Een tiener kan de was doen! 

was

Ohww, ik voel ze weer opkomen.. Die afschuwelijk heerlijke blogkriebels. Ik vind ze eigenlijk vreselijk fijn. Hou der zo van. Nu was ik zojuist weer bezig met die alom ‘geliefde’ was en moest er gewoon een artikeltje over schrijven. Al die tonnen wasgoed bezorgen mij namelijk heel wat, uhm, gevoelens..was

Ik wil naar potpourri ruiken

Ik heb de laatste tijd eigenlijk een beetje een haat-liefde verhouding met de was. Ik HOU van de geuren, de warme was die de droger mij dagelijks presenteert, mijn stapeltjes was die op kleur gesorteerd liggen in mijn open kledingkast. Mijn steeds weer nieuwe uitprobeersels van Robijn (vandaag kocht ik weer een of andere soort parels), en ik hou van de reacties op mijn was-geuren. Ik loop het liefst als potpourri over straat en hou van mezelf als ik lekker ruik. Dus ja: als anderen dat opvalt, vind ik dat fijn. Dan weet ik in ieder geval zéker dat ik niet meur! Maar: ik haat het als ik mijn wasmand net leeg heb en ik kijk er tien minuten later met één oog dichtgeknepen in. Met 1 oog, want ik durf haast geen blik te werpen. En..? Ja hoor. Eén van mijn tienerdochters heeft weer gezorgd voor een berg lijkend op de Himalaya waar je U tegen zegt! Met mijn tandenborstel nog in de mond hang ik dan vaak met een afkeurende blik boven de wasmand. Neejhh!

was

Zelluf laten vouwen

Met mijn moeder kan ik praten. Ze weet als geen ander hoe het is om netjes te zijn in een huis vol sloddervossen. EN ze heeft aan mij al net zo’n ‘laspak’ gehad. Ik was opperhoofd wat slordigheid betreft. Maar ik zag op een bepaald moment het licht. Het is goed gekomen met mij. Mama gaf me laatst weer zo’n tip waar ik blij van wordt. Ze zei: ”Was hun was en maak voor ieder een apart stapeltje. Leg het op hun bed en laat ze het gewoon zelf opvouwen.” Dat doe ik nu! En wat werkt dat fijn. Ik moest deze tip dan ook met jullie delen. Zo hou ik toch weer een beetje meer van mijn was en is mijn hoofd een stukje lichter! Mama: bedankt, lieve raadgever. Ik hou van u!

Wat voor verhouding heb jij eigenlijk met de was? Liefs Cynthia.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

12 Comments

 • Tessa

  29 december 2016

  Ik vind wassen helemaal niet erg. Maar goed, ik woon nog 4 weken op mezelf dus misschien moet de haat-liefdeverhouding nog komen. Ik wacht af!

  Reply
  • Cynthia

   29 december 2016

   Oh en als je op jezelf woont, heb je maar een klein ‘heuveltje’ was als het goed is. Misschien komt het bij jou nog, maar geniet vooral van de kleine wasjes. Nu het nog kan. X

   Reply
 • Denise

  29 december 2016

  De geur van de was vind ik heerlijk, maar ik heb zo’n hekel om het allemaal op te hangen. Wij hebben namelijk geen droger. Dan moet elke sok één voor één opgehangen worden en dat is een hoop werk. Daarna, een dag later, alles opvouwen en weer beginnen met wassen. Zo ben je elke dag bezig. Maar wel een fijne tip van je moeder! Toen ik nog bij mijn ouders woonde hoefde ik (gelukkig) mijn eigen was niet op te vouwen, haha.

  Reply
  • Cynthia

   29 december 2016

   Oh en dát vergeet ik erbij te vermelden (goed dat je het zegt): ik hou zo niet van kleine ielige dingen ophangen. Of opvouwen… Zonder droger is hier geen doen, maar ik snap je beleving.. Ik zet mijn meiden wel aan het werk hoor. Goede oefening voor later..

   Reply
   • Nancy

    29 december 2016

    Ik heb geen hekel aan wassen maar wel aan strijken. Vreselijk gewoon. Daar gaat zo ongelooflijk veel tijd in zitten!

    Reply
    • Cynthia

     29 december 2016

     Ik heb strijken om dezelfde reden gebannen. Of eigenlijk: ik strijk wanneer ik iets nodig heb. Het gaat gewoon opgevouwen de kast in!

     Reply
 • MamaIssues

  29 december 2016

  Ik heb een enorme hekel aan de was!!!
  Iedere dag opnieuw weer t zelfde werk bah!!
  Helaas met 3 kids wel nodig

  Reply
  • Cynthia

   29 december 2016

   Als je er écht een hekel aan hebt, is het wel heel lastig. Vooral omdat er met drie kindertjes geen ontkomen aan is. Misschien dat jij ze al vroeg wassen kan leren draaien..

   Reply
 • Aneta

  30 december 2016

  De geur van net gewassen kleding of bedden goed maakt me gelukkig. Goede tip overigens. Helaas heb ik dit probleem dus met sokken vouwen. Ik heb het dus een keer geprobeerd om het stapeltje sokken van mijn vriend aan zijn kant van zijn kleding kast te leggen. Maar dat lag na een week nog stof te happen, Hihi.

  Reply
  • Cynthia

   30 december 2016

   Oh Haha! Ik vind het ook een goede tip! Gelukkig zal jij nog niet zo heel veel was hebben. Geniet daar dus nog effies van.

   Reply
 • Dewi

  31 december 2016

  Haha leuk stukje! Ik probeer ook altijd nieuwe wasmiddel uit. Goede tip van je moeder, wacht nog wel even totdat ze wat ouder zijn ;)) anders kan ik het alsnog opnieuw doen

  Reply
  • Cynthia

   31 december 2016

   Dat snap ik!! Hoewel ik inmiddels ook al niet meer in de kasten van de meiden koekeloer Haha!! Fijne jaarwisseling. Xxx

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg