Emdr therapie.

emdr

Tussen de bedrijven door, bracht ik gisteren Vic van en naar de volgende sessie EMDR. Dat dit een zware zou zijn, wist ik al. 

emdr

De wachtkamer.

Het was een vrolijke post gisteren. Maar ik voelde me echt nerveus.  Ik wist dat het eerste grote trauma afgehandeld zou worden tijdens dit consult. En ik heb anderhalf uur in de wachtkamer gewacht. Het is er altijd zo naar. Nou niet zozeer naar. Het raakt me altijd zo, om gebroken zielen te zien. Die nu onnodig psychisch lijden. Ik ben echt een gevoelsmens. En kan er slecht tegen. Kun je nagaan. Ik deed de studie Toegepaste Psychologie en had als missie deze mensen te helpen. Maar nu het zo dicht bij is gekomen, raak ik geëmotioneerd.

 

Het ongelooflijke opnieuw doorlopen.

Hij kwam op me afgelopen en ik las moeheid. EMDR moet altijd even zijn werking krijgen. Even inslaan als een bom. En eenmaal thuis beland hij dan in zeer diepe slaap. Ik weet welk leed mijn man draagt. Hij heeft meer gezien dan iemand zou mogen dragen. Dan gezond is. Ik begrijp dus maar al te goed welke wonden er mogelijk open kunnen worden gereten. En ik maak me elke sessie weer zorgen. Nauwlettend hou ik hem in de gaten. Ik waak over hem. En zie dan hoe zijn mimiek veranderd van intens uitgeput naar wat beter. Grauw naar kleur. Ik zie hem keihard vechten. En dat is goed. Het feit dat hij zo moe is, zo hondsmoe, verteld dat de behandeling effect heeft. Hij kon zich niet meer herinneren wát hij nou eigenlijk behandeld had. Ik denk dat het té groots was. En hij te moe. Om het ongelooflijke thuis opnieuw te doorlopen. En telkens als ik hem dan voor me zag zitten, gravend in dit trauma en vechtend en wie weet wat allemaal nog meer, dan werd ik steeds zo emotioneel joh. Het raakt me zo. Het is zo’n goed persoon. En ik ben nog altijd bevangen door wat ons is overkomen. En wat ik heb gezien.

Beschermingsmechanisme.

Ik kon de slaap niet vatten gisterenavond. Indrukken maakten mijn hoofd vol. Toen ik naar beneden liep, zat daar mijn man in het donker. Bij te komen van zijn barstende hoofd. Er wás kennelijk veel omhoog gekomen. Maar wat? Dat was even te machtig om te weten. Het is een normaal proces. Een beschermingsmechanisme. En stimuleert het brein te verwerken. Van wat nooit verwerkt is geweest. In elkaars armen zwegen we en voelde ik enkel liefde. En begrip.

Een psychisch zware dag.
Ik hoop vurig dat de behandeling zijn vruchten afwerpt. Maar ik geloof dat dít het is, dat hij nodig zal hebben. Zodat mijn stoere, lieve, dappere en intelligente vent, weer wordt zoals ik hem ken. Het liefst nog een veel betere versie! Ze zeggen dat delen goed is. En ik ben blij dat ik heb gedeeld. Want gisteren was , tussen de bedrijven door, psychisch enorm zwaar.

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

14 Comments

 • Nancy Baten

  7 februari 2017

  Nou zeg, zit ik hier aan mijn ontbijt met tranen over mijn wangen! Jij start mijn dag goed zeg! Wat mooi dat je dit deelt. Wat moet t ongelofelijk zwaar zijn voor jullie. Maar dit komt goed…Uiteindelijk. Omdat jullie vechten.

  Reply
  • Cynthia

   7 februari 2017

   Jij bezorgd mij ook tranen, door deze super lieve woorden. Het is zeker zwaar en emotioneel. Maar ik geloof dat met onze kracht, wij dit kunnen bevechten. En dat wij hier ook sterker dan ooit uitkomen. Veel liefs!! ❤️❤️❤️

   Reply
 • Nadine

  7 februari 2017

  Wat schrijf je enorm liefdevol over je man. In iemand armen liggen kan soms meer zeggen dan 100 woorden, die liefde en kracht die je geeft en voelt. Knap dat je hier over open bent. Ik heb zelf ook EMDR gehad en het is herkenbaar wat je schrijft. Ik was ook kapot moe na iedere behandeling en had echt tijd nodig om weer bij te komen. Vooraf dacht ik dat EMDR nooit zou werken maar in tegendeel. Heel langzaam werd alles wat minder. Tot ik op een moment naar de situatie kon kijken zonder meteen misselijk te worden of in paniek te raken. In het dagelijks leven word ik nog wel geconfronteerd met bepaalde dingen, maar de heftigheid in emotie is stukken minder en kan er beter mee om gaan. Ik wens jou en je man veel kracht toe en ik hoop echt dat de EMDR zal aan slaan uiteindelijk. ♡

  Reply
 • Cynthia

  7 februari 2017

  Ik zit even met tranen in mijn ogen door jouw lieve reactie Nadine. En door het feit dat jij bekend bent met deze therapie. Het doet mij oprecht goed dat het jou zo verder heeft geholpen. Ik weet dat dit een heel krachtige therapie is. Het haalt zaken omhoog die tientallen jaren verborgen hebben gezeten. Ik zie het zelf gebeuren. Dank je wel lieve Nadine! Wish you the best! ❤️❤️

  Reply
 • Bonsje

  7 februari 2017

  Heel veel sterkte samen…het is zo herkenbaar….helemaal stuk zijn maar eigenlijk niet meer kunnen zien waarvan….

  Reply
  • Cynthia

   7 februari 2017

   Dank je wel Bonsje. Het is dan teveel om nog echt te kunnen zien. Xxx

   Reply
 • Marieke

  7 februari 2017

  Wat dapper dat je dit met ons deelt! Ik word altijd blij van je blogs puur en alleen omdat je zo liefdevol schrijft, hoe zwaar je blog soms ook is. En hoe zwaar jullie leven ook is. Het blijft altijd liefdevol. Het komt goed, ook al heeft dat heel veel tijd nodig. X

  Reply
  • Cynthia

   7 februari 2017

   Fijn te horen dat je er blij van wordt. Ik schrijf uit liefde en in liefde, omdat onze relatie altijd al heel sterk is geweest. Dikke vrienden! En in liefde is alles mogelijk. Een heel lieve reactie van jou. Dank je wel en veel sterkte deze week! Xxx ❤️

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  7 februari 2017

  Heftig zeg! Maar ik ben blij om te lezen dat je er vertrouwen in hebt dat dit gaat helpen!

  Reply
 • Cynthia

  7 februari 2017

  Ik geloof hier zeker in. Het is bij uitstek bestemd voor trauma gerelateerde aandoeningen. Dank je wel! X

  Reply
 • Aneta

  7 februari 2017

  Wat mooi dat je dit deelt en dat je ons een kijkje wil laten geven in het proces. Ik ben er heel even stil van….❤️

  Reply
  • Cynthia

   7 februari 2017

   Dank je wel Aneta! ❤️

   Reply
 • Ingrid

  7 februari 2017

  Wat heb je je gevoelens weer prachtig omschreven. De liefde spat van het scherm.

  Reply
  • Cynthia

   8 februari 2017

   Dank je wel Ingrid. Ik heb dat meer gehoord vandaag. Leuk te horen. Echt zoals ik het voel, recht uit het hart. Welterusten. 🙂

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg