Een webshop & de lange adem

Zoals vele vaste lezers weten, heb ik sinds afgelopen september een webshop. Kom je hier voor het eerst? Bij deze dan. Dat dit zo’n onderdeel is geworden van mijn leven, blijkt wel uit de updates die ik er steeds over plaats. Wat ik vandaag ga schrijven, is zowel voor vaste lezers bedoelt, als voor startende ondernemers. Voor de laatst groep; ter bemoediging. Om niet op te geven!

Vanaf de start ging het meteen goed

Wanneer je zo’n webshop van de grond hebt gekregen, wil je dat dit loopt. En wel direct. Het liefst wil je die hele webshop meteen leeg verkopen. Maar zo werkt het niet. Ik wist lange tijd niet of ik op de goede weg zat. Dat weet je gewoon niet omdat het volkomen nieuw voor je is, en (in mijn geval) ik ook bijna niemand ken met een shop. En dus adverteerde ik me suf op Facebook, via doorlopende advertenties welke ik steeds maar aan bleef passen. Ook promootte ik veel in hiervoor bestemde Facebook groepen. De aanloop was meteen goed. Hup, daar kwamen de eerste bestellingen al binnen. En iedereen was tevreden.

Het stroomt

Maar er kwamen ook stiltes. Stiltes qua verkoop dan, want wat betreft bezoekers mocht ik beslist niet klagen. Soms kwamen er wel 143 mensen per dag! En dat voor een winkel die amper een paar weken op weg was. Dat gaf een goed gevoel, want kennelijk wist men me te vinden. Dus ergens wist ik dat het goed zat. Nu weet ik zeker dat dit het geval was. Want het stroomt. De winkel wordt goed bezocht, ik heb goede bestellingen, nog geen enkele retour & alleen maar zeer positieve recensies. Zoals het er nu naar uitziet, kan ik in februari 2018 al groter inkopen. Ik ben dus daadwerkelijk gegroeid mensen. Wat fantastisch!

Geloof

Ik had vanaf de start geloof in mijn onderneming. Nooit heb ik opgegeven. Ook al had ik geen enkele verkoop; ik bleef promoten. Dagenlang heb ik gebuffeld. En nog steeds, elke dag!  Daarom, zolang je blijft geloven en nimmer opgeeft komt alles goed. Wanneer je iets wilt, kun je het. En ik ben blij dit jullie te mogen mededelen.

Liefs Cynthia

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

14 Comments

 • darinanykl

  1 december 2017

  Ik ben heel blij voor je dat de shop zo goed loopt! Ga zo door! Ga je in de toekomst meer verkopen dan alleen jurkjes, bijvoorbeeld ook blousjes of truitjes?

  Reply
  • Cynthia

   1 december 2017

   Ik heb al grootste plannen Darina. Maar die houd ik nog even voor me! X

   Reply
 • Rachel

  1 december 2017

  gewoon helemaal super meis !!!

  Reply
  • Cynthia

   1 december 2017

   Zeker weten !

   Reply
 • Nancy

  1 december 2017

  Zo goed van je! Hoe bevalt je nieuwe baan dan?

  Reply
  • Cynthia

   1 december 2017

   Goed hé? Ik begin 5 december bij mijn nieuwe baan!!

   Reply
 • Evelyne

  1 december 2017

  Waauw! Super dat je webshop het goed doet! Je werk word beloond 😉

  Reply
  • Cynthia

   1 december 2017

   Dat wordt het zeker!!

   Reply
 • Paulien

  1 december 2017

  Leuk en fijn dat je zo terug kan kijken….. ga zo door.
  Liefs Paulien

  Reply
  • Cynthia

   1 december 2017

   Heel erg fijn Paulien. Ik ga zeker lekker door. Bedankt voor de lieve reactie hoor!! Liefs Cynthia.

   Reply
 • Ingrid

  1 december 2017

  Fantastisch gevoel moet dat geven. Ben blij voor je.

  Reply
  • Cynthia

   1 december 2017

   Ach lief. Bedankt sweet Ingrid!!

   Reply
 • ilona

  20 december 2017

  super fijn voor je lieve cynthia dat je web shop winkeltje zo goed loopt en je groeit ga zo door lieve kanjer knuffels

  Reply
  • Cynthia

   20 december 2017

   Dank je wel meis!!!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg