Felle Donder

Hoewel ik een heel zachtaardig mens ben, laat ik niet van mijn kant gaan. Gauw kwaad ben ik dan ook zeker niet. Maar ben ik het echter wel, dan ziet men mijn andere kant. De kant van de felle donder.Waarom ik soms die felle donder ben

Ik vind het eigenlijk best leuk om jullie deze kant van mij eens te laten zien. Want ik denk dat jullie mij zien zoals ik meestal ook ben. Zachtaardig en een groot belang hechtend aan een goede harmonie. Misschien dat ik daarom in een felle donder verander, wanneer er totaal geen sprake is van harmonie. Omdat ik hier dan voor wil strijden. Onrecht (of mogelijk onrecht) is ook iets waar ik me behoorlijk boos om kan maken.

Waarom ik mezelf meteen moet uiten

Nu ben ik zo dat wanneer iets mij dwarszit, ik dit moet uiten. En wel zo snel mogelijk. Ik word er gewoon geen beter mens van als ik dit niet meteen doe. Dan ga ik piekeren, kortaf doen tegen mijn geliefden en denk ik voortdurend: had ik maar dit of had ik maar dat gezegd. In het verleden heb ik te weinig mijn ziel bloot gelegd. Met bovenstaande ‘bijwerkingen’ tot gevolg.

Doel = Beterschap

En dus weet ik van mezelf dat ik een opgewonden standje ben op sommige momenten. En omdat ik altijd een vriendelijk overkomen heb, weet ik dat mensen op dergelijke momenten van me kunnen schrikken. Maar mijn doel is altijd beterschap. Ik wil goede verstandhoudingen bereiken en praat altijd uit. Ik ben gewoon van het communiceren, mensen. Maak van je hart geen moordkuil. Ik ben ervan overtuigd dat een woordenwisseling af en toe heel verhelderend kan zijn. En banden juist kan verstevigen. Dus hoewel ik zacht van aard ben, is de andere zijde van mij pittig. En in deze wereld is dat soms gewoon heel nodig. Bovendien heb ik teveel achter de rug om over me heen te laten lopen. Het heeft me verstevigd. 

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

6 Comments

 • Ingrid

  8 december 2017

  You go girl. Héérlijk die zelfreflectie.
  Waarschijnlijk door schade en schande geleerd. Bewondering!
  Ik krop op. Slik het in en weet dat het niet goed is. Voor mezelf dan. Waarschijnlijk leer ik dat nooit. Geen confrontaties voor mij. Maar soms zou ik zoooooo graag:)

  Reply
  • Cynthia

   8 december 2017

   Het is een kwestie van doen, hoe lastig ook. Voor mij ook liever geen confrontaties hoor. Maar ja, soms.. moet het even. X

   Reply
 • roelina

  8 december 2017

  BAM! En o is het. Power!

  Reply
  • Cynthia

   8 december 2017

   Precies!!

   Reply
 • ilona

  20 december 2017

  zoherken baar deze blog lieve cynthia en soms moet je je ff laten zien waar het op staat niks mis mee knuffels

  Reply
  • Cynthia

   20 december 2017

   Vind ik ook meis!! Knuffels terug.

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in