Domme dingen die je doet wanneer je moe bent

Ik hoor veel mensen om mij heen ‘klagen’ over hun vermoeidheid. Ik vind het uiteraard geen klagen. Het is gewoon benoemen wat je voelt. Je voelt je simpelweg moe en dat mag er best weleens uit. Ook ik ben geregeld heel moe. Ken je die momenten dat je haast op zoek moet naar stokjes om je ogen geopend te houden? Nou, die momenten beleef ik. Believe moi. 

Domme dingen die ik dan doe

Naast het feit dat moe zijn gewoon belabberd voelt, maakt het ook dat je niet optimaal functioneert zoals je zou willen. Alle 1001 informatie overdrachten die je op een dag te verwerken krijgt, zijn dan amper te verwerken. Een heel logisch iets als je het mij vraagt.. Hersenen ‘vergeten’ wanneer er teveel informatie binnen komt. Dit doen ze om zichzelf te beschermen. Maar goed, een heel technisch verhaal gaat dit niet worden. Ik vind het juist leuk om een lijstje op te stellen, met domme dingen die ík doe wanneer ik moe ben. Herkennen jullie het?

 • Niet meer uit je woorden komen, na veel te hebben gepraat
 • Domme vragen stellen, waarvan je het antwoord eigenlijk wel had geweten, als je maar had doorgedacht. Maar ja, dat denken heh?!
 • Een koelkast product in een keukenkastje leggen
 • Compleet vergeten wat die ene persoon nu ook alweer had gezegd

Gekke actie

En zo is er wel meer opmerkelijks dat er gebeurd wanneer je moe bent. Gisteravond op de bank had ik zo’n gekke actie. Rechtop zittend was ik op de bank in slaap gevallen. Compleet van de wereld. Uit het niets gaat die kop omhoog en zeg ik hardop: ‘Lang haar, voor op je werk’. Victor kijkt me aan en zegt: “Wat? Lang haar? Ga maar lekker slapen”. Tja, dat heb ik dan ook maar gedaan. Ik leek wel gedrogeerd, haha.

Hebben jullie ook van die gekke ervaringen met moe zijn?

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

22 Comments

 • Mooier Leven

  5 oktober 2017

  Hahahah ja ik praat ook in mijn slaap en wanneer ik half wakker word. Komen er ook de gekste dingen uit. Maar ik leg ook regelmatig dingen in de koelkast die er niet horen. Sleutels bijvoorbeeld..

  Reply
  • Cynthia

   5 oktober 2017

   Ik ben dus niet de enige ‘gek’.. Hihi. En sleutels in de koelkast, whaa!!

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  5 oktober 2017

  Ik ben chronisch moe helaas. Op slechte momenten kan ik dingen uit mijn handen laten vallen en staand in slaap vallen. Ik rij nu ook al even geen auto meer, voel me niet zo veilig bij mezelf in de auto.

  Reply
  • Cynthia

   5 oktober 2017

   Jeetje, wat ontzettend naar allemaal! Ik kan me voorstellen dat dit enorm beperkt.

   Reply
 • Charel

  5 oktober 2017

  Oh ik ken het haha! Ik ben er dan altijd nog maar half en praat wel mee maar heb geen idee waar ik het over heb haha!

  Reply
  • Cynthia

   5 oktober 2017

   Erg he? Echt gewoon niet leuk soms!

   Reply
 • marielatb

  5 oktober 2017

  Haha, heel herkenbaar!

  Reply
  • Cynthia

   5 oktober 2017

   Dat klinkt enigzins fijn..

   Reply
 • Ingrid

  5 oktober 2017

  Vreselijk toch die rare uitingen van vermoeidheid. Soms val ik dan inderdaad zittend in slaap. Dan moet ik soms vechten tegen het dichtvallen van de oogluiken terwijl er tegen me gepraat wordt.

  Reply
  • Cynthia

   6 oktober 2017

   Ja heel herkenbaar. Jij wilt dan alleen nog maar rust.

   Reply
 • Rachel

  6 oktober 2017

  och meis ik ben al 9 jaar moe omdat ik gemiddeld 37 min per nacht slaap!! en ja ik ben daarom gewoon een domme ezel soms en leg rustig de peper en zout in de vriezer, of de boter of zet een plastic bakje in de oven 😐 en ja zo kan ik nog wel even door gaan moahahah. zelfs een keer zo erg geweest dat we de stofzuiger kwijt waren…had ik in de auto gezet…..ja laat maar hahahaha

  Reply
  • Cynthia

   6 oktober 2017

   Haha, de stofzuiger raak je niet gauw kwijt, denk je dan., Ernstig slaaptekort is echt slopend. Daarom is het zo knap wat jij allemaal doet!!

   Reply
 • Marieke

  6 oktober 2017

  Hahaha zo herkenbaar! Heerlijke blog weer! X

  Reply
  • Cynthia

   6 oktober 2017

   Haha, goed te horen joh!!

   Reply
 • Ilona

  6 oktober 2017

  Haha mooie blog ik ben nu op maar ga door om overdag niet in slaap te vallen pppfff als dat wel gebeurt ben ik de rest van de middag een zombie hoop volgend jaar op meer rust knuffels voor jullie lieverds lekker slapen

  Reply
 • Cynthia

  7 oktober 2017

  Goed dat je dat volhoudt.. Ik presteer het nog weleens om overdag even een nap te doen..

  Reply
  • ilona

   9 oktober 2017

   lijkt me soms heerlijk cynthia het liefst doe ik dat ook maar ben bang dat ik dan helemaal niet meer slaap snachts

   Reply
   • Cynthia

    9 oktober 2017

    Dat snap ik in jouw situatie!

    Reply
    • ilona

     9 oktober 2017

     knuffels lekker slapen lieverds

     Reply
     • Cynthia

      9 oktober 2017

      Knuffels terug!!

 • alovelyadventurenl

  8 oktober 2017

  Helaas heel herkenbaar. Ik moet echt dingen opschrijven om maar niet te vergeten en dan vergeet ik het alsnog.

  Reply
  • Cynthia

   9 oktober 2017

   Ooh ja, ook zo herkenbaar.

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg