Een blog zonder bling bling foto’s. Werkt dat?

Ik las en lees nog steeds over hoe belangrijk professionele foto’s onder elk blog artikel zijn. Ik ben het gedeeltelijk eens met deze visie. En ik licht mijn optiek in dit artikeltje toe.

Eigen foto’s maken de blog meer jou

Ikzelf gebruik foto’s van het eenvoudige soort. Ik ben immers geen fotograaf & ben het ook niet van plan te wórden. Toch vind ik duidelijke of veelzeggende kiekjes behorend bij mijn Posts, een belangrijk onderdeel van het artikel. Zonder ze zouden mijn stukken erg saai en weinig uitnodigend zijn. Om deze reden doe ik elke keer weer mijn uiterste best, en maak ik steeds minder gebruik van pixabay. Eigen pic’s zijn toch eigenlijk ook veel leuker? Ze maken de blog meer jou.

Moet dat dan speciaal met sparkles?

Mijn antwoord is nee! De inhoud van je content is het belangrijkst. Tuurlijk is het leuk om nette foto’s te plaatsen. Met een ordelijke achtergrond (ahum, daar moet ik zelf meer op letten) en een leuk filtertje erin verwerkt. Maar de wens om een peper dure camera aan te schaffen, heb ík geschrapt. Gewoon omdat ik anders ben, en omdat ik vind dat ik met mijn Iphone ook leuke shots kan schieten. Wél kun je wat extra moeite doen, om de foto’s zoveel mogelijk passend bij jouw stijl en blog te maken. Dat doe ik ook zeker wel. Alleen dan zonder professionele camera.

Mijn eigen koers varen, levert positieve reacties op

Ik loop daarnaast graag uit de meute van blogger musts. Vaar liever een eigen koers. En die koers leverde mij laatst zo’n leuke reactie op onder één van mijn artikelen. Nancy vind mijn blog uniek door mijn manier van schrijven. Maar ook door de foto’s die ik maak. Ze vind ze herkenbaar. “Je ziet meteen dat jij het bent.” Waren haar woorden. Dat vond ik een compliment, aangezien alle foto’s met mijn telefoon worden genomen. Dus: werkt een blog zonder bling bling foto’s? Absoluut!

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

26 Comments

 • Aneta

  30 april 2017

  Wat een mooie reactie van Nancy. Het is uiteraard ieder voor zich wat betreft de kwaliteit van foto’s op een blog. En voor ieder werkt het weer anders. Persoonlijk vind ik mooie en duidelijke foto’s belangrijk in een blog. Ben nog steeds aan het oefenen Hihi

  Reply
  • Cynthia

   30 april 2017

   Duidelijke en mooie foto’s zijn zeker belangrijk. Ze zijn onderdeel van het geheel. Alleen een dure camera is niet perse nodig. Vind ik dan hé? 😉

   Reply
   • Aneta

    1 mei 2017

    Klopt helemaal wat je zegt! Mijn vriendinnetje maakt bijvoorbeeld haar foto’s ook allemaal met haar telefoon, net als jij. Ik heb net een camera aangeschaft (ook voor vakantie) Maar een super mooie camera wil inderdaad nog niet zeggen dat je dan ook super mooie foto’s maakt hihi

    Reply
    • Cynthia

     1 mei 2017

     Nee precies. Ik vind het goed als ik herkenbaar in beeld ben en je het duidelijk kunt zien, dat het behoort bij de betreffende post. 😉

     Reply
 • alovelyadventurenl

  30 april 2017

  Hier geen geld voor een dure camera. Ik ben blij dat mijn Samsung a3 telefoon redelijk mooie foto’s maakt. Ik ben ook geen fotograaf en dat zie je gelijkmaar mn best doe ik wel..Ik vind je fotos echt jij en de vrolijk/gezelligheid spat er van af! Keep up te good work!

  Reply
  • Cynthia

   30 april 2017

   Precies. Het gaat erom dat de foto’s echt uitstralen wie jij bent. Als dat maar zo overkomt. Wat lief dat je dat zegt. Super bedankt. Echt, ik ga ermee door. X

   Reply
 • Christa

  30 april 2017

  Ik heb ook geen dure camera , maar wil er wel graag 1, omdat ik van foto’s (en ze maken) hou en toch wel kwaliteit verschil zie.
  Voor alleen mijn blog zou ik het nooit kopen.

  Reply
  • Cynthia

   30 april 2017

   Als het echt iets is dat je graag doet, dan begrijp ik het zeker. De ‘fijn- kijker’ ziet vast verschil.. Xx

   Reply
 • Dewi

  30 april 2017

  Ik begrijp wat je bedoelt. Foto’s maken de blog af, daarmee bedoel ik niet zo zeer de kwaliteit vd foto’s maar meer dat het moet passen bij je. Persoonlijk vind ik eigen foto’s het leukst dan maakt het niet uit of ze perfect zijn voor mij

  Reply
  • Cynthia

   30 april 2017

   Dat is wat ik bedoel te zeggen. Eigen foto’s gebruik ik het liefst. Ze zijn mij, zoals ik ben. Niets meer of minder. Daarnaast zou ik er bij een ander geen blog minder om bezoeken, als het totaal plaatje gewoon leuk is. 😉

   Reply
 • Ingrid

  30 april 2017

  Jouw foto’s stralen echtheid uit. Kleurig, veelal vrolijk en ze raken de essentie van wat je kwijt wil aan ons lezers. Jij hebt helemaal geen professionele camera nodig wat mij betreft.

  Reply
  • Cynthia

   30 april 2017

   Nou, dat vind ik dus geweldig om te horen. Vooral van iemand die niet met blog ogen kijkt, zeg maar. Ik wil graag echt zijn, en ik ben blij dat mijn foto’s dit uitstralen. Yes! Dank je wel Ingrid. X

   Reply
 • Maren

  30 april 2017

  Hello! Very intersting and much information! 😀 ;)…thnak you for this post, made me smile 😉 :D….Have a nice weekend and best wishes from hotel oberstaufen 😉 Maren 😉

  Reply
  • Cynthia

   30 april 2017

   Thank you so much!! X

   Reply
 • Michelle

  30 april 2017

  Je hebt wel gelijk. Merk bij mij dat de foto’s er soms inschieten. Jammer eigenlijk. Wel weer even een puntje om op te letten, het maakt het net even af soms, hoewel ik het niet altijd per se echt nodig vind. Lekker dubbel haha

  Reply
  • Cynthia

   30 april 2017

   Ik mis ze bij jou eerlijk gezegd niet eens. Maar foto’s zijn wel soort van, de kers op de taart. X

   Reply
 • Mooier Leven

  30 april 2017

  Foto’s maken een artikel altijd af vind ik 🙂 en die van jou zijn heel leuk altijd!

  Reply
  • Cynthia

   30 april 2017

   Dank je wel, lief! X

   Reply
 • rachel

  1 mei 2017

  Ik ben fotografe maar ik ga niet voor iedere foto helemaal pietje precies zijn voor mijn blog. zijn het werk fotos dan wel, maar wat al eerder gezegd werd je fotos van je eigen maken je ook en zo ook je blog

  Reply
  • Cynthia

   1 mei 2017

   Ja, dat klopt. Ik heb gelezen dat jij fotografe bent. Maar ik begrijp dat jij jouw werk niet overal in door wilt voeren. X

   Reply
 • Marieke

  1 mei 2017

  Mooie blog weer! En ben het met je eens. Ook ik gebruik eigen foto’s, meestal van mijn iPhone, gewoon omdat ik A te lui ben om steeds maar weer de spiegelreflexcamera van Erik te pakken en B ik meestal te laat ben.
  En het perfecte plaatje schieten, past ook gewoon niet bij mij!

  Reply
  • Cynthia

   1 mei 2017

   Ik ben ook wel te lui. Helemaal die camera pakken en vervolgens op de pc zetten. Nu zet ik mijn foto’s vanaf mijn telefoon zo hup op de blog. Zooo fijn! En waarom ook perfect als het leven dat niet is?? Kus.

   Reply
   • Marieke

    2 mei 2017

    Hahaha ja met je telefoon gaat het net allemaal wat makkelijker.

    Reply
    • Cynthia

     2 mei 2017

     En daarom kies ik voor gemak & jij dus ook. 😉

     Reply
 • Happy and Mindful

  1 mei 2017

  Wat een mooie nieuwe lay out van je site heb je. Ik ben het helemaal hiermee eens. Ik ben zelf geen enorm wonder qua fotografie en heb ook geen state of the art camera maar practice makes perfect en alleen het allermooiste beeldmateriaal voor je site hoeft echt niet – liever dan een foto die zelf is gemaakt maar niet perfect dan een perfecte stockfoto. Ik smokkel wel eens met een stockfoto bij een abstract onderwerp als ik niet zo goed weet wat voor foto ik hierbij kan gebruiken. Het is een beetje een mix eigenlijk – maar maak het jezelf idd niet te moeilijk!

  Reply
  • Cynthia

   1 mei 2017

   Dank je, erg leuk te horen. Deze layout is alweer wat ouder. 😉 Maar nog altijd mijn ding! En ja: oefening baart echt kunst. Ook voor wat betreft selfies. Há!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg