Dom Blondje gaat Stemmen.

Of iets als dom te bestempelen valt, is soms natuurlijk maar de vraag. Want logischerwijs ben je met bepaalde zaken niet zo vaardig, als je ze nooit eerder hebt uitgevoerd. Om ze je eigen te maken, moet je ze gewoon vaker uitoefenen. Mijn eerste keer stemmen bijvoorbeeld, was bepaald niet zo’n succes. Op dát moment voelde ik me best een dom blondje. Daarover vertel ik je vanavond.

Zou mijn stem-actie wéér zo dom uitpakken?

Vanavond ging ik stemmen. Met mijn gare kop. Moe van een werkdag. Niet dat ik stemmen nou zo geweldig vind hoor. Van huis uit heb ik er niet veel mee. Maar goed. Ik heb een stem en vind dat dingen anders kunnen. Dus ik dacht: ik waag een gokje. Onderweg vroegen mijn dochter en manlief me, waarvoor ik zou gaan. ”De ouwe lullen Brigade”, zei ik droog. Ik ben geenszins van plan om tot op hoogbejaarde leeftijd te werken en de 50 + partij pleit voor de AOW-leeftijd van 65 jaar. Daarnaast staan zij voor een menswaardiger zorg voor die lieve oudjes. Zij die ons land op hebben gebouwd. Dit zijn punten die ik belangrijk vind. En daar ging ik dus. Zou mijn stem- actie alwéér zo dom uitpakken als toen?? Ik voelde het al een beetje zeuren in de maag.

 

Nou, dan heb je dus niet gestemd

Een aantal jaar geleden, heb ik namelijk gestemd. Maar toch niet. Trots en voldaan heb ik toen mijn papiertje in de bak gekieperd. Eenmaal buiten vertelde ik Victor wat ik precies had ingevuld en hoe. Ik bleek een kruisje te hebben gezet voor de naam van de betreffende partijleider. En geen cirkeltje rood gekleurd. ”Nou, dan heb je dus niet gestemd.” Bracht mijn vent me bij. Wát een actie was dat weer. Best dom en blond. Maar anderzijds: het was mijn eerste keer.

 

En toen had ik een mooie tekening gemaakt

Die keer was ik dus niet vergeten. En vandaag was ik de eerste van ons drie die het hokje in kroop. Mijn dochter zei van tevoren al, dat ze wel als laatst zou gaan. Onder het mom, dat ze dan wel even af zou kijken hoe het moest. ”Afkijken van een moeder die bij god niet weet wat ze doet.” Zei ik tegen haar. Enfin, ik dook in het hokje. Ik vroeg de mevrouw achter de balie nog net niet, wat precies de bedoeling is.  Rustig vouwde ik het vel open, zocht de betreffende partij en las de ‘gebruiksaanwijzing’ voor de tweede maal door. Met mijn rode potlood nog kleurend in de cirkel. Hierdoor was niet alleen de cirkel prachtig rood. Maar bleek ik een prachtige tekening te hebben gecreëerd. Het toppunt van dom. En hierdoor werd ook deze stem poging, blond kleurig. Maar hé: ik heb gestemd!

Morgen publiceer ik een weekvlog- je en show ik mijn outfit in een blog post . Tot dan.

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

26 Comments

 • Mooier Leven

  15 maart 2017

  Ah zo dom is dat niet hoor ik heb straks ook gestemd, was toch wel weer leuk om te doen misschien super nerd van me, maar ik houd er stiekem wel van!

  Reply
  • Cynthia

   15 maart 2017

   Het is misschien wel een stukje opvoeding dat je meekrijgt. Heb jij het met de paplepel ingegoten gekregen? Grappig dat jij er van houdt! X

   Reply
   • Mooier Leven

    15 maart 2017

    Nee mijn ouders stemden wel, maar het was meer een klusje. Ik heb het altijd heel bijzonder gevonden, er hangt een heel aparte sfeer vind ik en ik vind ook de werking van democratie heel bijzonder. Het bestaat al zo lang maar heeft steeds een andere invulling gekregen. Heel apart!

    Reply
    • Cynthia

     15 maart 2017

     Mooi dat jij er zo’n apart en bijzonder gevoel bij hebt. Je laat in elk geval jouw stem gelden. Nu afwachten maar. 😉

     Reply
 • Aneta

  15 maart 2017

  Haha leuk verhaal. Maar weet je wat het is…..je stemt niet elke dag en ook niet maandelijks. En de hoeveelheid bolletjes die op zo’n stuk papier staan, is ook niet misselijk. Ik zou serieus precies hetzelfde gedaan hebben.

  Reply
  • Cynthia

   15 maart 2017

   Dank je wel Aneta. Je wordt zowat duizelig van al die witte bolletjes en dito aantal namen! Om over die rij mensen achter je maar te zwijgen, Haha. Heb jij gestemd?

   Reply
 • Charel

  15 maart 2017

  Ik vind het toch ook altijd spannend haha zo gek maar ik voel me heel wat als ik daar weg loop haha! Ik heb ook wel eens een kruisje gezet -.- Je bent niet de enige haha!

  Reply
  • Cynthia

   15 maart 2017

   Echt? Jij ook al? Ik voelde me ook wel goed erna en ontaarde in een ware spraak waterval. 😉

   Reply
 • Gera

  15 maart 2017

  Ach, het was een leermomentje 😉 Super dat je wel je stem hebt uitgebracht! Ik vind het ook belangrijk om dit door te geven aan mijn kinderen.

  Reply
  • Cynthia

   15 maart 2017

   Mijn man is vooral van het stemmen en neemt ons er altijd in mee. Heel goed van hem! Inderdaad een les!

   Reply
   • Gera

    15 maart 2017

    Hihihi, hier is het andersom!

    Reply
    • Cynthia

     15 maart 2017

     Echt joh? Wat grappig!

     Reply
 • Marja Jager

  15 maart 2017

  Wij kregen het thuis echt met de paplepel ingegoten.Stemmen moest,we moesten Blij en trots zijn dat we in een land wonen waar je mag stemmen.
  Zo denk ik er nog steeds over en ik nam mijn dochters altijd mee naar het stembureau en zij zijn nu volwassen vrouwen maar ik kan me nog goed herinneren hoe trots ze waren toen ze voor het eerst mochten stemmen.

  Reply
  • Cynthia

   15 maart 2017

   Kijk: dat is het verschil. Mijn man denkt er ook zo over. Hij vind stemmen een goed recht. Goed dat jij dit weer hebt overgedragen aan jouw dochters. Als iets heel belangrijk is voor jou, is het fijn dit over te geven. Dank je wel voor jouw reactie Marja. Hartstikke leuk!! X

   Reply
 • Ingrid

  16 maart 2017

  Ook ik heb het meegekregen. Wij waren echt een PVDA nest hihi. Daar heb ik ook altijd op gestemd en nooit m’n stem verloren laten gaan. Vandaag heb ik voor het eerst in mijn leven niet op de PVDA gestemd. En ik zat vanavond toch met een beetje pijn in het hart naar het dramatisch verlies te kijken.

  Reply
  • Cynthia

   16 maart 2017

   In het verleden stemde ik ook wel PvdA. Ze zijn inderdaad vreselijk gekelderd. Heb ook even zitten kijken, maar toen ik zag wie er gewonnen had.. Ben ik snel mijn bedje in gedoken. Als ik het zo lees, hebben velen Nederlanders het met een duidelijke stempel meegekregen. Liefs en bedankt weer voor jouw reactie! X

   Reply
 • Hahaha, ik zat zo te hanessen met dat enorme formulier weer dicht te vouwen!

  Reply
  • Cynthia

   16 maart 2017

   Haha! Wat een formaat hé?

   Reply
 • rachel

  16 maart 2017

  hahah heerlijkheid 😀 ik heb er een kunstwerk van gemaakt zoals elk jaar want vind alleen dat cirkeltje in kleuren maar boringggg hahah

  Reply
  • Cynthia

   16 maart 2017

   Haha! Ook een mooi schilderij

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  17 maart 2017

  Hahaha. Ik heb juist vanuit thuis meegekregen om te gaan stemmen. Inmiddels ben ik ook nog eens fanatiek geworden met verkiezingsprogramma,s doorkijken enz. Maar ik kan me ook de eerste keer dat ik stemde wel herinneren. Toen wist ik ook niet wat de bedoeling was. Ik ben daarnaast iedere keer ook bang dat ik buiten het vakje kleur. Dat geeft ook onnodige stress!

  Reply
  • Cynthia

   17 maart 2017

   Haha! Stom hé? Stress om niets. Zo onnodig.

   Reply
 • Claire

  17 maart 2017

  Hahaha ik moest heel hard lachen. Wat een enorm papier was dat trouwens! Ik stond denk ik wel vijf minuten te zoeken naar de ‘juiste’ partij.

  Reply
  • Cynthia

   17 maart 2017

   Leuk te horen Claire! Wat een vel hé? Gelukkig vond ik mijn partij meteen. Ik zie jou er al mee ruziën..

   Reply
 • roeloveintheair

  19 maart 2017

  Heerlijk, zou ik zo kunnen zijn 🙂 Domme acties en blond, my middle name!

  Reply
  • Cynthia

   20 maart 2017

   Dan ben ik niet de enigste.. 😉

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg