zegt…..preventief.

  Reply
  • Cynthia

   3 april 2017

   Oh, wie weet schroeit dit ook weg met zout en hoef je het enkel weg te vegen. Liefs. 😉

   Reply
 • Rachel Kromdijk

  3 april 2017

  Wat mega handig zeg!

  Reply
  • Cynthia

   3 april 2017

   Ja he Rachel!

   Reply
 • Charel

  3 april 2017

  Bedankt Cynthia! Ideaal hihi!

  Reply
  • Cynthia

   3 april 2017

   Graag gedaan. Heel!

   Reply
 • Sammie

  3 april 2017

  Wat een goede tip! Wij hebben een balkon dus heb er geen last van, maar mocht ik iemand er over horen ga ik ze dit vertellen 😀

  Reply
  • Cynthia

   3 april 2017

   Top! Een balkonnetje. Ooit wil ik dat weer. Zo klaar! 😉

   Reply
 • Firmamama.nl

  3 april 2017

  Joh? Wat een goede tip, Nog nooit van gehoord. Ik zal het tegen mn hubbie zeggen (zijn afdeling ..zeg maar)

  Reply
  • Cynthia

   3 april 2017

   Ja, een heel handige tip! Vertel het hem maar. 😉

   Reply
 • Wendy

  3 april 2017

  Heel handig dit…we gaan t zeker proberen xx

  Reply
  • Cynthia

   3 april 2017

   Zeker Wen. Reken maar dat dit (een jaar lang) werkzaam is. 😉

   Reply
 • Marieke

  3 april 2017

  Toch een voordeel om een balkon te hebben 🙂

  Reply
  • Cynthia

   3 april 2017

   Dat hadden wij vroeger ook. Eigenlijk best gemakkelijk.. x

   Reply
 • roeloveintheair

  3 april 2017

  Is het echt zo simpel? Waar was jij al dij tijd…?! Je bent echt een geschenk met deze tip. Ga meteen zakken vol inslaan, dat begrijp je. Ik heb zooo geen groene vingers en zin nog veel minder, haha.

  Reply
  • Cynthia

   3 april 2017

   Dat is het! Ik kocht wel acht zakken. Wilde er eigenlijk tien, maar dat werd me te zwaar. De tip komt van mijn moedertje en haar fijne tips deel ik graag. Alle lof voor haar. Veel succes!! 😉

   Reply
 • Aneta

  3 april 2017

  Oke! Morgen ben ik vrij en ren ik als een wiedeweer naar de supermarkt om zout te kopen. Misschien een gekke vraag, maar ik neem aan dat je het zout enkele uren moet laten liggen en dan het onkruid moet verwijderen?

  Reply
  • Cynthia

   3 april 2017

   Deed ik ook vandaag. Mensen zullen wel gedacht hebben.. Wat eet die veel zout.. Nee hoor schat. Je strooit het erop en hoeft niets te doen. Het schroeit weg en verdwijnt. Alles lekker laten liggen. X

   Reply
   • Aneta

    4 april 2017

    Oke, super! Ik ga zo aan de slag

    Reply
    • Cynthia

     4 april 2017

     Succes!! 🙂

     Reply
 • Nadine

  4 april 2017

  Ik zat echt te wachten op deze tip! Mijn voortuin is echt een drama omdat het vochtig is en geen zon op staat. En in de achtertuin blijft het ook terugkomen. Ik ga het ook proberen binnenkort. Dankje voor deze tip!

  Reply
  • Cynthia

   4 april 2017

   Graag gedaan en suc6!

   Reply
 • rachel

  4 april 2017

  wij gebruiken er baking soda voor!! dat werkt als een tierelier en niet alleen voor de tuin 😀 maar ook voor het schoonmaken 😀

  Reply
  • Cynthia

   4 april 2017

   Oh dat heeft denk ik dezelfde werking!!

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  4 april 2017

  Wij gebruiken altijd schoonmaakazijn, maar dit zout kan er ook best bij! Dat onkruid moet weg!

  Reply
  • Cynthia

   4 april 2017

   Azijn werkt hier niet zo en het blijft er ook niet mee weg. Met zout kun je een jaar vooruit!

   Reply
 • iliveformydreams.com

  4 april 2017

  Oh. Je bent mijn held 😉

  Reply
  • Cynthia

   4 april 2017

   🙂

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg