Deel jij mijn vintage-crush?

IMG_20160418_120256

Ik ben een groot liefhebster van vintage, oftewel ‘tweedehands’. Onder meer qua interieur. Ik weet niet. Ouder uitziend meubilair staat erg sfeervol en heeft karakter. Ik bedoel, het staat er tóch nog steeds maar na jaren. In deze post enkele van de hier thuis aanwezige vintage meubels. Ik heb ze gerestyled met wat eigentijdse accessoires. Zo maakte ik van een oud meubelstuk een heel cool, eigentijds item. Zónder er al te veel geld in te hoeven steken. Ik hou daar echt van. Zie het maar als een voorproefje van de gehele woonkamer. Want de rest gaat nog volgen in aankomende blogs!

stoeltjuu

 

Het levensverhaal van onze eethoek.

Eetkamertafel en zitbank: Derdehands.

Wij hebben deze tafel en zitbank gekregen van mijn broer. Aangezien hij was verhuisd en deze meubels te groot waren voor zijn nieuwe huis, mochten wij deze hebben. Hij heeft deze eethoek ook weer tweedehands opgekocht, aangezien ook hij groot fan is van vintage. De tafel is van teak en mijn broer kocht deze als uitermate donker exemplaar. Hij wilde deze dan ook in een lichtere kleur verven en begon met schuren. Maar tijdens het schuren, kwam deze teint tevoorschijn. En hij vond dit zo’n mooi en geleefd effect geven, dat hij besloot het zo te laten. Ik vind het al net zo mooi. En nog altijd wordt er dagelijks intensief gebruik van deze tafel gemaakt. Niet alleen om te eten, maar ook om bijvoorbeeld mijn blogjes aan te schrijven. Of om zakelijke dingen af te handelen.

Stoelen – Gekocht bij Ikea en vervolgens zelf opgeschuurd voor een vintage effect.

 

 

stoel

 

En de fauteuil was weer fris en als nieuw!

Oor fauteuil – Tweedehands aangeschaft via Marktplaats.

Ik hou een beetje van gezellige oma-meubels. En je ziet ze ook weer helemaal terugkomen tegenwoordig. Ik wilde al zo lang een soortgelijke fauteuil, maar vond ze in reguliere meubelzaken gewoon ontzettend duur. Vandaar dat ik ging voor een tweedehands exemplaar. En nadat ik deze uitgebreid heb behandeld met vlekkenspray en textielparfum, was deze niet van nieuw te onderscheiden. Ik heb de stoel ook sfeervol aangekleed met kussens en een plaid. En ik wissel deze per seizoen af (of gewoon wanneer ik daar zin in heb).

Hopelijk heb ik je een beetje kunnen inspireren. Wat is jou style? Ben jij van vintage, of hou je toch meer van nieuw en modern? Ik ben benieuwd! Liefs Cynthia.

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

3 Comments

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in