Doe dit; HOOR de vogels!!

new-1045954_960_720

Ben jij je je eigenlijk bewust van het Philharmonisch orkest, welke elke morgen gratis voor jou speelt? Niet? Luister dan nu bewust.

 

bullfinch-818188_960_720 european-bee-eater-852588_960_720

Eerlijk; ik heb ze jaren niet ‘gehoord.’ Te druk met leven, werken, zorgen; je kent het wel. Gevangen in het web van ‘druk’, nam ik er simpelweg de tijd niet voor. Nu alles is veranderd, zijn mijn ogen én oren open gegaan. Meer dan ooit sta ik open voor alle waarnemingen en kijk ik anders tegen alles aan. Ik geniet nu van de kleine ‘grootste’ dingen in het leven en bezie ze als lichtpuntjes.

night-bird-1126076_960_720

Zo ook laatst. Een geluksmomentje in bed, bij Vic in zijn armen. Het ochtendlicht scheen ons raam binnen en we hoorden prachtige ‘muziek’ van de vogels buiten. We praatten met elkaar over hoe wonderlijk dit is en dat wij mensen ons daar bewust van moeten zijn. Dat dit eigenlijk een gratis Philharmonisch orkest is en dat we dankbaar moeten zijn, voor dit unieke natuurverschijnsel. Want hoe zou het eigenlijk zijn, als we dit nooit meer zouden horen? Als vogels er simpelweg niet zouden zijn?

sky-721912_960_720

Ik hoop dat jullie lering trekken, uit mijn ervaring. Ik ben me veel bewuster van alles geworden door nare ervaringen. Doe er je voordeel mee; geniet NU! Neem nu de tijd om te luisteren, naar geluiden als vogelgezang. Juist nu, nu alles goed gaat. En ja, ik weet het; het leven is druk, veeleisend en soms ronduit zwaar. Maar echt, als je te maken krijgt met zorgen en verdriet, leer je dit soort zaken waarderen en neem je ze niet meer voor vanzelfsprekend! Dit was voor mij een paar dagen geleden het eerste lichtpuntje van de dag.

Mocht je niet meer weten hoe vogels klinken, luister dan naar onderstaande link. Hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren op weg naar de bewustwording. Ik wens jullie een mooie zaterdag. X Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Comments

 • Pappa

  22 mei 2016

  Elke vogel zingt zoals hij gebekt is,heeft zijn eigen geluid.toch zingt geen van hen vals.wij als mensen vallen hierbij wel eens uit de toon en moeten wel eens zanglessen nemen niet letterlijk natuurlijk maar in figuurlijke zin moeten we leren om met elkaar om te gaan rekening met elkaar te houden elkaar lief te hebben

  Reply
  • Cynthia

   22 mei 2016

   Zo kun je het ook nog eens bekijken! Bedankt voor uw reactie pa! X Cynthia.

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg