Terug naar de fluitketel! 

fluitketel

Vandaag maak ik tijd voor hernieuwde positiviteit. Kracht. EN voor geluk vinden in eenvoud. Ik heb laatst een klein high-tea-tje gehouden voor twee bijzondere vrouwen. Het was zo fijn en relaxed. En heeft me veel gegeven. Energie bijvoorbeeld. Ik kon er echt weer even op vooruit.

fluitketel

We besloten terug te gaan naar vroeger, toen alles nog ongecompliceerd was.

Er stonden diverse hapjes klaar en muntthee. Met verse muntbladeren. Koffie moest ik even apart zetten. Toen viel één van de dames mijn fluitketel op. Vooral het kenmerkende geluid ervan. Het bracht haar terug naar vroeger, zo zei ze. Ik zei haar toen, dat dát nu precies de bedoeling was.

fluitketel

Grappig,want dat wás ook onze reden van deze aanschaf. Toen ons luxe koffieapparaat het in december begaf, besloten Victor en ik dat we geen behoefte meer hadden aan een duur  apparaat. Nee. We besloten terug te gaan naar vroeger. Toen alles nog ongecompliceerd was. Of leek. Het geluid van de eenvoudige fluitketel zou ons terug doen keren naar de basis. En dat deed het. Het is fijn om zo simpel je koffie te zetten en er zo van te genieten. Niks dure apparatuur. Gewoon oploskoffie. En geluk.

fluitketel

Het is leuk dat anderen dit opvalt. En hopelijk wordt men hiermee door onze lifestyle geïnspireerd. Geluk is soms zó eenvoudig hé?

fluitketel

Dit heerlijke en schattige theepotje is ook typisch zo’n voorbeeld hiervan. Ik kreeg hem van mijn moeder. Zij heeft hem ook weer gekregen van mensen die hem niet meer gebruikten. En omdat ze het zo goed bij onze levensvisie en mijn blog vind passen, nam ze hem aan voor mij. Maar eerst gaf ze dit snoepje een grondige schoonmaakbeurt. Hij is dus zoveel-hands. Maar hoe blij ben ik ermee!

fluitketel

Echt waar: geluk zit in tevreden zijn met de kleinste dingetjes, krijgertjes en terug keren naar vroeger. Daar word ík gelukkig van! Waar wordt jij gelukkig van? Liefs Cynthia.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Comments

 • Ilona

  26 juli 2016

  Ja de kleine dingen doen het hem geniet er van dikke knuffels voor jullie

  Reply
  • Cynthia

   26 juli 2016

   Dat is het Ilona! Dank je wel en dikke knuffels terug voor jou. X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg