Therapie in een tuincentrum?! Het bestaat!

IMG_0177

‘Eenvoudig’ uitzien naar een middagje tuincentrum met een lieve vriendin. En niet zomaar een tuincentrum. Nee, deze hebben wij inmiddels verkozen tot ‘therapie-sessie-plek’. Beide zitten we in een zware tijd & inmiddels hebben wij daar al een aantal malen samen gepraat, gehuild én door onze tranen heen gelachen!!

 

IMG_0184

Vóór ik naar het tuincentrum ging, ben ik eerst even op bezoek geweest bij mama, met Abby-tje samen. Wat ze daar in een hoekje van de woonkamer had staan, inspireerde me. Dít klopt helemaal en is echt mijn ding. Het tafeltje, de roze bloemen in de perfecte vaas. Voor mij is dit een passend plaatje & dat moest ik vastleggen. Ik kan hier blij van worden. Dus: ”Goed gedaan, mama!”

IMG_0178

On my way too… Ik zag uit naar de ‘sessie’; luisteren, openheid, delen. We hebben elkaar de afgelopen maanden goed kunnen steunen en ‘helen.’ Want intensief met elkaar praten heeft ons allebei wat hoger op de ladder getild. Samen hebben we een transformatie ondergaan en voelen we ons sterker worden.

IMG_0183IMG_0182

Dankbaar genietent van alle prachtige kleuren, geuren en van de vrolijke stemming die er hing. Iedereen was vrolijk en rustig door het prachtige weer. Ik voelde me dankbaar en gezegend daar te mogen lopen.

IMG_0181

En dan; we ontmoeten elkaar in het restaurantje, waar we elkaar de afgelopen tijd telkens hebben getroffen. Na een omhelzing, krijg ik een kadootje van haar. Voor mijn verjaardag. En alleen al de verpakking is zó mooi, dat ik het gewoon moet fotograferen!

IMG_0180

De inhoud is gewoon helemaal mij! Roze, snoepig en lief. Echt harstikke bedankt nogmaals lieve

IMG_0179

Ik wist het al een poosje en dus even een mooie foto van haar buikje. Het is een groot wonder dat ze zwanger geworden is tijdens haar moeilijke strijd. Heel mooi & bijzonder is het en ik ben oprecht blij voor haar en haar vriend! En omdat het nog een geheimpje is, nu alleen nog een identiteit-loze foto!

IMG_0176

Geluksmomentje: Met je handen door een aspergeplant woelen. Feels good, looks good! Een simpel lijkend iets, maar toch bewust genietent en in het moment aanwezig geweest. En ik vond het wel mooi afsteken; een spierwitte hand in een frisgroen plantje, haha! Dus ja, ook dát moest vast worden gelegd..

Mijn vriendin zonder naam (haha) heeft een wijze levensvisie en mooie inzichten. Daarvan wil ik er vandaag eentje delen. Tijdens ons gesprek zei ze: ”Iedereen MOET eigenlijk een keer liefdesverdriet hebben meegemaakt in zijn of haar leven. Zo weet je wat verlies precies inhoudt en kun je er later, als het zich op wat voor  wijze ook, nóg eens voordoet, beter mee omgaan.” Wat heeft ze daarin gelijk. Dank je wel voor je inzichten en inspiratie vandaag. En je kracht, optimisme & wijsheid! Je bent een bijzonder sterke persoonlijkheid en ik heb bewondering voor je!

IMG_0191

Thuis aangekomen heb ik meteen maar even de zuurstok aangebroken, één van de kadootjes. Dit is een waardevolle middag geweest en ik heb van elk moment genoten. Heb jij ook weer genoten van de kleine, GROOTSE dingen? X Cynthia.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

4 Comments

 • Pappa

  5 mei 2016

  Geluk is iets wat niet groot hoeft te zijn,het zijn de kleine dingen die zo gewoon lijken die juist zo bijzonder zijn.Dingen waar we zo aan gewend zijn zoals een zon die ondergaat,een merel die zingt als je lekker in het begin van de avond lekker geniet van een kop koffie met degene waarvan je houdt

  Reply
  • Cynthia

   5 mei 2016

   Dat is het pa!! En dat moeten we altijd blijven zien. En in elke dag zitten mooie momenten en lichtpuntjes! Bedankt voor uw reactie, xxxx Cynthia.

   Reply
 • sab

  24 augustus 2016

  De kleine dingen zoals een kwebbelend kindje in een nog steeds moeilijke periode…. eindelijk eens een heerlijk momentje met weinig moeite en heel veel waarde… xx

  Reply
  • Cynthia

   24 augustus 2016

   Inderdaad Sab, van grote waarde! X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg