Eten tot je Genoeg hebt

genoeg

Ik las hierover –somewhere- in een tekst. Dat ene zinnetje ben ik niet vergeten. Op de een of andere manier heeft het namelijk indruk op me gemaakt. Juist omdat ik nog al eens eet at tot ik het gevoel had uit elkaar te klappen.

Even extra zuchten

Hey ladies, trouwens. Leuk dat jullie er zijn. Ik heb het erg druk momenteel, heel erg. Vandaar dat ik niet altijd elke dag schrijf. Maar hier ben ik dan, met een onderwerp dat mij bezig houd. Het leuke ervan is dat telkens, wanneer ik eet, dit zinnetje in mijn achterhoofd houd. En het lijkt te helpen. Ik ben gek op lekker eten. Gelukkig heb ik wél een voorkeur voor gezond. Maar ik heb er best een houtje van om te eten tot mijn buik zo vol zit dat ik nog eens extra moet zuchten. Beetje gek eigenlijk. Ik heb dat overigens met name met het avondeten, dat vind ik toch wel de lekkerste maaltijd van de dag.

20 KG aangekomen

Maar goed: ik vind lunchen óók lekker en mijn ontbijt met yoghurt en muesli óók. Ik vind álles lekker. Ben alleen niet zo’n snoepert. Maar sinds ik telkens terugdenk aan eten tot je genoeg hebt lijkt dit een bepaalde mindset in werking te hebben gesteld. Het is eigenlijk ook voldoende om te eten totdat de honger weg is. Het helpt mij om nog matiger -bewuster eigenlijk- te eten. Ik ben al jaren & jaren bezig met voeding & gezond leven. Vooral nadat ik 20 kilo ben aangekomen tijdens mijn eerste zwangerschap. Zo ben ik die kilo’s uiteindelijk kwijtgeraakt. Ik ben trots op mijn lifestyle. En vandaag wilde ik dit bewuste zinnetje met jullie delen.

Nu ga ik me in hardloopkleding uitsloven in de keuken, om vanavond weer in mijn loopschoenen te stappen.

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

10 Comments

 • roeloveintheair

  13 maart 2018

  Het is zo waar! Die rem is belangrijk, eten tot je uit elkaar knapt slaat in wezen nergens op, sterker nog, je wordt er vaak niet eens lekkerder op. Ik baal altijd als ik me heb laten gaan, bah zo’n opgeblazen gevoel. Dan zeg ik toch liever nee op het moment dat mn trek weg is. Trouwens ik heb niks met avondeten. Ik ben een sucker voor brood, daar kan ik echt heel veel van op.

  Reply
  • Cynthia

   14 maart 2018

   Dat is wel in jouw voordeel. In avondeten zitten de meeste calorieën.

   Reply
 • Darina

  13 maart 2018

  Helemaal waar! Ik moet echt op mijn gewicht letten en luister echt naar mijn lichaam.

  Reply
  • Cynthia

   14 maart 2018

   Heel goed van je. Zorg dat het een lifestyle wordt! 🙂

   Reply
 • Marieke

  13 maart 2018

  Helemaal mee eens. Ik weeg tegenwoordig mijn eten, anders eet ik simpelweg gewoon teveel

  Reply
  • Cynthia

   14 maart 2018

   Dat is ook een goeie! Ben je al minder Marieke?

   Reply
 • Ingrid

  13 maart 2018

  Én spijt hebben als je er niet van kan slapen omdat het zooooo lekker was.
  Ik was vanavond uit eten met ex collega’s en had een maaltijd salade genomen met kip. Op de helft was ik eigenlijk al voldaan maar het was zo lekker dat ik het bijna allemaal heb opgegeten:)

  Reply
  • Cynthia

   14 maart 2018

   Oh maar salade is licht verteerbaar, dat is niet erg. Gezellig dat je met collega’s op pad was!

   Reply
 • Rachel

  15 maart 2018

  mijn dietist heeft mij geleerd eten tot je verzadigd bent 😉 en dat heb ik een aantal mensen ook duidelijk gemaakt en die zijn er nog steeds blij mee hihih je bent goed bezig meis

  Reply
 • Inez

  16 maart 2018

  Ik vind het ook altijd moeilijk om te stoppen wanneer je genoeg hebt… zeker als er nog iets van chocolade op tafel staat… Zo’n dessert kan ik echt nooit weigeren

  Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in