Spinnen angst.

spinnen
Had ik jullie al eens verteld over dat ene deel van mij? Het deel met angst voor spinnen? Het begon toen ik nog maar een klein meisje was en speelde met mijn Barbies. Of althans, dit was mijn eerste avontuur met spinnen die me zo levendig bijstaat.

Zijn hele lijf danste heen en weer

Daar boven mij aan het randje van het raamkozijn hing er eentje. Vlák boven mijn hoofd. Een, zoals ik met de wijsheid van nu weet, langpoot spin. Ik krijste heel de boel bij elkaar. Meteen hoorde ik de lieve, geruststellende stem van mijn moeder. “Wat is er aan de hand meissie?” Wat een heerlijk mens was en is ze toch. Echt het typische beeld van een lief moedertje. Aangezien zij geen spinnenangst bezit, heeft zij het niet kwaad willende beest voor mij weggehaald. Die ene andere keer, zittend op de wc, schreeuwde ik zó hard tegen de spin op amper 10 centimeter afstand van mijn gezicht, dat zijn hele freaking lijf heen en weer danste. Ohwwww~~

spinnen spinnen

De spinnenvanger

Hoe ik erbij kom? Het zit in mijn gestel. Dit is geen aangeleerde angst. Niemand in mijn opgroeiende omgeving had er immers last van. Ik ben ervan overtuigd dat het mijn genen zijn. Ik ben ook als de dood voor kakkerlakken en andere enge kruipers. Ze jagen me letterlijk de sidderingen in het lijf op. Als ik een eng muziekje kan laten afspelen voor wat het doet in mijn lijf, kan ik het zo voor je zingen! Haha. Maar goed: ik ben gaan googelen op ‘spinnen vanger’ en vond een super handig hulpmiddel. Jaaa! Dit was wat ik zocht. Een grijper waarmee ik op afstand zo’n griezel kan vangen. En het is zo fijn. Ik heb geen seconde spijt van deze aankoop en kan het Iedere dame (of heer natuurlijk) met insecten angst aanraden. De spin blijft echt goed in de grijper hangen en ik heb er afgelopen zomer zelfs een mot mee gevangen. Die vind ik ook zo eng. Wat een angsthaas ben ik he?! Herkennen jullie het?

Liefs Cynthia.

PS: Zaterdag aanstaande maak ik de winnaar bekend van het leuke pakketje dat je kunt winnen. Wees er dan zeker bij. Je kunt nog tot en met 30 december meedoen om kans te maken!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

12 Comments

 • Dewi

  28 december 2016

  Haha herkenbaar! Ik ben ook heel erg bang voor spinnen. Helaas mijn meiden ook, door mijn hysterisch gedrag denk ik Geweldig ding die spinnenvanger. Waar heb je die vandaan?

  Reply
  • Cynthia

   28 december 2016

   Mijn man roept al jaren dat mijn dochters bang zijn door mij.. Maar ik heb het toch ook niet aangeleerd gekregen?! Ik weet niet meer waar ik deze precies gekocht heb. Maar als je googled op ‘Spinnenvanger’ vind je ze volop! Bol.com heeft ze volgens mij ook. X

   Reply
 • MamaIssues

  28 december 2016

  Ohhh ik heb ook zo’n hekel aan die vreselijke dingen!!!!!
  En wespen moeten ook niet bij mij in de buurt komen
  Verschrikkelijk!!!!!!!

  Reply
  • Cynthia

   28 december 2016

   Wespen vind ik ook eng omdat ze zo opdringerig zijn..

   Reply
 • Aneta

  28 december 2016

  Heeeeel herkenbaar! Ik moet wel zeggen dat ik tijdens de vakantie dit jaar echt mega spinnen heb gezien (in de jungle) dat ik voor die kleine etters niet meer bang ben.. Maar wat een goed ding is dat. Niet alleen voor spinnen maar voor alles wat beweegt haha

  Reply
  • Cynthia

   28 december 2016

   Het is een prima hulpmiddel, vooral omdat je lekker veilig op afstand kunt staan.

   Reply
 • Denise

  28 december 2016

  Ik had nooit echt angst voor spinnen tot we verhuisden naar Drenthe. Daar zitten van die enorme huisspinnen… ahh bah. Er was daar zo’n grote huisspin die mij plaagde of zo… hij kroop op de balk die boven mij hing, net achter mijn rug. Daarna liet hij zich vallen. Je hoorde zo’n “pok” geluid elke keer als hij op de grond kwam. Vervolgens ging hij weer op die balk zitten om zich weer te laten vallen. Dit ging heel lang door en heb toen naar mijn moeder geschreeuwd om hulp. Haha. Enge dingen. Voor de rest ben ik niet bang voor andere kruipende of vliegende beesten.

  Reply
  • Cynthia

   28 december 2016

   Oh wat een verhaal.. En die tok. Ze horen erbij maar eng blijven ze wel! Griezels..

   Reply
 • Nancy Baten

  28 december 2016

  Ik ben alleen bang voor van die dikke grote. En niet echt bang, maar ik word bijna misselijk van ze!

  Reply
  • Cynthia

   28 december 2016

   Haha. Ik vind ze ook vies Nancy..

   Reply
 • Marieke

  28 december 2016

  Ik vind je een held met je spinnenvanger!
  Ik ben panisch voor spinnen. Al houd ik me groot voor de kinderen. Maar als ik er eentje zie waar zij bij zijn en ik moet hem weg halen, dan word ik echt helemaal eng.

  Reply
  • Cynthia

   28 december 2016

   Jij ook al?! Ik ben alléén een held in combinatie met mijn spider catcher!! Kus

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg