Een theelepel zelfvertrouwen? Elke morgen een douche is DE basis! 

is

Ik heb ervaar veel zaken als basis van de dag. Zo ontbijt ik elke morgen stevig, om extra versnaperingen gedurende de dag te voorkomen. Daarnaast maak ik me elke morgen op, gebruik ik altijd gezicht crème en ga ik de deur niet uit zonder geurtje. No way! Voor mij zijn dit állemaal basis principes voor een zelfverzekerde start van de dag. Maar een douche is, naast deze rituelen, een absolute must voor deze start. Het geeft me een heerlijk fris gevoel en schud me bovendien optimaal wakker .

 

is

Tip top verzorgd de deur uit!

Ik kan er echt zó van genieten, als ik tip top verzorgd mijn huis verlaat. Haren, dansend van luchtigheid en een spoor van mijn favoriete parfum, meters achter me latend. En de reacties die dit oproept, bevestigd mijn fijne gevoel. Volgens mijn moeder (tevens ook mijn allerliefste buurvrouw) stink ik altijd een uur in de wind. Dit bedoelt ze natuurlijk cynisch, want zij geniet ontzettend van de frisse geur, die ik altijd bij me draag. En ik vind dat dan weer leuk om te horen! Zelfvertrouwen omvat uiteraard veel meer dan alleen een douche in de morgen. Het heeft te maken met zaken als geloven in jezelf en je persoontje goed genoeg vinden, gewoon zoals je bent. En dát is een kwestie van tijd & hard werken! Een proces. En ook van vele, VELE levenslessen doorlopen. Maar, ondanks dit alles is het fijn te weten, dat je niet muf geurend aan je dag begint. En dat je met wakkere ogen voor de deur van je werk staat. Dat is voor mij de basis van mijn zelfbewustzijn en vertrouwen! Ik heb vaak om me heen mensen horen praten, over hun welbekende avond-douche. Dat scheelt ze in de ochtend een hoop werk en ze kunnen langer in bed blijven liggen. Ze stappen hup hun bed uit en gaan zo naar hun werk.. Met alle respect voor ieders opvatting; not me! Ik zou me onfris voelen en minder zelfzeker. Het scheelt me serieus in hoe ik aan mijn dag begin.

Ik heb er altijd al van genoten, een ochtendritueel met de frisheid van een douche. Ik maak er een heuse routine van, waarbij ik me van top tot teen inzeep, mijn haren was en ondertussen meezing met mijn favoriete muziek. En heb ik wat meer tijd? Dan komt daar een scrubje bij. Maar het lijkt wel alsof ik het elke dag alleen maar meer ga waarderen. Zo vanzelfsprekend is het eigenlijk ook niet. We mogen met zijn allen maar wat blij zijn, met een luxe als deze. Er zijn genoeg landen, waar men helemaal geen mogelijkheid heeft om te douchen of badderen. Dus, hoe ‘eenvoudig’ is dit eigenlijk? Vraag ik me in alle oprechtheid af..

Wat zijn voor jou basisprincipes voor een zelfverzekerde start van de dag? Ik ben benieuwd naar jullie aanvullingen of herkenningspunten!! X Cynthia

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

6 Comments

 • Ilona

  3 juli 2016

  Goeiemorgen hier douchen half uur oefeningen doen enz dan naar beneden trap oefeningen doen medicijnen innemenen de professor zijn pil geven shake afwegen voer van de professor afwegen eten geven thee zetten en uurtje zitten met een boek druk begin van de dag altijd maar zit er al helemaal in knuffels fijne dag

  Reply
  • Cynthia

   3 juli 2016

   Goedemorgen Ilona,
   Het klinkt als een strakke planning, jou dag. En dat is ook heel erg goed voor een gevoel van structuur en rust. En dus ook voor je zelfvertrouwen! Een mooie dag gewenst.

   Reply
 • anthony smith

  4 juli 2016

  Write your comment…Helemaal eens

  Reply
  • Cynthia

   4 juli 2016

   Goed te horen dat je het er helemaal mee eens bent! En natuurlijk bedankt voor je bijdrage 🙂

   Reply
 • Saskia

  15 juli 2016

  Een zelfverzekerde start van de dag?! Mijn dag start meestal pas op werk, maar ik verzorg me wel altijd goed voordat ik de deur uitga. Ik moet om 7.00 al op werk zijn, dus douchen doe ik nooit ’s ochtends maar ’s avonds..

  Reply
  • Cynthia

   15 juli 2016

   Een goede verzorging is heel belangrijk inderdaad! Om 7.00 starten is inderdaad ontzettend vroeg.. En als s’avonds douchen voor jou goed werkt, moet je dat zeker zo houden. Fijn weekend hoor!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg