Geef jezelf vandaag een schouderklopje!

IMG-20160426-WA0027

Ok. Maak eens een lijstje van wat jij vandaag eigenlijk allemaal hebt gepresteerd en je zult versteld staan. Er zijn minstens 5 dingen waarover ook JIJ vandaag weer tevreden kunt zijn met je ‘ik’! Zelfvertrouwen kweken word zo een koud kunstje! 

Zoals jullie in één van mijn eerdere blogs hebben kunnen lezen, maak ik weleens de balans op van mijn prestaties gedurende een willekeurige dag. Dat is goed om je eigenwaarde een boost te geven. En dan kun je weleens tot de conclusie komen, dat je het gewoonweg goed doet. Want zonder er bewust bij stil te staan, lever jij, of liever gezegd; “levert jou brein” dagelijks topprestaties! Moet je zien hoe razendsnel jou hersenen kunnen schakelen en dus reageren! Hierbij stilstaand MOET je wel trots op jezelf kunnen zijn! Hier míjn lijstje van vandaag:

 • Ten eerste GROOTS nieuws: Ondanks de zware en verdrietige periode van de afgelopen maanden, ben ik (in opdracht van mijn werkgever) geslaagd voor een taaltoets op havoniveau! Het waren in totaal 5 onderdelen en ik ben zó trots dat ik zó heb afgezien en tóch ben geslaagd!!
 • Ik heb vandaag weer hardgelopen & ik geloof dat ik het nu echt officieel weer heb opgepakt. Yes.
 •  Ik ben vandaag innerlijk rustig en bewust geweest, in het nu. En dat terwijl ik me toch nerveus voelde.
 • Ik heb mijn huishoudelijke taken afgewikkeld, ja ook die vervelende klusjes.
 • Als laatste en belangrijkste. Ik heb met liefde voor mijn gezin gezorgd en gericht naar ze geluisterd.

IMG-20160426-WA0020

IMG-20160426-WA0032

Mensen: “Ik ben trots op mezelf!!” Bij deze geef ik mezelf dan ook het bewuste schouderklopje, want ik heb dit alles toch maar weer gepresteerd. Gewoon in één dag he!? En bovenal heb ik me staande weten te houden tijdens de zwaarste storm in mijn leven. En dát ik waar ik nog het meest trots op ben. En nu jij! Stel de balans op en wees gelukkig met jezelf!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Comments

 • Jacqueline

  27 april 2016

  Gefeliciteerd! En een mooie foto :).
  Zo is het maar net: negatieve gevoelens en situaties zijn vaak zo sterk; kijk eens naar het positieve, dat is ook veel. Dan kies je zelf wat je de overhand laat nemen. En weer: geluk zit ook in de kleine dingen.
  Vandaag heb ik heerlijk met mijn vriend geschilderd, een broodje gegeten en gelachen om de kat. We genieten zo van alles nu, nu we beseffen dat het leven maar beperkt is en korter dan je verwacht (we hebben ook een zware tegenslag). Dat enge besef brengt na de shock zulke mooie dingen! En daar moeten we ons op richten. We pikken ook wat minder gezeik van mensen :p dat is de andere kant hihi. Deze blog maakt me blij en het past zo bij je! Fijn geschreven, heerlijke thee-leut sfeer ondanks dat het geboren is uit een moeilijke situatie. Ik hoop dat veel mensen het mogen gaan lezen en er erkenning, troost en blijdschap uit halen. X <3

  Reply
  • Cynthia

   27 april 2016

   Dank je wel Jacqueline!
   De kracht zit hem erin, om tijdens zware periodes in ons leven, toch elke dag een lichtpuntje te kunnen blijven zien. In elke dag zit wel iets moois. En juist in die perioden kun je zien hoe groot de kleine dingen zijn.

   Wat goed dat je vandaag hebt genoten van het ‘grootste’ schilderen, samen wat eten en lachen om de kat. Wat is het leven dan toch mooi!! Jullie hebben het vandaag ook maar weer goed voor elkaar gebokst en daar kun je weer trots op zijn. Dát is jou/jullie geleverde prestatie en dat schept zelfvertrouwen, kracht!!

   Super te horen dat dit zo bij mij past en dat je er blij van wordt! Dat is precies de bedoeling ervan en zo zie je: “uit nare situaties komen ook heel mooie zaken voort!” X Cynthia.

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg