Een kerst in liefde en ‘eenvoud.’

 

kerst

Het is kerst en vandaag ben ik dankbaar. Ik had een jaar geleden niet gedacht er nu zo bij te zitten. Met een hernieuwde visie op het leven. 

kerst

IK ben het cadeau

Vorig jaar deze tijd stond in het teken van de dagen doorvechten. Puur overleven. Zo was het elke dag sinds augustus 2015. Vechten en hopen. En vaak niet meer geloven. Het is een lange weg. PTSS overwinnen lukt niet in één dag. Maar vandaag berust ik. We gaan gourmetten, genieten van rust en elkaar. Kadootjes doen wij in zeer kleine mate. Tja: enkel wat hebbedingetjes voor onze dochters. Verder geef ik mijn kado door er te zijn. En niet alleen vandaag. Ik werk hard om iedereen het beste te geven van alles. De boel draaiende te houden: De afgelopen anderhalf jaar. Ik knok naast mijn drukke werkende bestaan voor het geluk van mijn gezin. Ik strijd ervoor mijn man ooit weer echt gelukkig te zien. Met een glimlach van oor tot oor: Bevrijd. Daar droom ik van. Dát is  mijn    gift    voornamelijk     dit     jaar. ❤ En ik weet dat Victor dit ook zo voelt.

kerst

Eenvoud = Rijkdom

Kerst is voor mij eigenlijk gewoon vrij zijn van mijn werk. Geliefden om me heen verzamelen. Muziek en eten. Genieten van ‘eenvoud.’ Want eenvoud is eigenlijk rijkdom. Dat zie je wanneer dagelijkse dingen niet meer vanzelfsprekend zijn. Ergens ben ik blij dat ‘het’ me deed ontwaken. Hoewel ik veel porties liever niet had gehad. Blijkbaar moest het gebeuren. En nu: vier ik kerst in bescheidenheid samen met de drie allerbelangrijkste mensen in mijn bestaan! En uiteraard in gezelschap van onze geliefde huisdieren.

Geniet van jullie dagen en beleef ze in liefde. Besef wat je hebt! Tot volgende week woensdag.

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

20 Comments

 • MamaIssues

  25 december 2016

  Ik wens je 2 hele mooie kerstdagen toe! Geniet er van:)

  Reply
  • Cynthia

   25 december 2016

   Ik wens jou precies hetzelfde. Geniet van de rust, vrijheid en elkaar!

   Reply
 • Ingrid

  25 december 2016

  Precies waar het allemaal toch om gaat. Ontspannen het samenzijn vieren.
  Ook ik doe het allemaal rustig. Bijkomen van gisteren nog avonddienst. Heb het in huis gezellig. Mijn man haalt vanmiddag mijn ouders op. We eten ‘gewoon’ en voor de rest laten we het rustig gebeuren.
  Heb een heel fijn en vooral gezellig samenzijn met je dierbaren. Geniet van je vrije dagen.

  Reply
  • Cynthia

   25 december 2016

   Dank je wel voor je toewensing! Dat is precies waar het allemaal om gaat Ingrid! Het samenzijn vieren, eten (voor mij dan..), films kijken. Geniet van de dagen, kom heerlijk bij van de avonddienst en geniet van je ouders, man en overige geliefden! Bedankt voor jouw reactie weer! X

   Reply
 • Nancy Baten

  25 december 2016

  Ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Hier zijn dingen ook erg veranderd de afgelopen jaren, maar niet alles ten slechtste. Een ziekte kan ook goede dingen opleveren. Ik hoop echt van harte dat 2017 een beter jaar voor jullie gaat worden. Veel liefs

  Reply
  • Cynthia

   25 december 2016

   Je leert dingen in perspectief zien en erkent hoe onbelangrijk de vroeger zo ‘belangrijke’ zaken nu zijn. Nu is er slechts 1 ding belangrijk. Herstel én het nu. Dank je wel Nancy. Ik wens jou ook een heel mooi jaar met veel lichtpuntjes en liefde.

   Reply
 • Wendy

  25 december 2016

  Lieve Vic Cyn en de meiden, ik wens jullie alle maar dan ook alle goeds voor de toekomst! Het is jullie zó gegund. We zijn er voor jullie, no matter what. .. ♡♡♡♡♡

  Reply
  • Cynthia

   25 december 2016

   Dank je wel lieve Wen en Vin! We gaan van het beste uit en 2017 wordt een mooi jaar hoor. Dank je wel voor jullie lieve reactie en voor het feit dat jullie er zo voor ons waren en zijn. We halen daar zo’n kracht uit! Wij wensen jullie alle, álle goeds, liefde en gezondheid voor 2017! Lieve groetjes aan mijn lieve zwager Vincent en mijn lieve nichtje en neefjes! ❤️ Dank jullie wel. X

   Reply
 • Marieke

  25 december 2016

  Wat mooi om te lezen. Je bent een mooie dappere vrouw! Wij wensen jullie een hele mooie kerst en alvast een supermooi 2017! X Marieke

  Reply
  • Cynthia

   25 december 2016

   Deze reactie raakt Marieke. Geeft kracht. Onwijs bedankt hiervoor. Ook een prachtige kerst voor jou en je lieve gezinnetje! En uiteraard een super 2017. X

   Reply
 • Mariska

  25 december 2016

  Ik wens je een fijne kerst. Het klinkt alsof je je prioriteiten goed helder hebt. Vergeet alleen niet dat je ook mag ontvangen. Je hoeft niet alleen maar te geven.

  Warme groet,
  Mariska

  Reply
  • Cynthia

   26 december 2016

   Dank je wel voor jouw reactie Mariska! En ook voor je reminder natuurlijk. Gelukkig kan ik ook weer voldoende denken aan mezelf. En ontvang ik veel steun van anderen. Veel liefs. Xx

   Reply
 • Aneta

  27 december 2016

  Mooi geschreven. Ik hoop dat je met je gezin een warme kerst hebt gehad. Geniet van elkaar en vergeet ook niet voor jezelf te zorgen, sterke vrouw

  Reply
  • Cynthia

   27 december 2016

   Dank je wel meid, lief! Ik hoop dat jouw dagen ook warm en liefdevol waren! X

   Reply
 • Denise

  27 december 2016

  Heel mooi geschreven en ik hoop dat je mooie dagen hebt gehad. Op naar oud en nieuw! Ga door in 2017 met wat je nu doet! Ik haal nog steeds heel veel steun uit je blog <3

  Reply
  • Cynthia

   27 december 2016

   Wat fijn te horen en lief! Ik hoop dat jij ook mooie dagen hebt gehad. Dikke knuf!

   Reply
 • Saskia

  27 december 2016

  Wat een mooi artikel! Ik hoop dat je erg fijne dagen hebt gehad<3

  En nog erg bedankt voor je toffe 'voorstel' comment 🙂 Ik hoop dat inmiddels alles beter gaat met je man!

  Reply
  • Cynthia

   27 december 2016

   Dank je wel Saskia! Super te horen. Ik hoop dat ook jij mooie dagen hebt gehad. X

   Reply
 • Dewi

  27 december 2016

  Mooi geschreven en daar draait het ook allemaal om. Ik wens jou & je gezin een mooi liefdevol 2017 ❤️

  Reply
  • Cynthia

   27 december 2016

   Lief Dewi. Bedankt voor je compliment! Ik wens jou en je gezinnetje precies hetzelfde toe. En blijf mijn blog-collega hé? 😉

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg