Een nieuw Hoofdstuk in mijn leven

nieuw hoofdstuk

Hi, lieve iedereen. Het is inmiddels vrijdagavond. Fris gedoucht zit ik op de bank na een week waarin ik een nieuw hoofdstuk van mijn leven inging. Zonder dat ik het verder nog met de buitenwereld heb gedeeld, heb ik inmiddels een hoofdstuk afgesloten en ben ik wederom in het ‘diepe’ gesprongen.

Kippenvel bij het zien van..

Hoewel de poel niet bepaald diep te noemen was. Ik had allerlei dingen geschreven & bedacht over hoe ik mijn artikel van vandaag op papier zou zetten. Telkens weer wiste ik zinnen of kwamen er andere bij. Daarom heb ik wederom mijn verhaal gewist, ben ik gewoon gaan zitten, en zie ik wel hoe mijn lapje tekst wordt. Tja.. Jullie weten het vast nog wel. In november 2017 verliet ik mijn peutergroepje en verruilde deze voor een geheel andere job. Eentje waar ik vol goede moed aan begon en waar ik honderd procent voor ging, zoals ik dat altijd doe. Er zijn echter diverse redenen waarom ik ervoor heb gekozen om weer in de kinderopvang te willen werken, waaronder gemis. Blijer kon ik niet zijn, toen ik vernam dat mijn voormalige werkgever erg enthousiast reageerde op mijn eventuele terugkeer, en mij zeer warm onthaalde. Na mijn sollicitatiegesprek werd ik ontvangen alsof ik nooit was weg geweest. Ik kreeg een uitgebreide rondleiding op een voor mij vreemde locatie en was weer thuis. Kippenvel had ik, bij het zien van alle tekeningen hangend aan de blauw gesausde muren. Ik word weer juf, ging er door me heen, ik word weer juf!

Moe maar voldaan

Mijn eerste week zit erop. Twee dagen heb ik, jawel, op mijn voormalige peutergroep gestaan en vandaag op een andere locatie dicht bij mij in de buurt. Het is heerlijk om mij weer in mijn oude wereld te bevinden. Ik genoot van de fijne gesprekken met mijn collega’s, de hartverwarmende ontvangst door de kindertjes en van het werken alsof ik nooit weg ben geweest. De kinderen herkenden mij direct en meteen had ik alles onder controle. Soms is afstand even nodig om te zien wat je achterliet. De shop draai ik natuurlijk gewoon naast mijn werk. In de avonduren en op mijn vrije dagen ben ik actief op Een theelepel geluk. Zoals ik dat eerder al deed. Het zit erop, deze eerste week. En ik ben moe, maar voldaan.¬† ūüôā

Liefs Cynthia 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

20 Comments

 • Ilona

  4 mei 2018

  Wat super mooi om te lezen cynthia dat je weer juf bent heel veel plezier met de kids je webshop en je gezellige blog theelepel geluk knuffels voor jullie lieverds lekker slapen

  Reply
  • Cynthia

   4 mei 2018

   Wat een lieve, leuke reactie van jou Ilona. Hartelijk dank hoor en veel liefs. X

   Reply
 • Marieke

  4 mei 2018

  Wat fijn! Kinderopvang is ook zoveel meer Cynthia!! Trots op jou!! X

  Reply
  • Cynthia

   4 mei 2018

   Dat vind ik ook Marieke. Heel lief, bedankt!!!!

   Reply
 • Darina

  5 mei 2018

  Mooi om te lezen dat je weer juf bent! Succes met alles x

  Reply
  • Cynthia

   5 mei 2018

   Dank je meid!!

   Reply
 • Ingrid

  5 mei 2018

  Ohhhh lieve Cynthia wat héérlijk weer dat je je tussen de kindjes kan begeven. Mooi dat je weer terug kon komen. Waardering ten top.
  Zo zie je maar…..alles heeft een reden.
  Werk je nu ook weer dezelfde uren en dagen?
  Je hoeft in elk geval niet meer zo super vroeg op:) Had je geen “opzegtermijn” omdat je al bent begonnen.

  Reply
  • Cynthia

   5 mei 2018

   Je bent ook altijd zo’n lieverd in je reacties h√©? Jazeker heerlijk. Alles heeft een reden, ik geloof daar ook in. Ik werk op wisselende dagen op het moment, maar maximaal 3. Ik ben inderdaad al begonnen, maar het speelt al een poosje zoals ik schreef. Veel liefs en sterkte nog voor jou. xx

   Reply
 • Rachel

  5 mei 2018

  weer lekker terug op het vertrouwde honk dus meis xxx

  Reply
  • Cynthia

   5 mei 2018

   Ja inderdaad! Xx

   Reply
 • Evelyne

  5 mei 2018

  Heerlijk om te lezen dat je je hart gevolgd hebt. Top. Geniet er van!

  Reply
  • Cynthia

   5 mei 2018

   Dank je Evelyne!

   Reply
 • Victor

  5 mei 2018

  Heel goed. Trots op je!

  Reply
  • Cynthia

   5 mei 2018

   Met jou support altijd weer. Ik op jou.

   Reply
 • Aneta

  6 mei 2018

  Wat leuk dat je weer terug bent om je oude vertrouwde plekje. Stiekem mis ik het ook wel een beetje

  Reply
  • Cynthia

   6 mei 2018

   Grappig om te lezen dat je het nu mist Aneta!

   Reply
 • Marieke

  6 mei 2018

  OOOO Wat leuk Cynthia. Wij delen samen de liefde van de kinderopvang. Ik was vorig jaar zo blij dat mijn zwangerschap verlof erop zat om na 5,5 maand weer te kunnen werken.
  Het is zwaar beroep maar je krijg elke dag zoveel liefde van de kinderen. Ook al heb je een aardig vast ritme . Is elke dag anders .
  Wat fijn dat je weer met liefde in opvang werk. Leuk om dit lezen . Ik volg je graag op facebook en Instagram

  Liefs Marieke

  Reply
  • Cynthia

   6 mei 2018

   Heerlijk om jouw reactie te lezen. Ben stiekem wel nieuwsgierig welke Marieke ik nu voor me heb. Ik heb wel een vermoeden. Fijn dat je er ook met plezier in werkzaam bent en popelde om weer te beginnen na een aantal maanden. Een mooie avond nog en veel liefs!!

   Reply
 • roeloveintheair

  15 mei 2018

  Ah fin dat je weer terug kon. Als moeder van twee peuters weet ik de juffen die zoveel toewijding hebben aan de kindertjes erg te waarderen. Veel succes in jou ‘oude’ nieuwe job.

  Reply
  • Cynthia

   15 mei 2018

   Ja, ik begrijp dat al te goed. Dank je wel hoor!!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in