De bloggende oma.

oma

Zal ik nog steeds bloggen als ik oma ben? Oud, grijs, maar nog altijd sprankelend uiteraard? Deze vraag spookte ineens door mijn hoofd pas geleden. Gewoon omdat mijn leven tot nu toe eigenlijk heel hard is gegaan. Ik gisteren nog 5 was. En omdat ik best veel heb gedaan tot nu toe. Bloggen kan ik daar inmiddels ook aan toevoegen. 

 oma

Waggelend, half blind, oma & nog aan het werk?

Ik zie mezelf oud worden. Ik heb het altijd gezegd. Dat ik nog eens 80 word! Tot aan het eind toe gezond, met van die blosjes op de wangen (ik mag het hopen natuurlijk). Ik zie het helemaal voor mij! Sommigen om me heen, heb ik weleens horen zeggen dat ze niet oud zullen worden. Ik heb dat gevoel dus absoluut niet. Nuh, nooit gehad. Ik kan het natuurlijk vet mis hebben, maar zoals ik er nu over denk.. Word ik straks gewoon een ouwe tang! En daar denk ik ook weleens op door. Want loop ik strakjes met een rollator en een trillende stem rond op mijn werk? Waggelend? Half blind? Of heb ik dan een heel andere bestemming? En hoe zit dat nu met bloggen dan?

 Met mijn oude brein en rap op de achtergrond.

Eigenlijk ben ik bloggend geboren. Alleen besefte ik dat nog niet. Want zodra ik een pen vast kon houden, verschenen er woorden op elk blad dat mijn ogen zagen. En toen ik in staat was verhalen te schrijven deed ik dat. Elke dag. Feitelijk ben ik nog nét niet met een veer in mijn hand geboren. En dus zie ik mezelf dit nog lang doen. En ik picture mezelf. Een oude, kromme oma met pijn in haar rug. Haar heupen in een brace en met gerimpelde handen, al tikkend achter haar scherm. Haar ogen samenknijpend en haar verouderde brein zoekend naar woorden. Op de achtergrond draait rap. Ik ben immers een hippe oma en heb de jaren negentig heel bewust meegemaakt! Ja daar zit ik dan. Misschien in een ander huis. Wellicht met een legio aan herinneringen. Maar hopelijk nog áltijd krachtig.

Wie weet waar het mij brengen zal.

Ik hoop dat ik deze hobby lang uit mag voeren, want ik vind en zoek er een uitweg in. Ik weet natuurlijk absoluut niet hoe een blog over een aantal jaren wordt bezien. Want de ontwikkelingen gaan zo snel. Maar zolang ik plezier beleef aan wat ik doe en mijn passie vind. Blijf ik deze lekker uitvoeren. En wie weet waar het mij brengen zal.
Hoe zie jij jezelf oud worden? En voor de bloggers onder ons: hoop jij te blijven bloggen tot je oma bent?

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

8 Comments

 • Aneta

  1 februari 2017

  Wie zal het zeggen. De ontwikkelingen gaan zeker hard maar misschien is er tegen die tijd weer iets nieuws en dan zullen we de eerste zijn haha. Ik hoop dat je nog lang door mag gaan en dat ik jouw verhalen mag lezen. Bloggen vind ik ook fijn. Ik heb het gevoel alsof ik mijn eigen magazine run. En dit is zo geluksmakend! Maar of ik dit nog die als ik 80 ben….

  Reply
  • Cynthia

   1 februari 2017

   Dan zullen wij de eerste zijn. Slogs of zoiets?? Voorlopig ben je nog niet van mij af in elk geval. Dank je Aneta! Ik hoop jouw blog ook nog lang te zullen lezen. Ik vind een eigen blog hebben & beheren ook echt fantastisch!

   Reply
 • Irene Blaauw

  1 februari 2017

  Hahaha! Misschien zit je tegen die tijd wel zo druk te socializen in een bejaardencentrum dat je drukker bent met instragram!

  Reply
  • Cynthia

   1 februari 2017

   Ja, wie zal het zeggen!! Er kan nog zoveel veranderen..

   Reply
 • Nadine

  2 februari 2017

  Wie weet heeft over 40 jaar iedereen een eigen schermpje in zijn rollator om altijd en overal te kunnen bloggen. Wel een extra groot scherm met extra grote letters dan he, want tegen die tijd zijn we half blind. Of heeft ieder activiteitencentrum in het bejaardenhuis een rij vol met computers staan voor alle bloggende oudjes, in plaats van de bingo en het sjoelen. Of zie je allemaal vloggende bejaarden langskomen.

  Best grappig als ik er zo over na denk. Maar er kan zo veel veranderen in een korte tijd. Bijna niemand kan meer zonder social media tegenwoordig, en ik denk ook niet dat het ooit minder word.

  Reply
  • Cynthia

   2 februari 2017

   Gek toch? Om even over na te denken? Ik vraag me ook af, of een bloggende oma kan! Krijgt een oma straks nog bezoekers? Wie zal het zeggen? Liefs!

   Reply
 • Dewi

  3 februari 2017

  Haha nou inderdaad, wie zal het zeggen. Geen idee!

  Reply
  • Cynthia

   4 februari 2017

   Tijd zal het leren..

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg