Een engeltje op onze zolder

Afgelopen woensdagnacht, toen het zo benauwd was, (weten jullie nog?) hadden wij in onze slaapkamer de ventilator aan. Iets vreemds deed mij ontwaken. En het heeft ons wellicht gered. 

Weer die zolder 

Iedereen lag hier in diepe slaap. Een brand geur maakte mij op onaangename manier wakker.  Aangezien mijn reukvermogen ‘snachts niet is wat het moet zijn, was dit wel opvallend. Net alsof ik instinctief werd gewekt. Ik schrok ervan en legde meteen de link naar onze loeiende ventilator. De geur had zich in inmiddels door de gehele ruimte verspreid. Voorzichtig liep ik richting het apparaat, en voelde of de stekker en wandcontactdoos niet aan het smeulen, en dus heet waren. Dit bleek niet het geval. Langzaam trok ik de stekker eruit. Bij nadere inspectie bleek de motor van het ding erg heet, en daarbinnen leek langzaam kortsluiting te zijn ontstaan. Echt een heel nare, enge lucht.

Een pech plek 

Meteen ben ik even bij de meiden gaan checken, om mezelf ervan te vergewissen dat er niets bij hún gaande was. Gelukkig niet. Maar ik durfde niet meteen te gaan slapen. Wie weet wat er zich ín dat apparaat nog afspeelde. Pas toen de Ven koud was, deed ik mijn ogen dicht. Ik wil niet weten wat er anders gebeurd was. Wij hebben een paar jaar geleden al eens brand gehad op onze zolder, en ook hier waren we net op tijd bij. Anders was dit een uitslaande brand geworden.

Onze zolder lijkt een beetje een pech plek. Maar gelukkig. We zijn er nog!

🎀Liefs Cynthia.🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

20 Comments

 • nicoleveevy

  21 mei 2017

  Oh bah! Dat is eng! Gelukkig maar dat je wakker werd!

  Reply
  • Cynthia

   21 mei 2017

   Daar ben ik erg blij om inderdaad..

   Reply
 • Sheila

  21 mei 2017

  Wat een geluk dat je op tijd wakker bent geworden! Want dit was anders absoluut heel anders afgelopen. En dat is niet iets waar je heel luchtig over moet doen. Meteen dat ding de deur uit dus.

  Reply
  • Cynthia

   21 mei 2017

   Die gaat zeker de schroothoop op Sheila..

   Reply
 • Christa

  21 mei 2017

  Wat een geluk dat je wakker werd!
  En nu ligt dt ding op de schroot hoop ik?

  Reply
  • Cynthia

   21 mei 2017

   Absoluut!

   Reply
 • Marieke

  21 mei 2017

  Oh blegh dat is wel naar dan!! Fijn dat je er op tijd bij was

  Reply
  • Cynthia

   21 mei 2017

   Zeker Marieke!

   Reply
 • Dana

  21 mei 2017

  Jeetje Cynt, gelukkig was je op tijd erbij, even schrikken dan he! Kus

  Reply
  • Cynthia

   21 mei 2017

   Ja, ik ben echt even met mijn voeten op de grond beland. Het maakt je weer bewust van check up van rookmelders etcetera. Zoo eng.. Dikke kus & bedankt voor jouw reactie! Mooie zondag nog. X

   Reply
 • N vd Berg

  21 mei 2017

  Oh bah! Nu durf ik mijn ven al helemaal niet meer aan te laten staan ’s nachts! Gelukkig werd je wakker! Xxx

  Reply
  • Cynthia

   21 mei 2017

   Ik ben er altijd al huiverig voor. Maar het is in de zomer gloeiend heet op zolder. Ik koop wel een nieuwe… X

   Reply
   • N vd Berg

    21 mei 2017

    Ja maar als ik dit zo lees durf ik meteen geen ven meer aan te doen :O Stel dat je niet wakker wordt…eng hoor! Gelukkig ben jij wel wakker geworden 😉

    Reply
    • Cynthia

     21 mei 2017

     Ja, het blijft een risico natuurlijk…

     Reply
 • Ingrid

  21 mei 2017

  Brand…..je ergste nachtmerrie.
  Gelukkig ben je wakker geworden voor er daadwerkelijk iets ergers kon gebeuren.

  Reply
  • Cynthia

   21 mei 2017

   Zeker je ergste nachtmerrie. En ja: heel gelukkig wel. Xxx

   Reply
 • Mooier Leven

  22 mei 2017

  Oh wat eng!! Gelukkig is alles goed gegaan

  Reply
  • Cynthia

   22 mei 2017

   Eng hé? Gelukkig wel!

   Reply
 • alovelyadventurenl

  22 mei 2017

  Zeker een engeltje op je schouder. Pff wat een nare/enge ervaring. Daarom durf ik ook nooit met apparaten aan te gaan slapen. Ben zo bang dat er iets gebeurt. Ook als we weggaan laat ik nooit een bijv wasmachine aanstaan. Ik blijf er altijd bij. Brrr de gedachte alleen al.

  Reply
  • Cynthia

   22 mei 2017

   Nee, dat kan ik me voorstellen. Vooral nu je dit dan weer hoort..

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg