Doordraven

Na een cleanup in onze woning, heb ik nu even de tijd genomen voor de voetjes omhoog. Dat mogen wij vrouwen best eens doen. Vooral na wat ik vandaag en gisteren voor bergen aan werk heb verzet. By the Way: daar wil ik het eigenlijk wel met jullie over hebben. Doordraven als vrouw, als mens, als mens-vrouw. Want dat kan ik als de beste.

Soms weet ik niet van ophouden & kan ik behoorlijk doordraven

Gisteravond ging het meeste bezoek netjes rond 23.00 weg. Op drie logeetjes na. Samen hebben we de grootste troep opgeruimd en was het eigenlijk al meteen alsof het nooit feest was geweest. Ons knusse, gezellige huisje had meteen haar alledaagse uitstraling terug. Vanmorgen begon ik meteen aan de opruim qua vuilniszakken, plastic & papier. Ik kan zo genieten van een strak en fris huis. Maar soms dan weet ik niet van ophouden. En dan kan ik behoorlijk doordraven.

Autistische trekjes

Ik bedoel: er is dan een soort van onrust in mij die moet ontladen. De woonkamer moet schoon. Spulletjes en kaarsen houders die gisteren naar beneden zijn gehaald moeten terug naar zolder. In de opbergdozen. Anders klopt mijn inrichting niet, en dan word ik nerveus. Ik weet het, dit klinkt wat neurotisch. Maar, ik ben er inmiddels achter dat ik wat autistische trekjes vertoon. En dat is helemaal niet erg. Want ik weet inmiddels hoe ik onrust kan vermijden door alles kloppend te maken.

Pas als alles klaar is in mijn hoofd

Wanneer ik dan klaar ben met beneden, wil ik verder naar boven, nog verder naar zolder. En dan weet ik dat ik weer aan het doordraven ben. Dat ik de rem erop moet zetten en morgen en overmorgen ook nog dingen kan doen. Dat ik gewoon een kop koffie moet gaan zetten en een lekkere film moet gaan kijken. Maar dan wél, wanneer alles klaar is in mijn hoofd.

Hoe bedoel je doordraven??

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

10 Comments

 • Ingrid

  3 december 2017

  Oh vrouw……wat kende jezelf goed. Héeerlijk om te lezen.
  Wat fijn dat je voorbereidingen niet voor niets zijn geweest.
  Nu lekker genieten van je zondagmiddag. Er is vast nog wel wat lekkers over (uitgezonderd van de taart).
  Ik blijf ook lekkern op de bank hangen met paracetamol en “troost” kippensoep.Ik voelde het gister al aankomen en wil niet écht ziek worden.

  Reply
  • Cynthia

   3 december 2017

   Nu ga ik weer verder aan de webwinkel Ingrid. Er zijn bestellingen binnen, maar oohh. Wat geniet ik ervan. Wierrookje aan en werken maar. Hé, maar wat vervelend dat je niet lekker bent. Verzorg jezelf maar goed, of laat je mannetje voor je zorgen. Ziekte kan je niet voorkomen, dus geef er lekker aan toe. Nou ja, lekker… Beterschapjes toegewenst! X

   Reply
 • Mooier Leven

  3 december 2017

  Oh heel herkenbaar 🙂 ik heb ook een beetje autistische trekjes, voornamelijk over hoe de vaatwasser ingeruimd moet worden en nog een aantal gewoontes ♡ tja..

  Reply
  • Cynthia

   3 december 2017

   Echt? Tja, we hebben allemaal ‘iets’. Ik weet het zéker!!

   Reply
   • Mooier Leven

    3 december 2017

    Yep.. zo eet ik van brood altijd eerst de onderkant voor ik aan de bovenkant begin en eerst het korstje en dan het midden

    Reply
    • Cynthia

     3 december 2017

     Haha, wat grappig!! Nooit van gehoord.

     Reply
 • Rachel

  4 december 2017

  yep herkenbaar!!! al lig ik krom van de pijn of vermoeidheid…nee dingen moeten af dan kan ik pas verder crashen hahah
  en die trekjes heb ik ook, als mijn kandelaars of kaarsen niet hetzelfde staan…prfff drama hahahaha

  Reply
  • Cynthia

   4 december 2017

   Ik ben dus écht niet de enige gek, hihi. Maar er gaat niets boven een schoon en net huis..

   Reply
 • ilona

  20 december 2017

  wat herkenbaar lieve cynthia werkt bij mij ook zo alleen ben nu zo ver dat ik ook echt ga zitten en dan zie ik het morgen wel hoe moeilijk ook maar mijn energie is beperkt en moet het verdelen dikke knuffels voor jullie lieverds

  Reply
  • Cynthia

   20 december 2017

   Dat begrijp ik, heel goed van jou Ilona!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in