Fijne vreet-dagen!

vreet-dagen

Wat is dat toch elk jaar weer? Dat gestress om de kilo’s die men eraan heeft gegeten ‘tijdens de feestdagen.’ Of die ze er hoogstwaarschijnlijk aan gaan eten. Eigenlijk zou dit helemaal niet nodig hoeven zijn. Mijns inziens althans. Wil jij ook niet gewoon stressvrij etend de feestdagen doorkomen? Gewoon doen!  En verder…

Dit jaar ga ik écht gezond leven, Jajaa

Tijdschriften en het internet staan  er vol mee: Het voorkomen van extra kilo’s slash zwembandjes tijdens de feestdagen. Of juist het eet-u-minderen en sporten erna. Het is ook niet voor niets dat veel mensen  op 1 januari strikt starten met lijnen. Naast het feit dat het wordt gedaan voor een frisse start van een nieuw jaar natuurlijk. Heel veel personen hebben op die dag dan ineens zoiets van: dít jaar ga ik echt, écht gezond leven. Maar je levensstijl in één keer aanpassen, kan knap lastig zijn.

vreet-dagen

Gezond leven tussen oud en nieuw & kerst

Als ik denk aan de feestdagen, alle lekkernijen en die welbekende pondjes extra waarover men het altijd heeft, heb ik daar zo mijn eigen gedachten over. Want, waarom niet gezond leven tussen oud en nieuw & kerst? Om vervolgens tussen kerst en oud & nieuw te schranzen. Gewoon ordinair vreten. Mensen; dat mag!  Als je het gehele jaar gewoon gezond en normaal eet (en natuurlijk mag je ook gewoon genieten op zijn tijd), hoef je je echt niet schuldig te voelen. No Way dat ik geloof dat je van die gezellige feestdagen dik wordt. Het zijn maar 3 freaking dagen.. De kilo’s die je wél aankomt, zijn trouwens niet    meteen   te   wijten   aan   vet. Je lichaam schijnt namelijk gewoon vocht vast te houden, als je veel naar binnen hebt zitten werken. En zodra je de dagen erna weer oplet, neemt het vocht gewoon af en ben je weer je oude zelf. Hello you! Dat betekent balansen en structureel op je voeding letten! Simpel gezegd, i know.

vreet-dagen

Kleine stapjes

Een nieuwe levensstijl kun je overigens in stapjes invoeren. Laat snoep door de weeks staan en eet fruit, wat nootjes of yoghurt tussendoor. Gezond eten kan echt heel lekker zijn! Begin in kleine stapjes met een sport die jij leuk vind. Ga desnoods wandelen. Ach: eigenlijk weten we allemaal wel hoe we gezond kunnen leven.

Maak jij je zorgen om de kilo’s extra na de feestdagen? Of voel je je schuldig tijdens het versnaperen van al die eterijen? Ik ga er in ieder geval stevig tegenaan dit jaar! Hoewel ik minder kan eten dan voorheen. Ik zit gewoon sneller vol als vroeger (hoe jammer is dát). Maar schuldig ben ik me in ieder geval geenzins van plan te voelen… Bovendien loop ik hard, há! Fijne vreet-dagen!!

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

16 Comments

 • Nancy Baten

  9 december 2016

  Nou, ik verheug me wel weer op een vreet festijn hoor! En een extra drankje gaat er tijdens die dagen ook wel in!

  Reply
  • Cynthia

   9 december 2016

   Precies! Een wijntje is ook lekker. X

   Reply
 • Aneta

  9 december 2016

  Kerstdagen met al die lekkernijen….ik houd ervan. En ik neem het er lekker van. Weet je wat ik altijd zo grappig vind. Vanaf januari is de sportschool bommetjevol met mensen die ineens op de gezonde Tour gaan en binnen drie maanden afhaken omdat ze geen resultaat zien. Laten we vooral gewoon genieten en zoeken naar de balans tussen gezond eten en de wat slechtere lekkernijen. Dat maakt het leven veel leuker!

  Reply
  • Cynthia

   9 december 2016

   Ik denk inderdaad dat de juiste balans het geheim is. En een beetje beweging. Ik hoor dat vaker. Die overvolle sportscholen in januari. En de leegloop erna..

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  9 december 2016

  Ik niet, want ik blijf gewoon fijn hardlopen. Dan hoef ik dat ook niet als goed voornemen te maken. Ik doe het nu al : )

  Reply
  • Cynthia

   9 december 2016

   Heerlijk dat je dat kunt zeggen hé? Dat je al zo goed bezig bent?!

   Reply
 • MamaIssues

  9 december 2016

  Nee hoor!
  Ik voel mij helemaal niet schuldig als ik lekker eet tijdens de feestdagen!
  Dat doe je toch maar 1 keer per jaar? Kom op mag echt wel hoor! 🙂

  Reply
  • Cynthia

   9 december 2016

   Juist! Lekker genieten. Xx

   Reply
 • Marieke

  9 december 2016

  Ik roep al maanden dat ik op ga letten met wat ik eet. Maar lukt voor geen meter en dus ga ik er met Kerst en Oud en Nieuw ook niet opletten. Al eten wij op die dagen ook nog redelijk normaal eigenlijk. En lijnen dat doen we ergens volgend jaar wel weer of zo.

  Reply
  • Cynthia

   9 december 2016

   Ik zeg altijd: lijnen kan altijd nog. Daarvoor is het nooit te laat!! Geniet van die vreet-daagjes!!

   Reply
 • Denise

  9 december 2016

  Ik heb zoiets van… het is maar een paar dagen per jaar dat het gewoon zó gezellig is. Waarom zou je dan opletten met wat je eet? Het is echt niet alsof je daarna 5 kilo aangekomen bent. Met kerst ga ik gewoon lekker eten hoor, haha. Maar daarna zit ik wel echt vol en eet ik ook veel minder de dagen daarna.

  Reply
  • Cynthia

   9 december 2016

   Dat heb ik ook. Een paar dagen tot aan de nok toe vol, Haha!

   Reply
 • Dewi

  11 december 2016

  Nou idd vreetdagen! Haha.. Ik roep dan altijd in januari weer normaal doen! Gelukkig sport ik nog. Hihi

  Reply
  • Cynthia

   11 december 2016

   Sport is het redmiddel. X

   Reply
 • Bonsje

  12 december 2016

  Ik kom al 3 jaar geen grammetje aan ik blijf gewoon heel stabiel overgewicht houden ik word ook niet dik tussen kerst en oud en nieuw….ik blijf dik tussen oud en nieuw en kerst ik eet geen hap minder. Wel ga ik volgend jaar mijn suikerbewuste eetsstijl weer oppakken. Dit in verband met de link tussen suikers en vruchtbaarheid

  Reply
  • Cynthia

   12 december 2016

   Haha Bonsje! Wel goed dat je de suikers aan gaat passen ivm de link naar vruchtbaarheid. Dat het maar gauw lukken mag!!!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in